Elke keer weer een feest. Segugio is zonder twijfel nog steeds de beste Italiaan in Amsterdam, misschien zelfs wel van het land. Een complete avond vol geweldig heerlijk eten en smaakvolle wijnen. Het is niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste keer dat wij hier heen gaan, om opnieuw het 'echte Italie' te proeven.
Onbetwist de beste Italiaan van Amsterdam. Niet vernederlandst, prachtige Italiaanse gerechten, uiteraard allemaal van eigen makelij en dat gecomplementeerd met een geweldige wijnkaart. Segugio biedt in tegenstelling tot de meeste 'Italianen' originele gerechten, zoals aparte pasta's maar ook de hoofdingrediënten zijn van onberispelijke kwaliteit. De zeer vriendelijke bediening met kennis van zaken weet ook van de hoed en rand als het gaat om de wijn. Toch laat de indeling iets te wensen over, op dit niveau wil je niet meer half in een open keuken zitten. Met een bedenkelijke €150 per persoon zet Segugio wel érg hoog in maar het was dan ook fantastisch.
Mijn favoriete Italiaanse restaurant in Amsterdam. Bijzonder mooie gerechten, altijd vers, altijd smaakvol, altijd verfijnd.
Wel even de tijd nemen, want hier wordt met zorg gekookt.
De wijnkaart is uit de kunst, prachtige en verrassende wijnen met een zeer deskundige sommelier. Ik viel als een blok voor dit restaurant, toen een aparte fles wijn werd geopend om mij daar één glas van te schenken, onder het motto: "mevrouw, het gaat er om dat het lekker is." Segugio is Italiaans voor speurhond, wanneer je dit restaurant hebt gevonden hoef je niet meer verder te zoeken.
Vele Italiaanse restaurants in Nederland bezocht en dit was werkelijk de topavond. Neem het 5-gangendiner met wijnarrangement (en een taxi...) en beter krijg je het niet. Ook nog eens zeer vriendelijke bediening!
Hier een mooie avond beleefd met lekker menu met gerechten als kwartel en dorade. Vriendelijke bediening. Je waant je in Italie. Ook het dessert was top (semi freddo!). Van de kaaswagen zal de laatste kaas, Gigante Pecorino, me nog lang bijblijven. Prijs stevig, maar in overeenstemming met het gebodene.