Konnichi Wa over zichzelf

Bij Konnichiwa kunt u ambachtelijk Japans eten. Alles wordt homemade en voor u neus bereid, zoals Japans bedoeld is. Met ons grootste sushi kaart van Utrecht en omstreken verleiden wij u om bij ons sushi te genieten op top niveau.

141 recensies

11 april 2006

Meerdere malen gegeten. Altijd goed. Soms wat te weinig. Japans is nou eenmaal duur. Konnichi Wa levert naar mijn mening goed Japans eten: de producten zijn uitstekend van kwaliteit, de bereiding zodanig dat de meesten het lekker vinden en de variatie binnen het menu prima. Na verloop van tijd wordt het voorspelbaar en nu ben ik toe aan wat anders. Ik heb andere Japanners in de omgeving geprobeerd, maar deze is toch een goede combi qua prijs, kwaliteit en exclusiviteit.

Proever14656
Proever1465...

4 april 2006

Super gegeten hier afgelopen zaterdag. Diner voor € 40 was uitstekend. Goede sushi, en met name erg lekkere visgerechten van de bakplaat. Bediening was goed, misschien beetje te verlegen. Kok sprak geen engels maar leverde topprestaties! Helemaal goed

hveden
hveden
Topproever

24 januari 2006

Na drie keer (driemaal scheepsrecht) in dit restaurant gegeten te hebben zal dit restaurant niet door de Aziatische keuring komen. De eerste keer aten wij divers soorten sushi en shasimi. De smaak was middelmatig en de versheid van de vissoorten valt te betwijfelen. De rekening viel gepeperd uit en ik heb zelfs in Tokyo voor deze samenstelling niet zoveel betaald. De tweede keer dan maar de westers/Japanse tepan geprobeerd. Ook hier werden de gerechten meer westers dan Japans en viel de smaaksensatie niet waar te nemen. De kok liet lang op zich wachten en een goedendag kon er nauwelijks vanaf. Het eten werd als routine voor onze ogen klaargemaakt. Geen contact met de klanten en de drank rekening was meer dan verwacht. Achteraf bleken andermans drinken op onze rekening te staan. Tevens liet de bediening nogal wat slordigheden zien. De derde keer dan maar a la carte proberen. Met vriendin op een rustige zondagavond aangeschoven. De airco stond hard aan terwijl het buiten vroor. De jassen werden daarom maar weer aangetrokken totdat de bediening kwam om te vragen de airco uit te doen. Echter de volgende collega schakelde nonchelant de airco op de vorig stand weer aan. Het was echt koud. De mogelijkheid om een andere tafel te vrage bleek niet mogelijk te zijn, terwijl er andere tafels vrij waren. Als nuchtere Hollandse Aziaten dan maar even doorzetten...wat overigens andeer Aziaten nooit zouden hebben gedaan. De sushi was ook dit keer weer niet in orde en de overige bestelling bleek ook nu weer niet te kloppen waardoor er weer veel geharrewar was over de bestelling en het bedienend personeel probeerde de schuld af te schuiven op onze onduidelijke bestelling...Toen de rekening maar gevraagd waarop ook nu weer de drank verkeerd stond aangegeven. Het blijkt ook nu weer, Dat Chinezen beter zich bij hun eigen keuken en service kunnen houden dan in de Japanse of Koreaanse keuken te gaan staan. De rekening ten opzichte van de kwaliteit is echt te hoog en hiermee wordt Konnichi Wa van de Aziatische ranglijst afgevoerd en is het een Japans restaurant voor Nederlanders die schijnbaar hier niet om geven. Ronduit Slecht !

Proever11952
Proever1195...

20 december 2005

Voor de sushi \"the place to be\". (in Utrecht dan hè)
Afgelopen week weer eens met z\'n drieën aan de bar sushi gegeten en natuurlijk wat hapjes van de grill.
Kwaliteit is geweldig en voor nog geen € 100,- met drie grote gasten eten incl. drankjes, lijkt mij een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Ben het overigens wel eens met eerdere recencies dat de bakplaat beter kan/was.

