Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.

Top Level

  1. Restaurant
  2. Internationaal
  1. 7.3

    Eten

  2. 7.1

    Service

  3. 7.4

    Decor

Top Level

  1. Restaurant
  2. Internationaal
  1. Toon telefoonnummer 071 - 8700265
  2. www.fitland.nl
  1. 7.3 10 1 11

    Eten

  2. 7.1

    Service

  3. 7.4

    Decor

Gebaseerd op 11 recensies

Recensies

Aagje23
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 7 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 9

    Decor

  • 7

    Eten

  • 8

    Service

  • 9

    Decor

Het uitzicht was prachtig en we hebben een heerlijke mocktail gedronken in de bar, die in dit geval een complete glaswand heeft met uitzicht over de kustzijde van leiden.
Als voorgerecht een vistartare, erg smakelijk
Het hoofdgerecht bestond uit gekookte mosselen, frites, een salade en sausjes. De sausjes smaakten alsof ze uit een flesje kwamen. De frites leken gekookt in plaats van gebakken- ze smaakten niet krokant.
Het grand dessert was erg lekker, al was het voor mij een beetje teveel.
Bij het weggaan konden we de betaalautomaat niet vinden. Na veel zoeken en vragen is dat uiteindelijk gelukt.

Gegeten op 16 juli 2014

ewout3
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

Afgelopen weekend hier gegeten. Begonnen in de lounge met een geweldig uitzicht over de duinen. We hebben daarna genoten van het 4-gangen menu van de chef met een prachtige fles sondraia. De bediening is nu goed op elkaar ingespeeld(dit was eerder nog niet helemaal) en was heel gastvrij en vriendelijk. De koffie hebben we weer in de lounge gehad, die ondertussen helemaal vol zat met borrelaars. Kortom Top Level begint zijn naam waar te maken en blijkbaar is door de borrelaars ook gevonden voor de cocktails. Wij komen snel weer terug

Gegeten op 22 maart 2014

Missus T
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    35 goedgekeurde recensies
    2 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 6

    Service

  • 7

    Decor

  • 8

    Eten

  • 6

    Service

  • 7

    Decor

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Primeur voor Leiden, een bovenste verdieping restaurant! Een kunt krijgen drankjes en geniet van het panoramisch uitzicht van een liefde-stoel of ga direct naar de tabel. Ontwerp is minimalistische (ik niet echt zoals de lage grijs plafond met witte plastic hoesjes ronde hier en daar), maar de weergave compenseert. Het was niet gemakkelijk te lezen van de kaart op onze tafel! Een pen-zaklamp die de ober met het menu brengt zou een interessante oplossing.
Wat dit restaurant (slecht) nodig heeft, is een ervaren 'chef-kok de salle'. Veel tafels kreeg plotseling occupated en het personeel lijkt niet om te kunnen omgaan met die. Niemand lijkt te hebben de geringste leidinggevende vaardigheid, of wat dan ook coördinatie.
Vriendelijke obers houden rondrennen in een Brownse beweging (onvoorspelbare een inefficiënte). Het is niet de goede wil die ontbreekt (zij het zeer keurig voor een kleine fout gemaakt en de.. .whole (!) uur wachten voor het hoofdgerecht heb gecompenseerd door drankjes op het huis. Maar hongerige klanten verkiezen hun voedsel op tijd aan de gratis drankjes, uiteraard.
Verrassing, het eten is goed! Tom kha kai soep, coquilles met zalm en makreel pate plus komkommer foam - heerlijke, pommodori soep en carpaccio ok, biefstuk echt sappige en teder en de saltimbocca van de landhoen (daring zoals we allemaal weten dat de traditionele is met kalfsvlees) was goed gemaakt.
Beide lichtnet kwam met aardappel puree en sommige Kweekaccessoires. Het is gewoon een restaurant, Michelin niet verwachten niveau van vuurwerk, maar wat je krijgt is het geld waard.
Het was ook raar dat aan het einde we de jassen terug aan de tafel, in het midden van de kamer tussen de eten mensen - niet aan de deur kregen... en de munten kwam niet met het wetsvoorstel - we hadden om ze te halen ons in het lift van het sauna-receptioniste...
Een plek met potentieel, met voedsel op een fatsoenlijke kwaliteit, sterk overschaduwd door het ontbreken van management; iets wat die je zeker kan doen iets over?

