Konnichi Wa over zichzelf

Bij Konnichiwa kunt u ambachtelijk Japans eten. Alles wordt homemade en voor u neus bereid, zoals Japans bedoeld is. Met ons grootste sushi kaart van Utrecht en omstreken verleiden wij u om bij ons sushi te genieten op top niveau.

Is dit uw restaurant?

Controleer nu uw gegevens

145 recensies

1 2 3 4 ... 15 ouder »

4 juni 2013

Afgelopen week hebben wij voor het eerst in dit restaurant gegeten. Wij hadden een groupon. Wij wilden sushi eten, maar toen de manager de coupon zag, zei ze gedecideerd dat we alleen een menu konden bestellen. Toen wij later wilden afrekenen en de coupon van groupon nog eens aandachtig doorlazen, bleek dat we wel sushi konden bestellen. Toen we de manager daarop attendeerden zei ze dat dat een fout van groupon was en dat haar geen blaam trof. Ze reageerde zeer onvriendelijk en wilde dat we direct afrekenden. Het menu was redelijk maar veel te duur.Niet echt bijzonder. Samenvattend: matig eten en een zeer slechte onsympathieke bediening. Het lokkertje van een groupon heeft hier niet gewerkt. Ze zien hier ons nooit meer terug.

Gegeten op: 30 mei 2013.
claudiau
claudiau

3 juni 2013

Jarenlang is dit mijn lievelingsrestaurant geweest, maar na enkele slechte ervaringen afgelopen jaar kan ik dit restaurant niet meer aanraden. Vanavond spande echt de kroon wat betreft belabberde service en ik kom hier dan ook nooit meer terug.

Wat betreft ons bezoek deze avond was het eten matig, maar was het met name de ontzettende slechte service die een mooie avond verpestte. Eerst hebben we een half uur moeten wachten voordat we aan tafel konden. Vervolgens nog een uur moeten wachten voordat het eerste eten op tafel verscheen. Daarbij worden bestellingen vergeten. De mevrouw (vermoedelijk de manager) was niet behulpzaam en komt flink geïrriteerd over wanneer er gevraagd wordt waar de bestelling blijft of wanneer er om toelichting van het menu en de gerechten gevraagd wordt. Zonder pardon loopt ze weg bij de tafel en moet je je als gast maar afvragen wat er gaat gebeuren.

We hebben die avond aan de plaat gegeten. Het eten zelf was matig. Een kippspies die ik zelf thuis ook kan maken met wat kleine stukjes zalm en gebakken rijst. Het was veel te weinig voor het geld dat je ervoor betaalt. De sushi was wel erg lekker, maar hier hebben we natuurlijk nog extra voor moeten betalen.

Kortom: ik raad dit restaurant niet aan wanneer je een leuke avond wilt hebben en mij zien ze daarom ook niet meer terug.

Gegeten op: 2 juni 2013.
SophieEs
SophieEs

31 mei 2013

Het eten was prima, maar ik zou dit restaurant niemand aanraden wegens de vreselijk slechte service. Ook hadden we halverwege ons diner besloten om een gang minder te nemen omdat het te veel was. Dit stond echter wel op de rekening en de obers waren er heel onvriendelijk over. Wij waren met groupon en omdat het niet te scannen was hebben wij een extra uur moeten wachten en in die tijd niet 1x aandacht gehad van de obers of iets te drinken gekregen. Als je een leuke avond wil hebben, ga dan NIET naar Konnichi Wa.

Gegeten op: 28 mei 2013.
DeGoedeEter
DeGoedeEter

22 mei 2013

Ik snap niet wat er gebeurd is met dit eens zo fantastische restaurant. Jaren regelmatig heerlijk gegeten bij Konnichi Wa maar ik denk dat de zaak is overgedaan. Iets dat overigens ontkend wordt door het personeel. Omdat ik hoopte dat mijn ervaring een incident was en ik niet wilde geloven dat het echt zo achteruit is gegaan, heb ik er deze maand 3 keer gegeten. Helaas, het is echt niet best.

