Café De Veldpoort over zichzelf

De Veldpoort is al jaren een begrip in het gezellige stadje Wijk bij Duurstede. Je wordt er altijd hartelijk ontvangen, we schenken een goede kop koffie en je kan er heerlijk lunchen en dineren. Geniet in de zomer op het heerlijke terras aan het water. Graag tot ziens in Wijk bij Duurstede!

KeukenEetcafé, Bistro, Hollands & Internationaal
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

vierheuvel vierheuvel 7 april 2012

Een eerste blik als je binnenkomt: het ziet er leuk uit, rechts het bar gedeelte en links een
aparte ruimte om te eten. Leuk ingericht, en een leuke menukaart (niet duur).
Maar het eten: dat was niet best. Een schnitzel besteld, maar of het nu varkensvlees of een
kip-schnitzel was,ik weet het niet. Het was smakeloos. Daarbij donker bruine frites en
een salade (op je bord) die toch wel erg zuur was.
Het was niet duur, maar voor dat geld mag je toch wel iets smaakvol verwachten.
Ook de ruimte waar je at, bleek toch wel erg gehorig te zijn.
Niet voor herhaling vatbaar.

Pecaro Pecaro 20 juli 2010

We aten hier op 19 juli met vier personen. We bestelden, gezien het mooie, warme weer de tonijn- en de zalmsalades. Die waren mooi opgemaakt, voldoende groot en vooral vers. Erbij werd een mandje stokbrood met knoflooksaus en kruidenboter geserveerd. De kleine man nam een kindermenu, en kreeg kleine frikadellen met frites. Dat ging helemaal op, dus smaakte lekker. We dronken er een glas rosee huiswijn bij, die was OK. We namen als dessert de creme brulee van witte chocolade. Een krokant korstje en lauwwarm geserveerd, helemaal zoals het hoort. De kleine man nam het verrassingstoetje, een vanileijsje in een grappige verpakking. Niets bijzonders verder, maar leuk gedaan.

We gingen aan het eind van de middag op het voorterras zitten, in het zicht van de bediening binnen. Toch duurde het (te) lang voordat er iemand in de benen kwam. Pas nadat ik naar binnen liep om te vragen of er ook buiten bediend werd, kwam men in beweging. Het bestelde werd vervolgens vlot gebracht. Wel weer jammer dat we de salades al bijna op hadden, voordat men in de gaten kreeg dat we de daarbij behorende stokbroodjes niet hadden gekregen. Dat werd toen ook weer rap in orde gebracht. Over het algemeen is de bediening vriendelijk, bereidwillig en accuraat. Maar niet iedereen is even alert op de wensen van de klant.

De plek van het restaurant is goed gekozen: aan de ingang van de historische binnenstad, aan de Singel. Het heeft een mooi balkonterras aan de zijkant, een binnentuin en een voorterras met lekkere houten stoelen, waar je natuurlijk een eersteklas uitzicht hebt op alles en iedereen wat Wijk binnen komt. In het restaurant is het ook goed toeven, met een bruin houten, klassiek interieur, een verhoging achterin, een soort schellinkje, en een lange toog met barkrukken.

Een mooi plekje in een historisch stadje.

jill jill 31 augustus 2009

Ben hier nu een paar keer geweest en iedere keer valt het eten tegen. Het personeel doet nogal bijdehand, zeg maar brutaal. Wij moesten smeken, daarna lang wachten op een broodmandje (6 stukjes).Ik kom hier niet meer.

Proever63446 Proever63446 6 augustus 2007

top

Proever59649 Proever59649 17 april 2007

Prima tent voor een snelle hap, maar niet al te veel van verwachten.
Eten is matig, sfeer is prima. Ideale tent voor een biertje of een kop koffie!

Geef zelf je mening over Café De Veldpoort

Maandagvan 12:00 tot 21:00