1 2 ouder »

rmerkus rmerkus 4 september 2011

De rijsttafel Special is heerkijk maar de porties zijn een beetje karig

Perfectie Perfectie 22 april 2011

Het eten is lekker en de bediening is erg vriendelijk. Het decor is echter verschrikkelijk deprimerend, waardoor de sfeer een beetje tegenvalt. Ik heb echter wel lekker gegeten, en daar gaat het uiteindelijk om!

Viedo Viedo 15 april 2011

Het was erg druk bij Bojo, dus liepen we dit restaurant in. We verwachtten al een wat meer aan toeristen aangepaste keuken, maar dit ging wel erg ver. Laffe hap! De ayam pangang staat als 'pittig' op het menu, maar is ronduit flauw. En de kok is wel héél karig met de wat duurdere ingrediënten. 'Bami Jakarta met garnalen', bleek één garnaal te bevatten. Oké, het is niet heel duur, maar ik betaal liever iets meer voor een fatsoenlijke portie.

menterp menterp 7 maart 2011

We hebben hier gisteren gegeten, 4 x royaal, echt schandalig. Lamsvlees verkoold, varkensvlees alsof het 2 dagen buiten de koelkast had gelegen, plakkerige rijst, ananas bij het dessert compleet uitgedroogd, wijn in het kleinst denkbare glas uitgeschonken, ga maar door. We hadden bij binnenkomst eigenlijk meteen weg moeten lopen, maar ja, goede kritieken, dus zo zie je maar.............

chotee chotee 16 februari 2011

Wat een ontzettend schattig restaurant is dit. We hebben hier de rijsttafel 'speciaal' gegeten en die was uitstekend. Een van de proefers hier op Iens vond de rijsttafel niet speciaal genoeg, maar het lijkt me duidelijk dat als je de kaart ziet dat dit de minste uitgebreide rijsttafel is.

Wij vonden het eten in iedergeval erg smaakvol, niet te pikant en voldoende variatie, en zeker ook voldoende eten. Dan de bediening, die is gewoon super. Ze komen zelf je water bijschenken terwijl de fles gewoon voor je op tafel staat. Gewoon een goed restaurant dus met een topservice waar je je bijna schuldig van gaat voelen. Ik zou er echt zo weer heen gaan.

Proever80836 Proever80836 10 september 2008

Kom hier al jaren met vrienden en collega's voor de heerlijke gerechten en de attentvolle bediening. De eerste keer is alweer 8 jaar geleden en dat was via een bedrijfsuitje. Het eerste wat mij opviel was de oprecht vriendelijke bediening. Ook de presentatie van het eten (wij hadden een uitgebreide rijsttafel) was zodanig, dat de buitenlandse collega's onder ons erg onder de indruk waren (zij hadden nooit eerder een rijsttafel gegeten). Intussen is wel het een en ander veranderd, zoals het interieur wat nu wel warmer en gezelliger aandoet. En steeds meer Aziatische gasten, wat denk ik ook een goed teken is. Gelukkig zijn het heerlijke eten en de goede service onveranderd gebleven. Dit is voor mij dan ook het ideale restaurant voor een gezellig avondje uit, absoluut een aanrader!

M010 M010 28 oktober 2007

Tja wat moet je hier over zeggen: er is niks mis mee, het ziet er keurig uit en de service is uitstekend. Maar het is het allemaal net niet. De rijsttafel speciaal vond ik niet echt speciaal. Het was goed te eten, maar wel heel erg standaard.....noem het dan rijsttafel standaard. Het was nogal schrikken toen we binnenkwamen en door een brigade van minstens 6 dames naar een tafel werden geleid. Echt een overkill aan personeel. Ik kan niet zo goed tegen dat onderdanige, overdreven vriendelijke.

Proever62949 Proever62949 8 september 2007

Zowel de service als de kwalitei van het was uitstekend!
Wij komen hier zeer zeker vaker eten!

Proever62949 Proever62949 8 september 2007

Dit is ongetwijfeld het beste Indonesische restaurant van Amsterdam.
We hebben alle vier een rijstafel besteld en deze waren perfekt, het ontbrak nergens aan. Ook er goede service!
Absoluut een aanrader!

Byosen Byosen 13 november 2006

Puri Mas is qua sfeer geen slecht restaurant en de bediening is ook wel vriendelijk. Ze legden uit wat er allemaal op tafel stond. We zijn met vier personen geweest en allen bestelden we een rijsttafel. 2 personen, waaronder ik, namen een rijsttafel royaal met veel soorten gerechten en vlees, de derde persoon nam de meest eenvoudige rijsttafel en de vierde een vegetarische rijsttafel.
Toen eenmaal alles op tafel stond, merkte ik dat dit veel minder was dan wat men op papier deed vermoeden. Sommige soorten vlees zaten natuurlijk in alle rijsttafels en dat is waar het mijns inziens vaak mis gaat in dit soort restaurants, er wordt namelijk evenveel vlees in het bakje gedaan als bij een eenpersoons rijsttafel, met als gevolg dat je elkaar aan zit te kijken en bijna in gevecht moet voor een stukje vlees omdat er maar een paar stukjes in liggen.
De smaak was over het algemeen wel ok. Ik vind dit restaurant echter niet verfijnd qua smaak. Je proeft duidelijk de Indische kruiden, maar dat is tevens de valkuil, want soms zijn bepaalde smaken te overduidelijk aanwezig. De daging smoor had bijvoorbeeld een te sterke anijs-smaak en dat is gewoon jammer.
Dan de sateh kambing, die was werkelijk waar gewoon barslecht. Als je dit stokje vlees op de grond zou laten vallen, zou het zo weer terugstuiteren je schoot in, met alle gevolgen van dien. Ik nam de eerste hap, waar bijna geen doorkomen aan was en heb denk ik over de eerste hap een kwartier gedaan. Zelfs toen kreeg ik het stukje geit nog niet weg en heb ik het van ellende, doch subtiel in een zakdoekje voor de mond gedeponeerd. Of het vlees was niet goed gebakken, of het heeft gewoon al te lang gestaan denk ik.
Al met al, was de ervaring echt matig. Slecht wil ik het nog niet noemen, want de vleessoorten, met uitzondering van de sateh kambing, smaakten verder wel ok, maar ik vond het voor een \'rijsttafel royaal\' een gierige hoeveelheid \'innerlijke verwenning\'.

1 2 ouder »

Geef zelf je mening over Puri Mas