Dr. Lelykade 26a
Email : email De Zoute Zoen
Restaurant gegevens
Keuken : Bistro, Europees, Frans, Internationaal, Vis
Betalen :

Kenmerken : Per boot bereikbaar, Kroket, kip, friet, appelmoes, Kind vriendelijk, Honden toegestaan, Kleurtjes/kleurplaat/spelletjes aanwezig, Gluten vrij, Groepen max. : 50, Kinderstoel, Lactose vrij, Terras, Nabij water, Vrij parkeren, Privé ruimte max. : 50, Makkelijke entree, Begane grond, Zakelijk, Rustig praten, Romantisch, Rolstoel toegankelijk, 24/12, 25/12, 26/12
Keuken open : . Ma,di gesloten. Wo,do,vr,za,zo geen lunch. Wo keuken open van 17:00 tot tot 23:00,do keuken open van 17:00 tot tot 23:00,vr keuken open van 17:00 tot tot 23:00,za keuken open van 17:00 tot tot 23:00,zo keuken open van 17:00 tot tot 23:00.
Chef : D Vinken
Maitre : j Schot
Minimum menuprijs : €19.50
Gemiddelde menuprijs : €19.50
Huiswijn per fles : €18.00
Huiswijn per glas : €3.25

Verberg andere restaurants
Wat is Google Street View? Google Street View is een dienst die je de mogelijkheid biedt 360°-panorama-foto's te bekijken van de omgeving van restaurants. De met blauw omlijnde straten in de bovenstaande kaart kun je aanklikken met je muis. Vervolgens verschijnt hieronder de Street View! In de browser navigeer je met de pijltjes-toetsen of door de pijlen aan te klikken die op de foto's te zien zijn.
Dezelfde keukens in de buurt
De Dagvisser Brasserie, 6.7, Frans, Internationaal, Mediterraan, Vis
De Dagvisser is een ‘leuke zaak op een toplocatie aan de haven’, maar de ‘paar zielige en smaakloze porties vis met koude frites’ kunnen...
Lemongrass, 7.7, Frans, Internationaal
Op 0.01 km. Dit ‘trendy ogend restaurant met een fantastisch terras aan de Scheveningse binnenhaven ‘staat bekend staat om zijn enorme wijnkaart’. ‘Erg...
Pasta Company, 6.7, Internationaal, Italiaans, Europees
Op 0.01 km. Formulerestaurant met als trekker drie gangen voor € 12,50. Dat levert ‘prima eten als je geen al te hoge verwachtingen hebt’. Wat je mag...
Cap Ouest, 8.0, Frans, Mediterraan, Vis
Op 0.09 km. Op het ‘mooiste plekje van de haven’ serveert het ‘correcte en prettige personeel‘ een ‘heerlijke verwennerij’. ‘De amuses zijn zo...
Weduwe Van der Toorn, Vis
Op 0.15 km. In dit 'buitengewoon sober’ ingerichte restaurant past ‘niets bij elkaar’. Dat had voorheen iets authentieks; sinds de jaren zestig is hier...
Mero, 8.1, Frans, Vis
Op 0.24 km. ‘De kaart is gericht op vis’ en die is ‘vers en goed gepresenteerd’. ‘In Scheveningen moet je de verse vis proeven en bij Mero hebben ze...
Simonis Vishandel, 7.6, Vis
Op 0.43 km. ‘Een ongekend gezellige zaak met een unieke sfeer.’ ‘Geen restaurant in Nederland waar de vis verser is dan hier!’ Je zit midden in de...
Restaurants in de buurt
De Dagvisser Brasserie, 6.7, Frans, Internationaal, Mediterraan, Vis
Ginza, 7.7, Japans
Op 0.01 km. Hoewel het decor en niet heel Japans is, maken ‘de kimono’s en de gebrekkig sprekende bediening de sfeer wel Japans’. En niet in de laatste...
