Net iets buiten het centrum van Groningen ligt dit uitstekende eetcafé. Het meest opvallend is de goede prijs-kwaliteitverhouding en het vriendelijke advies van het personeel. Maar het belangrijkste is toch dat je bij De Gans gewoon heerlijk eet. De gestoofde ganzenbout is zalig, de gegrilde biefstuk heerlijk en ook weet de chef altijd een smakelijke vis van de dag te bereiden. Twijfel niet en neem vooral ook het grand dessert, daar word je pas echt gelukkig van!
21 januari 2012. Gegeten bij de eetcafé de Gans. Bij binnenkomst was het nog rustig. Of we gereserveerd hadden? Neuh.. moet dat! Ja dus. Een half uurtje na onze binnenkomst zat de zaak stampvol. We hadden geluk. Nog een tafeltje vrij. Heerlijk gegeten, o.a. gemarineerde parelhoen, met aard.gratin en salade. Uitstekende bediening ook. Prijs/kwaliteitsverhouding prima. Zeker een zaak om aan te bevelen. Als we nog een keertje in Groningen zijn komen we zeker langs.
Op een zondagavond, toen het druk was in het centrum, besloten we voor De Gans te kiezen. We kregen geen spijt. Ondanks de enigszins oubollige aankleding, bleek de bediening zeer vlot en ter zake kunde. Het menuutje bleek veelal Italiaans maar verassend. het was iets duurder dan je zou verwachten. Maar de moeite waard!