KeukenFrans & Internationaal

Turkeystick Turkeystick 25 maart 2012

Wat een geslaagde avond. De topper tot nu toe.
Ik en mijn vrouw gingen laaiend enthousiast en zeer tevreden naar huis. Het eten, de entourage, omgeving en de vriendelijke gastheer en bediening, alles was perfect.
Ook zeer professioneel en attent tot in de details. We kwamen normaliter alleen in Hilversum, maar middels Groupon kennisgemaakt met deze 'verborgen schat' in 's-Graveland.

We mochten ons 4-gangendiner samenstellen uit 't Berestein 4-gangen menu.
Los hiervan kregen we een amuse vooraf (verrassing); helaas iets dat ik en mijn vrouw niet eten en we zeiden, dat dit gewoon onze zaak was en dat we 't gewoon over zouden slaan.
Maar nee, gastheer/eigenaar zei heel attent, dat hij iets anders zou laten maken. Heel top, van ons hoefde t niet perse, maar t gebaar was top. Alternatief (matzes met krabtapenade) was lekker.

Als voorgerecht bietencarpaccio, subliem
Soep was ook top (ossenstaartsoep); ik nam zelf geen soep en de bediening haalde later keurig de lepel weg later bij mijn plek. Die lepel zou mij niet hinderen, maar 't zegt des te meer over de professionaliteit en precisie van dit restaurant, like a Swiss clockwork.

Hoofdgerecht allebei eendenborstfilet. Zelfs mijn vrouw, die daar geen fan van was, vond t subliem.
Porties waren precies goed, niet teveel niet te weinig.
En het apfelstrudeltoetje met ijs en slagroom was ook top, de warme citroensaus was 't helemaal.
Als afsluiter een echt kopje Roode Pelikaan

Verder nog leuk gesprek gehad met de zoon des huizes, zeer vriendelijk ook.
Bij verlaten restaurant werden we tot onze verrassing (aangezien we t niet gewend zijn) keurig door de bedienster uitgelaten bij de deur.

Kortom, van begin (warm welkom) tot einde helemaal perfect en top. Professioneel tot in de details, vriendelijk/attent en een echte huiselijke sfeer.
Zeer belangrijk ook, totaal geen gevoel van tweederangsbehandeling vanwege Groupon-voucher (toppromotie). Berestein heeft ons in ieder geval er als klanten bij. Van de zomer komen we zeker weer langs als 'gewone' klanten.

Sorry voor dit lange verslag, maar ik wilde gewoon uit de doeken doen -tot in de details- hoe top dit restaurant is. Beatrix is er niet voor niks geweest in 2006 (oid meende ik begrepen te hebben; foto hangt op muur op weg naar toilet. Ik zou zelf iets minder bescheiden zijn geweest en deze foto uitvergroten en zichtbaarder voor de gasten hangen. Niet iedereen kan zeggen, dat ze Beatrix te dineren hebben gekregen).

Groet van een zeer tevreden gast

josnelen josnelen 5 maart 2012

al 20 jaar geleden hier gegeten,nu via groupon.
leuk menu,aardige mensen en lekker gegeten.
Kwaliteit is nog steeds prima.
Een aanrader.

evdb evdb 30 januari 2012

Leuk restaurant met goed eten en redelijk betaalbaar. Beetje jammer dat de entrecote niet helemaal lekker mals was en de groente hier en daar iets te gaar was. En bij de kaasterrine had ik graag een glaasje port gehad, maar ik kreeg niet de kans om die te bestellen. Soep en bietencarpaccio waren prima. 2 van de 3 mensen die ons bedienden waren ontzettend vriendelijk, de 3e iets minder. Wel een restaurant om nog eens naar toe te gaan.

gooisefijnproever gooisefijnproever 5 december 2011

Wat eten betreft een van de beste restaurants in het Gooi. Helaas is de bediening wel eens wat minder, maar dat wordt de laatste tijd weer beter. Gelukkig niet al te bekend zodat er niet al teveel bekend fout nieuw geld komt..

pschoehuijs pschoehuijs 29 oktober 2011

Gisteren avond met mijn echtgenoot heerlijk gegeten. Het was voor ons de eerste keer en een zeer prettige ervaring. De bediening was leuk en ontspannen, het eten heeeeerlijk. Mandje met lekker brood vooraf. Alles erg verzorgd en de inrichting had een warme en gezellige uitstraling. En niet onbelangrijk: heel betaalbaar. Een lekker 3-gangen menu voor €35. Meer dan het geld waard. Een absolute aanrader dus!

Geef zelf je mening over Berestein

MaandagGeopend
DinsdagGeopend