Vanzelfsprekende zaken zijn niet meer vanzelfsprekend.
Te beginnen met de onberispelijke service die ik gewend was. Een vriendelijk welkom kan er nog van af maar daarna gaat het hard bergafwaarts. Personeel heeft de ballen verstand van het geserveerde en dit geldt ook voor de dame die zich als manager presenteert. Zonder uitleg werden een paar stukken sushi voor mijn neus gekwakt. Normaal gesproken worden deze begeleid met uitleg en enkele sauzen, of op zijn minst wat soja. Dit kwam allemaal pas bij het hoofdgerecht. De warme doekjes bleven geheel achterwege. Ik had een gast uit het buitenland mee die ik had voorbereid op koks die met messen en ander kookgereedschap zouden goochelen maar daarvan was geen sprake meer. De kok bereidde de gerechten zoals ik dat zelf ook doe op een bbq. Daar valt nog wel mee te leven maar de koks produceren geen verfijnde liflafjes meer. Ook lijken de porties gehalveerd. Bedienend personeel liep in het rond als kippen zonder kop.

Het meest verontrustende was de penetrante vislucht die maar niet wilde vervliegen. Een slecht teken want verse vis stinkt niet. Nu heb ik sowieso het idee dat die enorme luchtafzuigers die boven elke gril hangen niet werken want kleding stinkt na het verlaten van het restaurant nog uren in de wind. Zet die dingen toch eens een paar tandjes hoger!

Toen de dame, waarvan ik vermoed dat ze de manager is, mij vroeg of alles naar wens was geweest, vertelde ik haar op zeer vriendelijke toon waar het het mijns inziens aan ontbrak. Dit werd niet gewaardeerd en mevrouw verdween zonder een woord te zeggen richting bar. Beledigd waarschijnlijk terwijl ik volgens mij degene was die zich beledigd zou moeten voelen.

Zoals gezegd, ik heb er tegen beter weten in 3 keer gegeten in korte tijd maar heb moeten vaststellen dat Konnichi Wa niet meer is. Het enige dat hetzelfde is gebeleven is de hoogte van de rekening die ik vroeger met plezier betaalde maar die nu totaal misplaatst is.

Heel jammer maar ik zal voor een goede tepanyaki moeten uitwijken naar Juliana of buiten Utrecht.

Gegeten op: 2 mei 2013.
Proever57992
Proever5799...

17 mei 2013

Een prettig welkom met een culinaire verrassing. Zelf uit de kaart een maaltijd samengesteld van sushi, sashimi en yaki.

De smaak van de sushi was bijzonder goed. Je kon merken dat de rollen echt vers waren gemaakt. Nadeel was wel dat het daardoor soms lang duurde voordat je bestelling werd geleverd. Omdat alles zo lekker was waren we met zijn tweeën wel op een rekening van 115,00 euro uitgekomen. Dat wijkt toch wel even wat af van de hier op iens genoemde gemiddelde menuprijs!

De california roll was heerlijk en is altijd een goede benchmark omdat ieder Japans restaurant dit gerecht heeft. De combinatie was uitstekend. Goede smaak van de rijst, mooi gaar, goede verhoudingen van de ingredienten, goede temperatuur. Daar scoren ze punten.

De pittige tonijnroll was echter weer helemaal niet zo pittig. Wèl lekker, begrijp me niet verkeerd, maar gewoon niet echt pittig.

Erg goede sashimi mix van dorade, baars, zalm, tonijn en jacobsschelp. Mooi gepresenteerd. Daar kom je voor terug!

De bediening was vriendelijk en oprecht geïnteresseerd, maar kwam soms wat warrig over. Welke tafel heeft nou welk nummer ook alweer?

Al met al een prettige ervaring! Samengevat: best aan de prijs, maar zeer goede kwaliteit Japanse sushi & grill.

Gegeten op: 16 mei 2013.
RSE
RSE
Proever

22 april 2013

Teppanyaki eten zeer matig in zowel kwaliteit van gebruikte ingredienten als wijze van het bakken van het stukje lamsrack, zalmmoot, stukje biefstuk en grote granaal. Weinig verfijnde bij-ingredienten zoals stukje ui en een grote champignon. Gebakken rijst weinig smaakvol. Kortom, niet echt authenthiek Japans eten muv de sushi, die niet echt top was, maar ok. Geen aanrader al met al.

