Volgens velen een van de beste restaurants in De Bilt gezien. Met verse producten maakt de keuken mooie gerechten. Kies voor het uit drie gangen bestaande Witte Zwaan-menu, een van de keuzemenu’s of à la carte. Door de ruime keuze is er voor ieder wat wils. Na een verbouwing is het interieur flink gemoderniseerd met een warme en gezellige sfeer als resultaat.
Twee keer bij de witte zwaan gegeten. Beide keren viel het tegen.
Eerst de pluspunten:
Het restaurant is mooi gelegen in het oude dorp van de bilt. Zomers kan je er heerlijk buiten zitten. Verder is het restaurant strak, maar toch gezellig ingericht. De bediening is erg vriendelijk.
De gerechten vallen echter tegen. Niet echt bijzonder, redelijk vlak van smaak, en om eerlijk te zijn weinig creatief. Zoals ik eerder zei is de bediening erg vriendelijk, maar lijkt niet heel veel verstand van zaken te hebben. Toen ik bijvoorbeeld om een bijpassende wijn vroeg bij een gerecht kreeg ik als antwoord: "had u de voorkeur voor rood of wit?."
Prijs-kwaliteit verhouding is naar mijn mening wat scheef. Voor dergelijke prijzen vergat ik wel wat meer qua smaak.
Hoewel het ca. 30 km van mijn woonplaats ligt, hier in het afgelopen kwartaal al drie keer gegeten en nog in geen enkel opzicht teleurgesteld. Het eten is heerlijk, vers, mooi opgemaakt, de bediening vriendelijk en attent, de omgeving sfeervol, ik kijk al weer uit naar de volgende keer.
Bij binnenkomst stonden de broodbordjes al op tafel dus zoals te verwachten kregen we brood van het huis geserveerd met olijfjes, boter, olie en een kruising tussen aïoli en pesto die zeer in de smaak viel. Als voorgerecht kozen we beiden voor een voorgerecht buiten de kaart om. De Iberico ham was van goede kwaliteit. Het bord met de bocconcini (kleine mozzarellabolletjes), cherrytomaatjes en kleine ronde toefjes van dezelfde overheerlijke pesto aïoli die ook al bij het brood geserveerd werd zag er mooi uit. De stukjes toast die erbij geserveerd werden maakten het gerecht helemaal af. In verkruimelde versie voegde het ook aan de Iberico ham een lekkere touch toe. Zo kunnen we nog even doorgaan maar dat doen we hier niet. Vier woorden: kwalitatief zeer goed eten.