Aan het begin van de Oude Gracht aan het plein -in de volksmond ook wel Ledig Erf genoemd- ligt Eetcafé de Poort. In de zomermaanden zit het grote terras doorgaans 'mudjevol', maar wie noodgedwongen binnen plaats neemt wordt zeker niet vergeten. De vaste menukaart is eenvoudig zoals je van een eetcafé mag verwachten: salade, biefstuk, spareribs en saté. De wekelijks wisselende daghappen zorgen voor net wat meer variatie. Geschikt voor een snelle hap in een ongedwongen sfeer.
De Poort is de tent met misschien wel het beste personeel van Utrecht. De glazen staan er nooit leeg. Hulde voor dat. Nu nog eenzelfde soort kwaliteit in de keuken graag, want het eten is er nog steeds erg slecht. Dus mensen, borrel je suf in De Poort, maar loop voor een hapje even een deurtje verder...
op een zondag middag een lekkere lunch gehad hier, gekozen voor de sneetjes brood met kroketten het brood was erg lekker, 2 dikke sneetjes zwaar boeren brood met een klein beetje sla garnituur en 2 kroketten, personeel was snel en erg vriendelijk, zeker een aanrader
Heerlijk dat terras! Lekker borrelen en dan...........laat ik me, tegen beter weten in, toch weer verleiden om een klein hapje te eten. En telkens weer heb ik er achteraf spijt van. Leer je lessen zou je zeggen: dus mensen alleen borrelen dus.
Eten is prima voor een eetcafe. Toetjes zijn alleen niet aan te raden. Tot twee keer toe echt niet lekker! Personeel vriendelijk maar is niet erg alert. Lege glazen blijven lang leeg. Quiz avond erg leuk, zeker aanrader.
Het terras van de Poort is natuurlijk altijd goed, maar het personeel enigszins onverschillig en niet erg klantvriendelijk. Misschien komt dat omdat het terrras toch wel vol zit? Eten doe ik er niet meer. Gister een biologische biefstuk, beetje taai, de saus was wel lekker. Maar de frieten slap en smaakloos. Dat je je salade er apart bij mag bestellen maakt op mij altijd een beetje een krenterige indruk. Zo goedkoop zijn de gerechten ook niet bepaald.