| Activiteiten | Restaurant, Catering, Private dining | |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | ||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Wat hebben wij hier vorige maand een fantastische avond gehad! Samen met 3 vrienden at ik hier begin april, en de ene na de andere lekkernij passeerde de revue. Rogvleugel met een erwtensaus, Als hoofdgerecht lamsvlees op drie verrassend verschillende wijzen klaargemaakt, en ook steeds onder begeleiding van een goed passende wijn. Volle chardonnay met heerlijke nadronk bij de vis en een kruidige spaanse parel bij het hoofdgerecht. Voor we overgingen op het dessert dachten we: 'doe eens gek', en hebben we de kaasplank laten serveren. Dat was wellicht wel de mooiste ervaring van de avond, met een assortiment uitgestald op een plateau van 1 bij 1,5 meter. En het aantal kazen mochten we zelf bepalen! De kennis van de man in de bediening verraadde echte liefde voor het vak, mooi om zoiets te zien.
In den doofpot is klassiek ingericht en het interieur legt de nadruk op hun expertise als het aankomt op wijnen. Gaf een mooie finishing touch aan een toch al zeer geslaagde avond!
Zelden dat ik de gelegenheid krijg zo heerlijk uiteten te gaan. We hebben een viergangen menu genomen. Daarbij werden nog heerlijke kleine amuses en een pre dessert geserveerd. De eend was ontzettend mals. De bediening is vriendelijk en nam zijn tijd voor ons ondanks dat het restaurant vol was die avond.
Gegeten op: 14 februari 2013.Op een donderdagavond hebben we hier met z'n tweeën heerlijk gegeten. En gedronken, prima wijnen worden hier geschonken! We hebben een viergangenmenu genoten wat van begin tot einde uitstekend was, zowel qua smaak als presentatie. Ook het decor is tot in de puntjes verzorgd.
Gegeten op: 24 januari 2013.
In de doofpot staat bekend als een van de beste zaken in leiden en omgeving. Ik heb hier laatst gegeten en ben tot de volgende conclussie gekomen.De sommelier die hier rond loopt heeft veel kennis maar maakt er een langdradig verhaal van waardoor het zelf als irritant kan overkomen. De wijnen die bij het eten worden geschonken zijn goed maar nadat je de wijnkaart hebt gelezen (die bijzonder mooi is) verwacht je hier meer van.
Het eten is goed maar mist verfijning daarnaast gebruikt de chef bij iedere gerecht een cresson wat me vriendin als hinderlijk werd ervaren, misschien hadden wij een te hoge verwachting maar helaas zijn deze niet helemaal waar gemaakt
Dit is het restaurant om naar toe te gaan mocht je in Leiden zijn. Wij waren met 5 en hebben vooraf met de eigenaar een leuk boottochtje door Leiden gemaakt. Ook op het bootje werden al hapjes en drankjes geserveerd.
De bordjes zijn met zorg bereid en ook het dieet werd zonder moeite foutloos geserveerd. Het ene gerecht zag er nog mooier uit dan het andere. De broodjes vond ik wat aan de kleine kant maar die werden dan wel weer aangevuld.
Kortom een fijne avond gehad!
Alle 107 recensies weergeven »
Schrijf zelf een recensie over In den Doofpot
Schrijf hieronder je recensie over In den Doofpot. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.
| Maandag t/m Vrijdag | 12:00 - 22:00 |
| Zaterdag | 17:30 - 22:00 |