| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
72 recensies
Op een zaterdagavond hier het 8 gangen amusediner gegeten. Was heerlijk, vooral de tonijntartaar. Eigenlijk waren alle gerechtjes geweldig van smaak, hooguit de carpaccio van kabeljauw iets minder. Goede wijn erbij en vriendelijke vlotte bediening. Dit is zeker een aanrader! Wij komen hier snel weer terug..
Gegeten op: 1 juni 2013.
Op een zondagavond gegeten op aanraden van kennissen, maar een tegenvaller...
Leuke attente bediening, niets op aan te merken.
Het eten was onder de maat: voorgesneden sla? Vier ravioli's in een plens saus, geen presentatie. Kletsnatte spinazie bij hoofdgerecht, waardoor de saus verpest was, de vis nat en klef werd, de aardappels nat en klef werden en het geheel binnen no-time koud werd, zeker op onverwarmde borden... Vis met graten en schubben...
Cassis Pannacotta was te simpel, rood fruit was niet vers zoals verwacht, maar een koude compote...
Ook groot minpunt: continue fruitvliegjes om je heen; dat kan echt niet!
De omgeving van het restaurant is al niet echt sfeervol, rokend keukenpersoneel naast het pand helpt dan niet echt...
De bewuste avond wat te vieren, dus niet echt zin om te veel te klagen. Helaas ook geen e-mailadres op de website, dus dan maar hier.
Gegeten op een zondagavond. Het restaurant was half bezet rond 18:30. Lekker knapperig brood met aioli en gezouten boter. Daarna een vegetarische sushi als amuse (apart, maar maakte weinig indruk). Een broer had vooraf "Bawydow" zalm. Super zacht en goed gemarineerd! De andere broer had het taartje van zalm, gerookte reepjes paling (erg lekker) en Hollandse garnaaltjes. Als hoofdgerecht een perfecte zeetong. Puur, zonder toeters en bellen, alleen een beetje gesmolten boter erbij. Ook de crème brulée was zoals het hoort: Koel en krokant. Irish coffee toe. Het was een mooie avond! Jammer van de constante Cubaanse muziek, die paste niet helemaal in dit restaurant. Vlotte attente bediening. Gratis parkeren voor de deur en goed bereikbaar per OV.
Gegeten op: 26 mei 2013.Op een maandag dineerden wij bij De Zoute Zoen. We kozen voor het 8-gangen amuse-menu. Prima keuze ! De gerechtjes waren allemaal lekker,origineel en dagvers.Enkele malen kwam de chef-kok zelf de gerechtjes brengen met een korte toelichting. Wel had ik een beetje spijt van onze wijnkeuze. Mijn partner houdt van een wat zoetere wijn, ik persoonlijk niet zo maar als hij goed is kan ik er mee leven. Enfin we vroegen dus om een fles zoete witte huiswijn en kregen deze na een tijdje geserveerd. Dit bleek Liebfraumilch te zijn. Help..dat het nog bestaat ! Ik heb toen toch maar de droge huiswijn voor mijzelf besteld en dit was gelukkig een zeer acceptabele Sauvignon Blanc.De jongeman die ons bediende was erg vriendelijk en wel in voor een praatje. Klasse van hem was dat hij speciaal voor ons een extra electrisch kacheltje bij ons tafeltje plaatste omdat het wat tocht bij de ramen.Wij waren op maandagavond de enige in dit restaurant terwijl het zusterrestaurant ernaast bomvol zat. Vreemd want naar onze mening is De Zoute Zoen veel gezelliger ingericht en de gerechten spreken ons meer aan dan de bistro ernaast. Deze is wel wat laagdrempeliger qua prijs en presentatie, alhoewel we de rekening best vonden meevallen.Tevreden keerden we huiswaarts en komen graag nog eens terug in dit leuke restaurant.
Gegeten op: 11 februari 2013.Geluncht bij de Zoute Zoen. We kozen voor een vier viergangenmenu (32,50 Euro) Als eerste werd er een chevice van coquille en rode poon geserveerd, een op zich eenvoudig gerecht, maar gewoon lekker. Dit werd gevolgd door oesters en komkommer in tempura, ook simpel en eveneens lekker. Toen de heilbot op 2 manieren en truffelsaus, wat was die saus geurig. De vis was bijna perfect gegaard, ietsje te gaar, maar de smaak was uitstekend en de truffelsaus was heerlijk. De tweede bereiding bleek een aardappelkroketje waarin de vis was verwerkt. Hierin was de vis niet echt te proeven. Het e.e.a. werd overgoten met een Sanctus, Chardonnay Pays D'Oc, een prima begeleider. Als dessert werd een hazelnoot parfait met ijs en een chocolade rijstcracker geserveerd. De bediening was vriendelijk maar wel een beetje “afwezig”, verstrooid. We kregen bijvoorbeeld geen brood geserveerd. Toen we erom vroegen kwamen er 4 minuscule stukjes brood. Toen we er de tweede keer naar vroegen, om in de saus bij de vis te deppen, kwam er, na een tijdje wachten, een ruimere portie maar later bleek dat er 3,50 Euro extra voor het brood werd gerekend. Dat wekte onze verbazing, we waren dat niet eerder tegengekomen. We zullen er zeker nog weer eens gaan lunchen.
Gegeten op: 1 februari 2013.
de zaterdag voor de kerst hier gedineerd met mijn dochter naar aanleiding van een prima recentie in een plaatselijk dagblad.