Lemongrass, 7.7, Frans, Internationaal
Het Brouwcafé, 7.4, Eetcafé
Op 0.01 km. Dankt zijn naam aan de grote koperen ketels, die ‘huisgebrouwen bier’ bevatten met namen als “frisse wind” en “malle mok”. Eten kan er...
Pasta Company, 6.7, Internationaal, Italiaans, Europees
Phuket Thais Restaurant, 7.4, Thais
Op 0.07 km. Sober ingerichte Thai aan de Scheveningse haven, met ‘een kaart die zó uitgebreid is, dat kiezen best moeilijk wordt’. De ‘ruim bemeten...
Cap Ouest, 8.0, Frans, Mediterraan, Vis
Che's, Caribisch, Cubaans
Op 0.12 km.
Weduwe Van der Toorn, Vis
Cijfers op basis van 23 Proefformulieren
Meningen van proevers samengevat
‘Het restaurant doet aan de buitenkant nogal chic aan, maar is dat eigenlijk helemaal niet.’ Zo moet je ‘voor het toilet naar het nabijgelegen restaurant’. Wel amusant dat ze hier meedoen aan ‘kunst op tafel’. Daarbij eet je een ‘viergangenmenu van een kunstzinnig bord, dat je na afloop mee naar huis krijgt’. En de gerechten? Die zijn ‘ronduit smakelijk’ al moet ‘een grote eter wellicht twee keer bestellen’.
Verdeling van de 31 meningen
Wat wil je doen?
Geef je Mening in een kort commentaar -
(uitleg)
Vul een proefformulier (met cijfers) in -
(uitleg)
Tip een vriend(in) met een mailtje
Voeg toe aan je Favorieten
Tip op:
lindadejong50 - Gister hier gegeten. Zeer verrassende en erg lekkere gerechten. Bediening uitstekend. Kortom zeer de moeite waard om hier eens te gaan eten!
Niet OK?
marijkeh - vorige week gegeten, de 8 amuse menu is geweldig!!! met tussenpozen zodat je niet naar 5 amuse vol zit. Vriendelijk personeel, met kennis van de gerechten. Ik heb al weer genoten, hiervoor ook gegeten tijdens de resturant week. Ook lekker
vooral het hoofdgerecht coucous met krab was heerlijk.
Niet OK?
dboor - Voor de derde keer hier gegeten en keer op keer genoten. Vooral het 8-gangenmenu is mijn favoriet!! Goede locatie/bediening en heerlijk eten natuurlijk!!
We hebben het erg gezellig gehad en komen zeker nog een keer!!
Niet OK?
dennis - afgelopen zaterdag hier met zijn zessen gegeten, het was verrassend lekker, we komen zeker terug, vooral de chocolade taart was erg lekker!
Niet OK?
KSPD1234 - heerlijk op het terras gedineerd bij de zoute zoen, er wordt hier zeker trendy gekookt top zeg ga zo door, wij komen gauw weer, zeker de oesters waren top! Bediening erg aardig hebben er zin in de meisjes spontaan,en zeker
vakkennis, daar schort het erg aan in de meeste restaurants.
Blader door alle meningen
Deju - Heerlijk gegeten bij de zoute zoen!
Met z'n vieren hebben we ieder het amusemenu (8-gangen!) gekozen, elk gerecht was weer een aangename verassing en de hoeveelheid precies goed! De bediening was vriendelijk en attent. Kort samengevat: We hebben een geweldige avond
gehad en we komen snel weer!
Niet OK?
Proever82400 - Vroeger kwamen wij hier wel toen het nog Reeders Erf(?) heette. Leuk interieur maar men kreeg het binnen niet aangenaam warm. Vooraf hadden we scampies. Ze waren veel te zout en ze hadden net te veel knoflook. Je kunt de
smaak van een scampie ook vermoorden. De Zeebaarsfilet daarentegen was goed op smaak. De bediening was vriendelijk en attent. Wij hebben echter nog niet vaak meegemaakt dat vork en mes aan de verkeerde kant van het bord werd gelegd!
