| Keuken | Vis |
| Minimum menuprijs | €25.00 |
| Huiswijn per fles | €17.00 |
| Huiswijn per glas | €3.30 |
| Openingstijden | 12.00-14.30, 18.00-21.30, za geen lunch, zo gesloten Meld dit restaurant als niet meer open » |
cmn 15 februari 2012 | |
Wat moet je op een natte dooidag in Katwijk aan de boulevard zoeken vraag je je af. Maar ja, je wil naar de Soldaat van Oranje en als je voor de files vanuit het Gooi naar Katwijk wil afreizen en ook nog wat wil eten zal je toch vroeg in Katwijk moeten zijn . Dus al zoekend vonden wij aan de boulevard Brittenburg Grand cafe restaurant.Na het voor de deur parkeren waaiden wij er omtrent de klok van half zes naar binnen , waar een sfeervolle en warme ambiance ons opwachtte. Gezellig , een mooie inrichting en gauw een plaatsje bij het raam zoeken , maar helaas , die bleek gereserveerd. Trudie die de zaak leidt vroeg echter direct , maar hoe laat wilt u aan tafel , want hij is nog vrij tot 19.00 uur . Snel door haar geregeld en wij keken uit op de golven en vroegen naar de kaart , waar een speciaal Valentijns Menu aan was toegevoegd. Toch nog even in de menukaart kijken en die verraste ons door het uiteenlopende fraaie aanbod . En ook de wijnkaart a.u.b. Nou die liet wel wat te wensen over , want een plastic kaart wijzigt niet vaak , dus het speelse wat je in het aanbod van wijn mag verwachten ontbreekt dan vaak. Zou ik een openwijn mogen proeven ? geen enkel probleem , dus de Monferrato wit kwam op tafel . Een frisse , mooie droge witte Italiaan als aperitief en bij de entree van het Valentijns menu.Voorgerecht Cupido , een taartje van gemarineerde tonijn met gerookte zalm en limoen creme fraiche. Overheerlijk, echt goed van smaak en heerlijk vers , het hoofdgerecht Romeo en Juliette. kalfshaas en lamsbiefstuk met een rode port en appelstroopsaus liet ook niets te wensen over. Een uitstekende combinatie van twee smaak nuances heerlijk mals vlees met een goede It. MonFerrato rood en fijne beetgare groenten en extra sla. Als afsluiter de Pure Passie, Chocolademousse met cake en pure chocolade met passievruchtenijs voor mijn vrouw en voor mij een hazelnootparfait met een heerlijk Italiaans likeurtje. Onze vragen om wat extra brood , wat extra saus en water waren voor de uitstekende bediening geen enkel probleem . Wel een klein advies : Zorg bij het aperitief voor bijvoorbeeld een broodje met wat olijfolie en wat Katwijks zeezout om in te dopen . En wat de wijn betreft , een keuze uit minimaal twee witte en rode openwijnen is toch wel gewenst. Conclusie ;vele koks en bedienden uit de Gooische restaurantwereld zouden bij de Brittenbrug, gezien zijn uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding stage kunnen gaan lopen. |
pappel 6 november 2011 | |
Wij hebben er gegeten voorafgaand aan de musical soldaat van Oranje. Goed visrestaurant met een degelijke keuken en verse ingredienten. Verwacht geen verrassende smaken, maar prijs/kwaliteit is prima.
brit14 10 oktober 2011 | |
DIt restaurant is recent van eigenaar veranderd en heeft een andere kaart en functie gekregen. Maar het eten is prima. |
Rika 12 juni 2011 | |
We eten hier graag en het is altijd gezellig, heerlijk en puur. |
Wimvt 6 juni 2011 | |
Brittenburg, Katwijk, 4 juni 2011.
Geef zelf je mening over Brittenburg