In Voorschoten vindt u in het monumentale ‘Ambachts- en Baljuwhuis Restaurant Floris V. Een modern en chique ingericht restaurant waar de prachtige oude details goed zichtbaar zijn. Dit geeft Floris V een heel intiem en eigen karakter.
De keuken is Frans georiënteerd en de uitgebreide wijnkaart biedt een mooi scala aan wereldse smaken. Met mooi weer kunt u heerlijk dineren op het voorterras on
Bij Floris V mag je hoge verwachtingen hebben, want die worden waargemaakt. Dit is eten op hoog niveau. De borden zijn mooi opgemaakt met juiste porties en veel harmonische smaken. Gastheer pur sang Marcel Schuller leidt je door een avond van verschillende verrassende gangen en bijpassende wijnen. Zoals je van een zaak als deze kan verwachten, is de inrichting zeer klassiek met rustige achtergrondmuziek en veel wit linnen. Echt een beleving!
Op 6 april 2012 het verlengde restaurantweekmenu genomen. De hoeveelheid is voldoende en als je het met één gang uitbreidt (vis), ga je met een voldaan gevoel naar huis. Vaak zijn de hoeveelheden van speciale menu's aangepast, maar dat was hier niet het geval. Het smaakte goed (runderlende), niet uitstekend. De koffie aan het einde van het diner werd automatisch voorzien van matige friandise, terwijl we daar niet om gevraagd hadden waardoor de leuke menuprijs door de wijnen en het dure water (5,50 euro) toch aardig omhoog ging. Wil je echt genieten van een aangepast menu voor een leuke prijs, neem het dan zoals het op kaart staat en laat je niet overhalen tot allerlei extra's. Doe je dat wel, dan kan je voor hetzelfde geld elders beter eten.
Bij de zoekmachine van Iens gaf ik op : Italiaanse restaurants. Floris V was een van de resultaten, dus reserveerden we een tafel.
Floris V bleek helemaal geen Italiaans restaurant, maar we hebben geen moment spijt gehad! Heerlijke gerechten met lekker wijnen en gezellige sfeer.
Gisteravond hebben mijn man en ik hier genoten van het viergangenmenu. Mooie inrichting, goede service en erg lekker eten. Ook het bijpassende wijnarrangement was erg goed. Wij gingen tevreden naar huis.
Gisteren met een groep van 8 gegeten, nadat we enkele weken geleden met z'n tweeën hier zijn geweest.
Eigenlijk was alles top: locatie, eten (4-gangen menu), de wijnen (genoten van de Shotfire uit Australië) en de bediening. De timing van de bediening was ook uitstekend.
Het was een hernieuwde kennismaking voor ons die zeer geslaagd is.
Ook onze Belgische vrienden waren zeer lovend.