Een gastvrije ontvangst, wij mochten aan een goed gedekte tafel plaatsnemen. Een minpuntje was dat de gastheer mij op mijn verzoek een witte wijn inschonk die ik echter niet fijn vond smaken. Dit was volgens de gastheer een sauvignon blanc die het meest gedronken werd om de eetlust op te wekken. Gelukkig was het geen probleem om deze wijn om te ruilen voor de uitstekend smakende huis chardonnay.
Met een fles prima water en een uitstekend knapperig brood met 3 smeerseltjes en een verrukkelijk met zout gevuld schaaltje werd de eetlust toch wel opgewekt. wij kregen als amuse een spaanse goedgevulde zarzuela met hollandse garnaaltjes.
De voorgerechten, waaronder zalm op 2 wijze bereid was zalig en vers. De hoofdgerechten zeer in balans met prima gegaarde vis op een bedje van zachte aardappel waarbij gefrituurde boerenkool, en niet verwacht zo fijn van smaak, werd gepresenteerd. Prima idee van de kok om de hollandse seizoen groenten te promoten. Ook de nagerechten waren speels, met oa sappige peer, een genoegen om te proeven.
Al met al een prima, zeer betaalbaar menu waar wij met plezier aan terug denken.
We hebben op eerste kerstdag heerlijk en heel gezellig zitten eten met z'n vieren. We zijn al zeker 5 keer met kerst geweest (en regelmatig tussedoor) en ook nu was er weer niets op aan te merken. Vanaf amuse tot desert was alles "Top". We gaan in het nieuwe jaar snel op herhaling.
Gegeten op: 25 december 2012.
Na jaren weer eens neergestreken. Achteraf spijt dat we dat niet eerder gedaan hebben. Ik wordt graag verrast in de horeca. Hier gebeurde dat keer op keer! Vriendelijke ontvangst. Prima brood.Zeer goede huiswijn. Voorgerecht salade zuurkool, l.gem en gegrilde zalm. Goed geportioneerd. Vervolgens zuiduivel met knolraap en verse heerlijke friet. Nu ben ik niet zo'n liefhebber van friet in een restaurant. Maar hier wil ik niets anders meer! Nagerecht was meloenijs, citroenbavarois en geconfijte mandarijn. Toe espresso met tengteng (of florentine zonder choc).
Gegeten op: 2 november 2012.Mosselen en vis waren prima, helaas cola kwam zonder prik. De extra van te voren gevraagde frites voor de kinderen kwamen veel te laat. Bediening zeer onervaren, wel zeer welwillend . Mooie locatie, leuke winkel, maar te duur voor wat je daadwerkelijk op je bord krijgt. Maar we gaan het nog een keer proberen!
Gegeten op: 9 mei 2012.
Ook hier strijk ik met mooi weer graag even neer tafeltje op het terras. In de zomer is het hier goed toeven en laagdrempelig je loopt tussen de stoelen door en ziet al snel hoe de borden er qua opmaak uit zien.
De presentatie van de gerechten is mooi de vis net zo vers als van de dagvisser maar meestal wat verfijnder klaargemaakt.
Deze zonnige dag neem ik het dag menu wat buiten op het krijt bord staat voor 24,50 en start met een frisse koele witte huiswijn die prima is gelukkig ook hier geen eeuwig stokbrood maar mooi kleine brood plakjes voorzien van een schaaltje goede olijven dat is genieten... niets zo erg als olijven liefhebber als je zo een smakeloze soort krijgt of echt terk heb in een pizza en er olijvenplakjes opziteen brrr.. Maar hier zijn ze dik oke vervolgens een kleine amuse van het huis hollandsche garnaaltjes op een bedje van wakame en gember lekker fris en een goede keuze bij de zonovergoten avond in juli. Als voorgerecht een salade met geschroeide tonijn en oester dressing deze was wat vlak en had wat meet op smaak gebracht kunnen worden, maar over het algemeen zijn de voorgerechten van de menu's goed. Hoofdgerecht een perfect gebakken Dorade filet op een bedje van gewokte groenten die zowel qua smaak en presentatie goed was.
Nu ben ik een grote eter en voor het dessert had ik nog wel trek in iets dus even de kaart gevraagd zo vriendelijk als de bediening hier is, is de keuken vaak wat minder toeschietelijk.. ik zag op de kaart dat het drie gangen diner ook uit te breiden was naar vier gangen dus even gevraagd wat het vierde gerecht dan zou worden.. het zou de fantasie van de kok zijn en moest nagevraagd worden want dat staat niet vast.. nu was dat een vissoepje.. tja dat past niet na een hoofdgerecht enige fantasie verwacht je danwel in de opbouw van een diner maar helaas... de kalfsbitterballen dan maar.. helaas die mogen niet na 17:00 dat is wel een min puntje.. vorig jaar had ik na het diner ook nog wat trek na het drie gangen diner en besloot de oesters met een glas champagne te nemen, maar koude oesters na een hoofdgerecht gevraagd ze even te gratineren voor de paar korrels kaas en de moeite kwam er 4 euro extra op de rekening.. dit zijn kleine dingen waar een goede keuken brigade zelf al de logica moet zien.. maar goed deze avond geen extra gerecht en sloot af met een bananen bavarois
Conclusie er zijn wat kleine puntjes van verbetering qua flexibiliteit in de keuken maar over het algemeen is ook hier de prijs kwaliteit verhouding goed