Voor de goede orde, het zijn waarschijnlijk geen Japanse maar Chinese koks zoals tt veel wordt gezien bij Japanse/sushi restaurants.

Gegeten op: 20 april 2013.
mxtan
mxtan

9 april 2013

Lekker gegeten, leuke kok, maar verschrikkelijke manager, bah. Ze wilde ons met een Groupon niet uitleggen hoe alles in z'n werk ging en deed erg onbeschoft. Ga er dus niet meer eten!
Verder leuke avond gehad, zoals gezegd kok was erg aardig

arne6
arne6
Proever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

27 maart 2013

Het is al weer een tijdje geleden. Wij hebben hier op donderdag 7 maart met 6 personen aan de plaat gegeten. We gaan normaal met zijn tweetjes, maar nu met oma, broertje en aanhang omdat wij haar dit cadeau hebben gegeven. Heerlijk gegeten. Allerlei soorten sushi en sashimi, beef, kip, zalm, garnalen, kreeft. Noem maar op. Echt een avondje uit. Wij ook een gedeelte met een bon bekostigd. Proberen we vaker te doen, omdat wij dan ook de extra’s zoals kreeft erbij kunnen nemen! Hopelijk wordt het snel lente en kunnen we ook weer buiten genieten. Oesters kan je het beste van tevoren bestellen, omdat deze er begrijpelijk niet altijd zijn (natuurlijk op het moment dat je er juist zin in hebt).

Gegeten op: 7 maart 2013.
Tinus333
Tinus333
Fijnproever

26 maart 2013

Heerlijk gegeten met een groupon.
Allereerst complimenten voor de bediening. Jas werd aangenomen, je kreeg een warm washandje voor de handen, een slabbertje - tegen de spetters van de bakplaten en morsen - werd omgedaan, er werd meerdere malen gevraagd of alles naar wens was en het personeel was vrolijk.
De gerechten:
1. Amuse gefrituurde sushi met toefje zalmsalade
2. Koude sushi met diverse sauzen en licht gebakken zalmfilet van de bakplaat met salade en mayonaise en wasabisaus
3. Salade met zoetzuur sausje
4. Lamsrack, zalm, champignon, ui, van de bakplaat, geserveerd met kommetje nasi
5. IJs met slagroom en gesneden fruit.

Alles was prima qua garing en smaak.

Kortom: een geslaagde relaxete avond uit eten.

Gegeten op: 26 maart 2013.
arjan123
arjan123
Meesterproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

26 maart 2013

Hier gegeten met Grouponbon. Na heel veel geharrewar eindelijk een tafeltje kunnen reserveren. Er is maar een beperkt aantal personen met Grouponbon per avond toegestaan. Afgelopen zondagavond toch gelukt, lekker flesje wijn besteld en het driegangenmenu aan de grilltafel besteld.
De amuse van gemarineerde tonijn was lekker evenals de sushi, maar het hoofdgerecht viel toch wat tegen een doradefiletje met wat kippendijfilet gegrild. Terwijl we onze buren, die weliswaar hadden gekozen voor wat meer gangen, zagen genieten van mooi gebakken reuzengamba's met gegrilde asperges, gegrilde kreeft, ossenhaas etc.
Grappig dat dit soort gerechten niet in een drie gangenmenu voorkomen maar wel een veel goedkoper kipfiletje!
Als nagerecht kwam er een bolletje ijs met wat schijfjes (flinterdun) meloen en ananas en een toefje slagroom.
Ik ben geen liefhebber van ijs en liet het daarom staan, de serveerster bood me onmiddellijk een kopje koffie aan dus dat werd netjes opgelost.
Kortom voor ons was Konnichi Wa niet echt een culinaire verrassing. Jammer, volgens mij is het toch zo dat men graag klanten werft middels Groupon.

Gegeten op: 24 maart 2013.
Anna266
Anna266