Reserveer nu
Namaskar over zichzelf

Introductie tot de Indiase keuken In de westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar "curry's". Daarbij denken we dan al gauw aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en er hun smaak, geur en karakter voor een groot deel aan ontlenen. deze redenering gaat niet op. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt in India niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels en die verschillen van streek tot streek en van gerecht tot gerecht. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren naar gelang het klimaat, de produkten van een bepaalde streek, godsdienstige en volkenkundige achtergronden. Daardoor vertonen de keuken van India en die van Pakistan grote overeenkomsten en grote verschillen. Daarbij spelen verscheidene factoren een rol. Bepaalde ingrediënten zijn in de ene streek wel bekend en in de andere niet, doordat ze er niet verbouwd worden of doordat men ze niet wenst te eten. Zo eten Mohammedanen geen varkensvlees, laten de Hindoes het rundvlees staan en zullen Boeddhisten alles wat leeft willen sparen. Heel veel inwoners van India leven strikt vegetarisch en daardoor heeft zich in bepaalde streken een kookkunst kunnen ontwikkelen waarvoor vegetariërs in de westerse wereld veel belangstelling tonen. Introductie tot Tandoori Gerechten Vlees tandoori is een van de gerechten uit de Indiase keuken die wereldfaam heeft verworven. De naam van het gerecht wordt ontleend aan de Tandoori, een oventje van klei, waarin het vlees wordt bereid. Een dergelijk oventje ziet eruit als een amfoor en wordt meestal in de aarde begraven. De verhitting geschiedt met gloeiende kolen, waarboven het vlees aan het spit gaar gemaakt wordt. De bereiding in de oven of onder de grill is niet precies dezelfde en het gerecht mist daardoor dat typische smaakje dat een echte Tandoori kenmerkt.Indien het bovenstaande u aanspreekt nodigen wij u van harte uit in ons restaurant en hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen.

1 2 3 4 ouder »

dalie dalie 16 april 2012

In januari hier geweest met Groupon. Het was heel koud en de stemming van het personeel maakte het er niet beter op. We waren met 4 personen, voor 2 werd het voorgerecht gebracht, na 25 minuten werd er geinformeerd of het gesmaakt had. Dat weten we niet zeiden de 2 die nog niets gekregen hadden. Die moesten dus weer achter in de rij aansluiten. Hoofdgerecht heel matig en heel kleine porties. Toetje was niet slecht.
Al met al:nooit meer!

MDD MDD 19 maart 2012

WAARDELOOS bij bezorging!! Het eten was te laat. Maar kan gebeuren. De bezorger echter was zo vreselijk onbeschoft, deed helm niet af maar wist wel te zeggen dat ´zulke mensen´ niet het eten verdiende en dat we gierig waren. Wat er aan de hand was: wij hadden 50 euro en hij had geen wisselgeld. Toen we zeiden dat hij wisselgeld moest gaan halen of dat wij het eten niet konden afrekenen werd hij abnormaal onbeschoft (dit in een telefoongesprek met zijn baas.) Een zeer zéér nare ervaring, wij zaten met koud eten en tig beledigingen in de maag.

BBs BBs 7 maart 2012

Het eten was pima, niet erg bijzonder maar dat hoeft niet altijd. De bediening kan het echter niet aan bij drukte en laat dan enkele tafeltjes vallen. Het duurde allemaal heel erg lang, ook het eten. De bediening zag dit zelf en bood een aantal gratis drankjes aan. Het lijkt of niemand Nederlands spreekt, maar dit is niet zo. Ze zeggen erg weinig (wijzen je dus ook niet naar je tafel enzo).
Wij hebben geen last van de kou gehad, maar als je dicht bij de deur zit zal dit wel zo zijn. De deur gaat erg vaak open doordat er veel bezorgd wordt en de koeriers de deur open laten staan.

betty64 betty64 8 februari 2012

Restaurant ziet er sleets uit, op zich geen probleem. Maar een ober die met zijn handen je bord nog even schoon veegt....jak. Het eten was koud en zeer matig van smaak. Eerste en laatste keer dat we hier geweest zijn.

Proever39898 Proever39898 8 februari 2012

Via Groupon zijn we bij Namaskar terecht gekomen. De bediening is wat afstandelijk. Waarschijnlijk omdat ze niet zo goed Nederlands spreken. Het eten werd snel geserveerd; het was niet heel druk op maandagavond. Het eten was erg smaakvol en veel! Jammer dat ze bij het dessert er niet bij hadden gezegd dat het alleen maar kokos was. Persoonlijk houden wij daar niet van.

jeroen20 jeroen20 6 februari 2012

Gisteren met Groupon hier gegeten. Was eerlijk gezegd ook wel meteen de laatste keer. Het was erg koud in het restaurant, de bediening was niet vriendelijk. Ook hebben we meer dan een uur moeten wachten op ons hoofdgerecht nadat we het voorgerecht hebben gehad. Het eten was opzich wel prima. Wij waren echter niet de enige die dezelfde klachten hadden. er waren zeker nog 6 andere tafels met dezelfde klachten.

Walraven Walraven 26 januari 2012

Wij kwamen hier o.b.v. een Groupon aanbieding, de aanbieding was “een uitgebreide rijsttafel voor 2 pers. t.w.v. € 70”. Als je op de kaart kijkt kost de meest uitgebreide rijsttafel (5 gangen met keuzes) € 59, dit is dus al verdacht. Uiteindelijk kregen wij een redelijk beperkte en eenvoudige rijsttafel. (3 gangen) De gerechten waren smakelijk, hier geen commentaar op. Maar het was absoluut niet wat aangeboden was, voelt dus een beetje als boerenbedrog. Bediening ook zeer zwijgzaam, enige uitleg bijv. van wat geserveerd werd was er niet bij. Eenmalig bezoek ……

Millewijn Millewijn 19 januari 2012

Ook wij zijn via groupon hier terecht gekomen. Gelukkig voorbereid door de meningen hier. En inderdaad, personeel is geen zonnetje in huis, maar ben een half jaar in India geweest en ze gedragen zich gewoon als Indiërs dus mij viel het mee, ze zijn absoluut niet onaardig! Ook het eten beviel ons prima... Ik weet alleen niet of ik het 70€ waard vind. Voor de 30€ die we er met groupon voor betaald hebben vond ik het prima

Nukey Nukey 19 januari 2012

Eentonig eten, slechte bediening, rare sfeer, krappe bedoening en gebrekkig taalgebruik. Geen herhaling en geen aanrader.

ruitenbeek ruitenbeek 15 januari 2012

Ook wij hadden een Groupon aanbieding. Of het daaraan lag, weet ik niet maar de bediening was erg chagrijnig. Geen enkele uitleg, het eten werd op tafel gezet en zoek het maar uit. Ongezellige sfeer. Stevig bezuinigd op het vlees: bakje bevatte driekwart saus en drie stukjes vlees. Alleen de kippenpoten waren echt lekker. Al met al was het het geld absoluut niet waard. Geen reclame voor dit restaurant.

1 2 3 4 ouder »

Geef zelf je mening over Namaskar