Niet OK?
Proever78074 - we hebben een heerlijke avond gehad buiten op het terras. A la carte gegeten, met smakelijke, verse visgerechten en een lekkere witte Argentijnse chardonnay erbij. De bediening was top. We komen zeker nog eens terug!
Niet OK?
mediterraantje - Niets op aan te merken. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Lekker gegeten. Perfecte timing van de gangen die geserveerd werden (2 personen met een meergangen menu, 1 persoon die a la carte besteld had).
Het accent ligt bij dit restaurant op vis; dat kun
je uiteraard verwachten met zo'n naam...maar een beetje meer groenten bij het hoofdgerecht was wel welkom geweest.
De gapazcho (tussengerecht) overigens was overheerlijk; dat maakte het 'groengevoel" wel weer goed.
Leuke zaak, komen er zeker, bij gelegenheid weer eens terug!
Niet OK?
M&K1507 - De 19e gegeten in de Zoute Zoen. We hebben gekozen voor het 8 -gangen amuse menu. Het menu is een bestond uit 6 vis amuses en 1 vlees amuse en een dessert. Het was uit de kunst. Goede combinaties, prima
van smaak.
De bediening is vriendelijke en zeer attent.
Blader door alle meningen
Proever33679 - Hebben er vanavond met een gezelschap van 11 personen gegeten. Was hier voor het eerst en had er goede verhalen over gehoord. Zeker geen menu's voor grote eters, want de porties zijn redelijk bescheiden. De kwaliteit echter maakte alles goed.
De carpaccio en de kervelsoep waren overheerlijk en ook over het hoofdgerecht en het heerlijke dessert niets dan lof. Bediening was vriendelijk. Op het eerste gezicht een chique uitstraling maar een viergangenmenu voor 25 euro is goed te doen!
Niet OK?
Proever23357 - We aten het driegangenmenu. Op zich smakelijk, maar voor een grote eter beslist onvoldoende. Met een van te voren aangekondigde allergie was helaas geen rekening gehouden. Helaas werd er nog volop gerookt door onze buren.
Niet OK?
Proever57681 - Gister gegeten in dit op het eerste oog wat chique restaurant (maar dat valt reuze mee). We hadden graag op het terras willen eten, maar het onweer joeg ons naar binnen. Zeer vriendelijke bediening, doet niet moeilijk als je wensen
hebt die iets afwijken van de kaart. Goed eten voor redelijke prijs, al is de wijn wel wat aan de prijzige kant. Het viergangenmenu à 25 euro is aan te raden.
Niet OK?
Proever58046 - Lekker eten, maar een wat mindere service: extra geld voor een afwijkend toetje dan van het menu, terwijl er met 7 personen goed gegeten werd en het toch niet al te goedkoop is.
Maar al met al een heerlijke avond, met
ontzettend lekker eten en een goede sfeer en vriendelijke bediening. Ik ga zeker nog een keer!
Niet OK?
Proever22470 - De twee hoofdgerechten waren heerlijk, het hoofdgerecht de zeewolf viel ons beide zwaar tegen.
Had niet echt smaak.
Het werd allemaal op hoog tempo geserveerd en we hadden het idee dat ze vroeg naar huis wilden.
Dat was wel een beetje jammer.
Blader door alle meningen
Proever52760 - Lekker gegeten, 4 gangen menu, was zeker de moeite waard. Verse vis, borden mooi opgemaakt, grootte van de portiwes perfect. Beetje sjieke bedoeling op eerste gezicht, maar blijkt mee te vallen. Restaurant zat helemaal vol, dus reserveren is aan te
bevelen. Bediening is vriendelijk.Huiswijn is lekker
Niet OK?
basbo - Op het terras in de zon. Lekker maar zorg wel dat je achter glas zit als het waait want aan de zijkant van het restaurant waai je zo ongeveer van je tafel af.
