7.6

KeukenVis
Openingstijden12.00-14.30, 18.00-21.30, za geen lunch, zo gesloten
Bijzondere kenmerken Eurotoques

cmn cmn 15 februari 2012

Wat moet je op een natte dooidag in Katwijk aan de boulevard zoeken vraag je je af. Maar ja, je wil naar de Soldaat van Oranje en als je voor de files vanuit het Gooi naar Katwijk wil afreizen en ook nog wat wil eten zal je toch vroeg in Katwijk moeten zijn . Dus al zoekend vonden wij aan de boulevard Brittenburg Grand cafe restaurant.Na het voor de deur parkeren waaiden wij er omtrent de klok van half zes naar binnen , waar een sfeervolle en warme ambiance ons opwachtte. Gezellig , een mooie inrichting en gauw een plaatsje bij het raam zoeken , maar helaas , die bleek gereserveerd. Trudie die de zaak leidt vroeg echter direct , maar hoe laat wilt u aan tafel , want hij is nog vrij tot 19.00 uur . Snel door haar geregeld en wij keken uit op de golven en vroegen naar de kaart , waar een speciaal Valentijns Menu aan was toegevoegd. Toch nog even in de menukaart kijken en die verraste ons door het uiteenlopende fraaie aanbod . En ook de wijnkaart a.u.b. Nou die liet wel wat te wensen over , want een plastic kaart wijzigt niet vaak , dus het speelse wat je in het aanbod van wijn mag verwachten ontbreekt dan vaak. Zou ik een openwijn mogen proeven ? geen enkel probleem , dus de Monferrato wit kwam op tafel . Een frisse , mooie droge witte Italiaan als aperitief en bij de entree van het Valentijns menu.Voorgerecht Cupido , een taartje van gemarineerde tonijn met gerookte zalm en limoen creme fraiche. Overheerlijk, echt goed van smaak en heerlijk vers , het hoofdgerecht Romeo en Juliette. kalfshaas en lamsbiefstuk met een rode port en appelstroopsaus liet ook niets te wensen over. Een uitstekende combinatie van twee smaak nuances heerlijk mals vlees met een goede It. MonFerrato rood en fijne beetgare groenten en extra sla. Als afsluiter de Pure Passie, Chocolademousse met cake en pure chocolade met passievruchtenijs voor mijn vrouw en voor mij een hazelnootparfait met een heerlijk Italiaans likeurtje. Onze vragen om wat extra brood , wat extra saus en water waren voor de uitstekende bediening geen enkel probleem . Wel een klein advies : Zorg bij het aperitief voor bijvoorbeeld een broodje met wat olijfolie en wat Katwijks zeezout om in te dopen . En wat de wijn betreft , een keuze uit minimaal twee witte en rode openwijnen is toch wel gewenst. Conclusie ;vele koks en bedienden uit de Gooische restaurantwereld zouden bij de Brittenbrug, gezien zijn uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding stage kunnen gaan lopen.

pappel pappel 6 november 2011

Wij hebben er gegeten voorafgaand aan de musical soldaat van Oranje. Goed visrestaurant met een degelijke keuken en verse ingredienten. Verwacht geen verrassende smaken, maar prijs/kwaliteit is prima.
Als theatermenu een aanrader.

brit14 brit14 10 oktober 2011

DIt restaurant is recent van eigenaar veranderd en heeft een andere kaart en functie gekregen. Maar het eten is prima.

Rika Rika 12 juni 2011

We eten hier graag en het is altijd gezellig, heerlijk en puur.