Proever38719
Proever3871...

3 december 2005

Konnichi Wa wordt overgewaardeerd, of het is in korte tijd achteruit gegaan. Een verrassingsmenu is leuk, maar dan is het ook wel gepast als de bediening de moeite neemt om te vertellen wat ze uiteindelijk opdienen. Zelfs na twee keer vragen wat er op ons bord lag, drong dat nog niet bij de bediening door. De bediening wekt de indruk alsof ze het wel allemaal best vinden en bij voorkeur verwijzen ze je door naar die persoon die bij \'jouw bakplaat\' hoort. Niet bepaald klantvriendelijk dus. De gerechten zijn niet echt spannend te noemen. Bepaald geen fijne hapjes of bijzonder combinaties komen er van de bakplaat. Een tong op de bakplaat bakken vind ik bijvoorbeeld nou niet heel bijzonder en zelfs de nasi van de bakplaat was zoutloos. Wil je in Utrecht naar de Japanner, rij dan door naar Juliana, want kwalitatief aanzienlijk beter dan Konnichi Wa.

Smullie!
Smullie!
Proever

25 november 2005

Vroeger was prijs/kwaliteit goed en waren er een aantal menu\'s waar je uit kon kiezen. Tegenwoordig krijg je niet van tevoren te horen wat er precies in een menu zit (hangt dus van de kok af). Na een aantal keer aandringen dat ik perse wou weten wat ik kreeg, ook omdat ik zwanger was, kregen we het menu te horen, maar dat ging met veel tegenzin terwijl we er toch veel geld voor betalen. Vind dat je best een verrassingsmenu op de kaart kan hebben voor diegene die dat wil, maar voor de rest moetent mensen gewoon weten wat ze krijgen. Ook zag ik dat we nu minder gerechten kregen dan vroeger terwijl prijs hetzelfde is gebleven, dus ze hebben door deze verrassingsmenu techniek een verkapte prijsverhoging kunnen doorvoeren. Wij waren vroeger vaste klant (1x per maand), maar zijn nooit meer teruggegaan en gaan nu naar Juliana in Utrecht! Zo zonde !!!!!

Proever40960
Proever4096...

18 oktober 2005

Een opstapje, mensen met rolstoel kunnen denk ik het pand niet betreden en de toiletten zitten beneden.

Proever34875
Proever3487...

6 oktober 2005

Op zaterdag even hier lunchen is een voedzame en vullende verademing. Eenvoudige lunchkaart met standaardmenu\'s. Dat klinkt niet best, maar is het wel. Verse sashimi en sushi, uiteraard. Wordt ter plekke gemaakt. Prijzen vanaf 9 tot 13 euro. Is iets duurder dan een broodje kaas, maar je krijgt ook tamelijk veel.
Ideale service: snelle bediening, korte wachttijden, geen muziek. Hulpvaardige meneer legt desgewenst uit hoe je iets moet eten. Met elkaar spreekt de bediening Japans, met ons Nederlands.
Voorin bevindt zich het snelle lunchgedeelte. Inrichting lijkt ietwat op een fastfoodrestaurant, maar dat doet niets af aan het plezier. Ben erg benieuwd naar de avonden aan de Mariaplaats.

Proever39071
Proever3907...

28 september 2005

Super eten, bediening is beneden de maat!

Proever38869
Proever3886...

29 augustus 2005

Vaak hier geweest. De laatste tijd kiezen wij voor Kushi yaki, aan de bar. Zitten we met zijn tweeen met goed overzicht over het eten en de entourage. Van tevoren kregen we een hapje met zalm. Erg lekker. De Sushi is heel lekker en de kushi yaki is geweldig: lamskoteletjes, lamshaas, ossenhaas, inktvis, zalm met bacon, garnalen. Het is allemaal fantastisch en niet te duur. Ook de sake en de wijn smaakt prima.

luiz
luiz