Eten is lekker maar niet speciaal. Van een
echt vis restaurant verwacht ik toch wel wat meer.
Niet OK?
Proever5808 - wat ween leuk plekje aan de haven, wij komen vanuit brabant, 2 daagjes den haag/scheveningen en dan zo een afsluiting van ons weekendje. Heerlijk gegeten, lekker relaxed, heelrijk eten en een lekker flesje wijn.
Sharon en Sjanet warn lief en goed
in de bedining en de keuken is ook top
Niet OK?
Philosophy1986 - Bediening attent en vlot, menukaart oogt fantastisch en de maaltijden zijn heerlijk. Als je op het terras buiten zit, is de ambiance ook nog eens geweldig zo in de haven.
Niet OK?
Proever37171 - Gisteren bij de zoute zoen gegeten. Een heerlijk 4 gangen coast to coast menu gegeten voor een goede prijs en met een fantastische uitzicht over de haven, nadat het buiten wat kouder was geworden, was het geen enkel probleem om
naar binnen te verhuizen, aardige bediening en heerlijk gegeten. Wij komen terug.
Blader door alle meningen
Proever29786 - Het eten is veel te veel haute cuisine: veel te veel onnodig smerige liflafjes, hele kleine porties en de bediening is inderdaad weinig attent. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer matig.
Proever24875 - ik heb onlangs gegeten in de Zoute Zoen
Het was erg aangenaam.
Als voorgerecht nam ik de sliptong
in conrflakes, een heel aparte combinatie maar zeer smakelijk, ook gaf de gastvrouw een erg goed wijn advies
de keuze van het hoofd gerecht
was gegrilde zeebaars met spruitjes
en krachtige kalfsjus wat erg mooi op smaak was alleen jammer dat de zeebaars iets was donker is gegrild
ten slotte het dessert
het klassieke creme karamel
echt een aanrader deze klasieker
ik kan iedereen aan raden daar een keer te gaan eten
tevens een mooi teras en uitzicht op de haven
Niet OK?
Proever24801 - Ik vind het een heel gezellig restaurant met gezellige meiden in de bediening, zij zijn altijd even vriendelijk en nemen alle tijd voor je.
Het eten is lekker en heel apart en ze hebben genoeg keuze.
Niet OK?
Proever11169 - Zaterdag 22 november aten wij voor de vierde keer bij De Zoute Zoen.
Helaas, helaas: de Zoute Zoen is niet meer het restaurant van pakweg twee jaar geleden. De sfeer is niet ten goede veranderd. Het eten was - heel spijtig
dat te moeten zeggen- ronduit slecht.
Wij aten het menu van de chef van 27.50 euro. Het eerste gerecht was een half broodje met zalm en pastrami. Merkwaardig. Het tweede gerecht een grote garnaal in in soep van o.a. mais, met vijf keer teveel peper. Letterlijk niet te eten. Het hoofdgerecht bestond uit drie vissoorten: dorado, zalm en tonijn, met groente. De tonijn was onvoldoende gegrild en werd bovendien koud opgediend. De groente was niet knapperig, maar vet.
Het nagerecht: chocolademousse, met een puddinkje. De bediening doet zijn best, maar vergeleken met enkele jaren geleden is het restaurant simpelweg afgezakt. De verhouding prijs-kwaliteit is niet meer in orde. De prijzen zijn weliswaar niet of nauwelijks verhoogd, maar de kwaliteit is verminderd. Wij schrappen De Zoute Zoen van ons lijstje van goede restaurants.
Een extra reden: het restaurant doet ook mee aan kinderlijk overkomende formules, waarbij er een als kapitein verklede ober aan tafel komt en er gezelschappen zijn die het derde en vierde gerecht elders gaan nuttigen. De cruise-formule als ik dat goed heb gehoord. Het geeft alleen maar extra onrust en gedoe in het restaurant.