Wimvt Wimvt 6 juni 2011

Brittenburg, Katwijk, 4 juni 2011.
We waren in Katwijk en wilden vis eten. Iens biedt altijd uitkomst, maar we schrokken van de negatieve commentaren bij dit restaurant. Toch maar even gebeld…
Na een lange avond gezellig eten kunnen we zeggen dat de negatieve beoordelingen wat ons betreft geheel onterecht waren. Nou helpt eten op het terras met een perfect geplaatste parasol, een lente-avond met exact de juiste temperatuur en een prachtig ondergaande zon natuurlijk wel mee bij het goede gevoel. Dat hadden ze goed geregeld. Ik zal eerst noemen wat ons als bijzonder positief heeft getroffen en daarna nog een paar kleine puntjes van kritiek.
Gelukkig begint het gewoon te worden: er verscheen een karaf kraanwater op tafel, zonder vragen. Geen gevecht of je alsjeblieft kraanwater mag hebben in plaats van de overprijsde watertjes die zo milieuonvriendelijke uit Italië worden geïmporteerd. Een verademing!
Het allergrootste compliment: geen liflafjes hier, geen flauwekul. Lekkere, goed bereide vis zonder de blabla, die goede visrestaurants er tegenwoordig vaak bij denken te moeten leveren. Vriendelijke bediening, die niet opdringerig was, maar wel verstand van zaken had. Als voorgerecht aten we zes oesters (keuze uit maak liefst 4 soorten. Ik ben vergeten te vragen welke ze zouden aanbevelen, maar mijn favoriet dikke Normandische oesters stonden erbij, dus de keuze was snel gemaakt). Aan de andere kant van de tafel: een krabsalade met asperges. Ook hier weer: uitstekend bereide krabsalade met goed gekookte asperges en geen flauwekul. Precies wat de kaart beloofde. Als hoofdgerecht kozen we beiden voor de zeetong. Die werd opgediend zoals het hoort: alleen op een bord, perfect gebakken. Een goed kok herken je aan hoe hij de tong bakt. Deze was wat dikker dan gebruikelijk, maar toch perfect gebakken. Complimenten voor de kok! We dronken er een uitstekende Condrieu bij. Lekker vettig en toch fris. Geen goedkope wijn, maar heel redelijk geprijsd hier.
Nog een groot compliment: een uitstekende kaaswagen, met een paar klassiekers en een paar onbekende verrassende kaasjes. De wagen bleef binnen (te warm buiten) en de excuses dat de kaas net uit de koeling kwam waren welgemeend. Het kaasplankje was uitstekend verzorgd, perfect gepresenteerd en de jongedame die alles verzorgde kende haar kazen. Daarbij dronken we een voortreffelijke Amerikaanse Zinfandel. Perfect! Een goed visrestaurant met uitzicht op zee en dan een echte goede kaasplank na, dat was boven verwachting. En wat ons betreft een heel gelukkige hand van wijninkoop.
Dan een paar kritiekpuntjes: Om te beginnen het brood. Brood vooraf met boter en tapenade. Brood bij het eten. Brood bij de kaas. Allemaal hetzelfde flauwe, net niet Franse stokbrood. Dat kan veel beter. Ook afwisselender. Ook in Katwijk. De oesters waren lekker, maar er zat er één bij (van de zes) die duidelijk ondermaats was. Een perfecte gastheer had die vervangen door een oester van de juiste dikte, of beter nog, die had de gast betrokken bij het natuurlijke van wilde oesters en had er een zevende naast gelegd, met uitleg erbij. Het garnituur bij de tong was tweede garnituur. De salade was OK, lekker aangemaakt maar de aardappelwedges waren zeer matig, te veel doorbakken met een zouterig kruidenmengsel. Gezien de forse prijs die werd gevraagd voor de tong (terwijl de marktprijs momenteel niet extreem is) kan zo’n garnituur niet door de beugel.
Dat brengt me of het laatste punt: we hebben ruim boven de €200 afgerekend met zijn tweeën. Daarvoor heel goed gegeten (en kan zeker ook goedkoper bij Brittenbrug). Het getuigt dan ook net van te weinig klasse om het tweede kopje koffie dan nog extra in rekening te brengen. Brittenburg is echt een goede plek om vis te eten, maar de mooie zonsondergang wordt in de prijs verdisconteerd. Die is niet goedkoop.
Wim, Delft

Geef zelf je mening over Brittenburg