Stadskasteel Oudaen over zichzelf

Stadskasteel Oudaen is sinds 1296 gevestigd in het stadshart van Utrecht, een monumentaal pand dat al meer dan 20 jaar hoogwaardige horeca biedt. Het Stadskasteel beschikt over een Proeflokaal sfeervolle zalen, Restaurant, Theater en Brouwerij.

1 2 3 4 5 ouder »

ariam ariam 15 april 2012

we hebben met 4 personen gegeten. beneden, niet in het restaurant boven. dus de 'snelle kaart'. de caesar salad is een aanfluiting, de zalm in papillote ook geen aanrader. wij hebben een klacht achtergelaten, maar er werd niet teruggekoppeld. en in alle gerechten misten we de liefde voor eten koken. wij komen niet meer terug.

Liliannebroek Liliannebroek 22 maart 2012

Een mooie smaakvolle plek voor een gezellig etentje. Het eten is goed zonder bijzonder te zijn. Mooie smaakcombinaties maar ook wel eens een gang die een beetje minder goed uitpakt. Zeer correcte en attente bediening.

Simchaja Simchaja 8 maart 2012

Deze week in het restaurant gedeelte gegeten. Niet onder de indruk van het eten. Soep was lekker maar de vis was echt niet lekker. Weinig smaak en droog. Ook de ribeye van mijn partner was niet lekker klaargemaakt. Veel en veel te duur voor wat je krijgt, staat niet in verhouding.

Jasper de levensgenieter Jasper de levensgenieter 16 februari 2012

We zijn al vaker bij Oudaen wezen eten, het bevalt ons altijd erg goed. Dit keer met Valentijn. De Chef had hier een erg mooi en afwisselend 5-gangen menu samengesteld waar wij erg van hebben genoten. We begonnen met een salade van dungesneden zwaardvis met snowcrab, waarna een heerlijke en spannende doperwetenvelouté met Hollandse garnalen en een gepocheerd kwarteleitje. Daarna lamskoteletjes met prachtige cuisson, kalfsentrecote met citroenrisotto en Provencaalse groenten, met als afsluiting een grand dessert! Mooie bijpassende wijnen erbij en attente, professionele bediening.

Jozefman Jozefman 27 januari 2012

Decor, locatie en (eigen) bier zijn mooi en voor Utrecht is Oudaen een begrip. Onlangs nog gelunched, niets op aan te merken, totdat de rekening kwam. De prijs-kwaliteit verhouding was behoorlijk zoek. Jammer

mermaid2011 mermaid2011 10 november 2011

In het restaurant gedeelte van Oudaen gegeten. De lokatie en de entourage zien er erg goed uit. De toon is hierdoor gezet en bij de keuze van het vijfgangen(maand)menu gingen wij uit van een bijzondere avond. Helaas bleek de eetervaring minder the zijn.
Het menu had naar mijn mening twee hoogtepunten: de zure uitjes granite van de amuse (kanttekening dat deze bij een zeer subtiele rauwe ham werd geserveerd waardoor deze helemaal wegviel) en de aardappelsoep. Verder vonden wij de gerechten niet erg speciaal en misten we bij de meeste gerechten zout en peper. Erg jammer en een gemiste kans.
Ook het toetje kon het het geheel niet meer redden. De bitterkoekjes smaakten niet naar bitterkoekjes en daardoor was de bavroise een beetje een smakeloze bedoening. Het ijs was gewoon lekker.

joepert joepert 7 november 2011

Beneden gegeten bij het proeflokaal. We waren met een grotere groep en werden ondanks de drukte vlot geholpen. Ik had spareribs. Die waren op zich lekker maar de portie was wel erg bescheiden en ook de hoeveelheid van de bijgerechten hield niet over.

Ricardo Ricardo 6 november 2011

redelijk eten voor een te dure prijs, vlees was taai en te droog, qua groente was het veels te weinig (maar dat is in de meeste restaurants zo, daar gaat het voornamelijk om vlees)
zelf gebrouwen bier is wel erg smaakvol en lekker!

tomarieke tomarieke 6 oktober 2011

Oudaen vormt een prachtig decor om een avond uit eten te gaan. We zijn tijdens restaurantweek geweest en kregen het bijbehorende keuzemenu. Prima verzorgd met amuses en brood. Attente bediening met wel een enkel schoonheidsfoutje. Goede krabsalade en pastrami vooraf. Hoofdgerecht lamsrack (vet maar lekker) en zeewolf, beide geslaagd. Het grand dessert was een heerlijk overdadige berg zoetigheid.

Nienkescholten Nienkescholten 16 september 2011

Eigenlijk waren we van plan om in het Proeflokaal te eten, maar toen we de restaurantkaart zagen besloten we boven te gaan eten in het restaurant.

Goede beslissing, zo bleek. Hartelijke ontvangst, mooi tafeltje aan het raam met zicht op de gracht.

Mijn vriendin wilde alleen twee voorgerechten en dat was geen punt. Advies over de wijn was goed. Toen ik het hoofdgerecht van het septembermenu los wilde bestellen werd ook daar flexibel mee om gegaan.

De gerechten zagen er mooi uit en smaakten heerlijk. Mijn hoofdgerecht was wat veel, dus misschien neem ik de volgende keer ook twee voorgerechten. Dat die volgende keer er komt, staat vast.

1 2 3 4 5 ouder »

Geef zelf je mening over Stadskasteel Oudaen