Blader door alle meningen
- Heerlijk eten, net even iets aparter dan thuis maar niet te. Prettige, vriendelijke bediening en een heerlijke, ietwat klasieke sfeer. Een aanrader, helemaal als je buiten kunt zitten met mooi weer.
Niet OK?
- Lekker gegeten, 4 gangen menu (30 euro) was zeker de moeite waard. Verse vis, borden mooi opgemaakt, grootte van de portiwes perfect. Beetje sjieke bedoeling op eerste gezicht, maar blijkt mee te vallen. Restaurant zat helemaal vol, dus reserveren
is aan te bevelen. Bediening is vriendelijk, maar beetje 'suffig'. Heerlijke (rode) huiswijn.
Niet OK?
- 14-11-02 gegeten in De Zoute Zoen. Voor het eerst. Is goed bevallen. Voorkomende bediening (inclusief jas ophangen...), weliswaar niet zo snel maar wel attent bij omvallende glazen e.d. Bediening 7. Interieur niet bijzonder (6). Maar eten uitstekend (9), zeker
gezien prijs. Voor 20 euro een 3-gangenmenu van hoog smaakniveau vind ik zeer scherp geprijsd; hooguit wat kleine porties. Uitstekende smaakvolle sauzen zonder te overheersen, dorade goed à point, dus niet droog; idem bij griet (in menu tafelgenoot). Vis bereiden luistert zeer nauw, en hierwas het áf! Om terug te komen.
Niet OK?
- 14/7 hebben wij bij De Zoute Zoen voor het eerst gegeten. De ambiance en aankleding in de vorm van een grote kajuit van een
passagiersschip is smaakvol. Ook het zicht op het vertier in de haven was leuk. De
bediening is niet echt professioneel en voorkomend maar wel vriendelijk; het kan er mee door. Dan de maaltijd. Het dagmenu en ook de gerechten a la carte waren prima. Lekker van smaak en leuk opgemaakt op grote borden. De hoofdgerechten waren
wel erg miniem; een klein schaaltje groente was niet misplaatst geweest. Ik ben geen grote eter maar voor velen zou dit absoluut te weinig zijn. De prijs: alleszins redelijk voor het gebodene.
Al met al hadden wij geen spijt van dit bezoek en we zullen hier nog wel eens terugkomen. Ook wij houden de totaalbeoordeling op een 7,5.
Niet OK?
- we hebben woensdagavond 24 april echt geweldig gegeten.
Zag er mooi opgemaakt uit, smaakte heerlijk maar de ober kon nog wel wat 'scholing' gebruiken.
Meteen wijn in glas niet laten proeven, fles naast de wijnkoeler zetten. De borden zijn
erg groot en op een kleine tafel stonden onze borden voor een deel buiten de tafel (nog een wonder dat ze niet 'omkiepten" maar erger nog de borden worden zonder iets te zeggen neergeploft, kortom hier valt nog veel te leren. En jassen aannemen is er tegenwoordig ook niet meer bij.
Maar bovenal mogen er wel eens drangers op de toiletdeuren komen. Loop je de toilet in staat de deur van de "heren"" wagenwijd open en heb je het zicht en de geur op ...... (laat zich raden). Ik hoop dat men dit gauw verhelpt.
Blader door alle meningen
- 9/1/2 ging ik daar eten en vergaderen. Uitermate geschikt voor dit soort zaken. Niet zo luidruchtig als bijvoorbeeld bij hun buren, het Brouwcafe. Sfeer is lekker als je er binnen bent, beetje verwend gevoel krijg je.
Het restaurant ernaast loop
je zo vanuit de deze zaak binnen. Wellicht hebben ze dezelfde keuken en is dit de meer 'sjieke' tak.
Goede bediening. Eten was erg lekker (8.5). Bij uitstek een visrestaurant. Vond 't wel wat prijzig (Prijs/kwaliteit = 7.5), zeker als je de omringende restaurants goed kent.