mrudolf mrudolf 14 september 2011

Uitstekend gegeten in de Markies. culinaire keuken met goede afwisseling van de gerechten. De tamme eend en hertwaren hoogtepunt. De porties zijn ruim en tegelijk culinair.
Wat ons betreft sterwaardig.

wpluimers wpluimers 11 november 2010

Dinsdag 9 november een zakelijk diner gehad in de Markies, en daarbij een 3 gangenmenu weggehapt.
Conclusie: de gerechten waren goed van smaak, maar wel een beetje oubollig zeg..
Als amuse: carpaccio met mousse van geitenkaas en pijnboompitjes. Goed vlees, verder weinig spannend en beetje vlak van smaak.
Het voorgerecht was een aangename uitschieter! Gerookte zalm geserveerd met mousse van geitenkaas en komkommer die (naar het mij leek) in zoetzuur was ingelegd. De komkommer had een verrassend prettige smaak (want ik ben er normaal niet zo'n liefhebber van) en het gerecht combineerde erg goed!
Het hoofdgerecht was een duo van kalfslende en kalfsstoof met aardappelpuree, rode kool en een stoofpeertje. Pffff zo jaren 80. Wel lekker hoor en prima bereid, maar is dat nou dit restaurant waardig? Maak het wat spannender, zet eens wat varianten op tafel met bijvoorbeeld venkel en pastinaak of knolselderij en het gerecht krijg een veel leukere twist!
Het nagerecht was eveneens goed van smaak maar weinig spannend. Chocolademousse, bavarois en room.
Toch blijft het oordeel 'goed' over, omdat de gerechten wel goed van smaak waren en dat blijft voor mij het belangrijkste criterium. Maak de kaart wat spannender en ik kom terug.

Willem_proever Willem_proever 26 augustus 2010

Deze week hebben we een heerlijke avond gehad bij De Markies. We waren hier voor het eerst, en zeker niet voor het laatst. Heerlijk gegeten, prachtige gerechten en verrassende combinaties. De bediening is correct en attent. Zeker aan te bevelen !

Danielle-E Danielle-E 30 november 2009

ca. 10 jaar voor het laatst in dDe Markies geweest, veel goede herinneringen.
op 27-11 jl. Hernieuwde kennismaking, viel tegen. Het restaurant was bij binnenkomst qua temperatuur onbehaaglijk. Had te maken met een feest in de andere ruimtes (?). Bediening traag, moesten naar onze smaak veel te lang wachten voordat onze besteling werd opgenomen en het voorgerecht werd geserveerd. Bij het voorgerecht ging wat mis (verkeerde bestelling opgenomen). Bij hoofdgerecht expliciet gevraagd naar medium bereide kalfsentrecote. Werd dus een 'rauwe' versie. Dat foutje is goedgemaakt met een gratis dessertwijntje (EUR 5). Het dessert was prima.
Conclusie: het was me de EUR 105 niet waard. Jammer!

Geef zelf je mening over De Markies