| Activiteiten | Afhalen, Catering |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | |
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
een uitnodiging om Chinees te gaan eten, maakt me nooit heel erg enthousiast en was ook geen reden om eens te "Iensen".
De verrassing bij binnenkomst was dan ook groot. Mooi traditioneel gedekt, overvriendelijke en kundige bediening. Er zijn sterren restaurants waar we mindere ontvangst en entourage gezien hebben!
En dan het eten. Amuse, nog een amuse, plaatjes voor het oog en tongstrelende onverwachte combinaties met mooie subtiele smaken.
De wijnkaart is, ja wat zal ik zeggen, een beetje over de top, maar ongetwijfeld aangepast op de gemiddelde clientèle. We wisten toch wat mooie flesjes onder de 100 EUR te selecteren.
De keuken is misschien iets minder traditioneel dan bijvoorbeeld Asian glories in Rotterdam, maar de combinaties, bereidingen, presentatie en bediening bevinden zich in mijn ervaring op eenzame hoogte voor Chinese restaurants.
Dit is een restaurant waar ze gastvrijheid en service met hoofdletters schrijven. Fantastische gegeten en de kwaliteit staat al 18 jaar op hetzelfde hoge niveau. Dit maal genoten we van een vijfgangen peking menu, en dat plus twee amuses voor nog geen € 50 p.p. Een prachtig Chardonnay erbij voor € 27,50, allerzins te overzien.
Gegeten op: 13 april 2013.Hier al weer voor de 3e keer gegeten en het was wederom top. De bediening is zeer afgestemd en je voelt je echt op en top gast. De kwaliteit van het eten is zeer goed en de wijnen zijn ook erg lekker. Hier betaal je dan natuurlijk ook wat meer voor. Uitgebreid tafelen met bijpassende wijnen zit toch al snel op zo'n 175-225 euro voor 2 personen. Voor dit geld eet je dan ook wel bij 1 van de beste Chinees specialiteiten Restaurants van Nederland. Ze hebben ook ontzettend lekkere huisgemaakte sambal waarvan ze graag een bakje meegeven als je hier naar vraagt.
Gegeten op: 12 december 2012.
Na vriendelijke ontvangst en drankje bij de open haard, mochten we aan tafel. De twee amuses die we eerst kregen waren heerlijk. De eerste gang van hetbdrie gangen menu,was een combinatie van vis. Prima bij de tweede gang kwam de ober aan tafel met een hele pekingeend. Dit beloofde wat, maar helaas kregen we op ieder klein flensje èèn stukje eend. Dit was wel wat karig en ook wat droog door iets te weinig hoi-sin saus. Jammer! De derde gang was tournedosop drie verschillende wijzen bereid. Erg lekker, maar de groente was wat hard naar onze smaak. Het nagerecht is helaas niet inclusief, maar gelukkig was de chocolade fantasy wel lekker en zag er goed uit. Helaas zijn er qua bediening nog wel wat verbeterpunten. Jammer bij deze categorie restaurant. Verder is het menu goed betaald. De prijs kwaliteit verhouding kan iets beter.
Een feestje. Je wordt zeer hartelijk en voorkomend ontvangen. De Royal Mandarin is geen alledaags restaurant natuurlijk, maar het is beslist niet opgeprikt. We kozen voor het 3-gangen menu van de chef van ca. 45 Euro. We konden daarbij nog aangeven dat we voorkeur hebben voor vis - en dat daarbij graag het voorgerecht wilden dat die dag buiten de kaart om werd aangeprezen: een combinatie van zalm en tonijn. Voorafgaand aan het menu kregen we 2 geweldige amuses waaronder een Chinese variant op de Hollandse bitterbal - die bij andere restaurants gerust als "gang" gepresenteerd zouden worden. Kortom: eigenlijk krijg je 5 gangen voor 45 Euro. Het eten is superieur en het wordt met zoveel toewijding en enthousiasme geserveerd dat je het gevoel krijgt deel te zijn van een feestje. Bij een tafel naast ons werd een fles Rioja eerst uitvoerig beschreven en daarna zorgvuldig gedecanteerd. Zelf hadden we gewoon de witte wijn van het huis die prima smaakte. Als toetje (zit niet in de 3 gangen) nam ik een grand dessert waar mijn tafelgenote royaal van kon mee-eten. Daar werd voor ons beide aan de tafel een vogelnestje van gestolde stroop gemaakt waarop een van de toetjes geserveerd werd. Heel fijn om ook met een voldaan gevoel te vertrekken - in de juiste jassen gehesen door 2 medewerkers. Het is een documentaire waardig dit restaurant. Prachtig om te zien hoe hard en met hoeveel liefde hier wordt gewerkt om het de gasten naar de zin te maken.
Decor niet meer dan een 8 want ik kan niet tegen een namaak open haard.
Schrijf zelf een recensie over Royal Mandarin
Schrijf hieronder je recensie over Royal Mandarin. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.