Gegeten op 1 maart 2014

winnie4
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 5 10 1

    Eten

  • 6

    Service

  • 8

    Decor

  • 5

    Eten

  • 6

    Service

  • 8

    Decor

Het eten, en dan voornamelijk de hoofdgerechten waren ondermaats. Taigiatelli die en drie lagen aan elkaar kleefde, champignons die veel te groot waren voor in de saus en mijn tafelgenoot had een tongfilet die niet meer op het bord paste, maar vanwege de grootte gewoon walging opwekte, kortom niet culinair. De vis werd aan de dagprijs verkocht dus we kregen ook nog eens een rekening van 42 euro voor een vis die ze ons eerst wel eens hadden mogen presenteren.

Gegeten op 21 februari 2014

ChantalH89
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    10 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 6

    Service

  • 6

    Decor

  • 7

    Eten

  • 6

    Service

  • 6

    Decor

Alleen de naam van het restaurant maakte al dat ik met hoge verwachtingen aan tafel schoof.
Voordat je gaat eten kun je iets drinken bij de bankjes die langs het raam staan. Dat is gezellig, hoewel het jammer is dat je niet over de binnenstad uitkijkt. Het interieur is semi-chic en modern, naar mijn mening wat kaal en de verlichting niet sfeervol.

Wij gingen met kerst en namen het speciale 5-gangen kerstmenu. Allereerst kregen we een amuse geserveerd. Dit bleek een mouse van ganzenlever te zijn. Veel mensen hebben hier bezwaren tegen, daarom verbaasde het me dat dit zonder blikken of blozen werd geserveerd. De eerste gerechtjes waren lekker, vooral de tongrol met wilde spinazie en de kwartel met witlof waren heerlijk. Zo’n zoete witlof had ik nog nooit gegeten! Het hoofdgerecht was een tournedos. Prima klaargemaakt, niet heel bijzonder. De vorige gerechtjes waren erg klein, de tournedos was juist heel erg aan de maat – te groot als onderdeel van een 5-gangen menu. Bij het grand dessert en de friandises zat allebei een mouse. Dat is iets wat opvalt: in veel gerechten zit een mouse(structuur). Al met al is het eten best aardig, maar de kwaliteit is niet in verhouding met de prijs – zeker niet omdat de service niet top is.
Het is me niet duidelijk of de bediening nog studenten zijn van het ROC of dat zij al zijn afgestudeerd. De tafels hebben geen vaste ober. Wij hebben de bediening als zeer wisselend ervaren, maar geen van alleen voldeed aan het niveau van wat wij verwachtten. Een vraag als ‘bent u uitgegeten?’ vind ik niet erg passend in een dergelijk restaurant. Zoals eerder gemeld staat er op de wijnkaart geen toelichting en de serveerster had de kennis niet paraat. De wijnen zijn trouwens stevig aan de prijs, maar wel van goede kwaliteit.

Gegeten op 26 december 2013

keeslau
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    37 goedgekeurde recensies
    3 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 7

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

We hebben hier gegeten zonder ondergoed! Bijzonder? Dat valt wel mee. In deze hoogbouw naast het CS van Leiden is een heerlijke sauna, en een restaurant. En het restaurant van de sauna heeft dezelfde keuken als het restaurant Top Level.

Met een club van 6 starten we met broodplanken van Pain de mer, foccacia, kruidenboter, tapenade en olijfolie. Dat was prima, met de kanttekening dat een kruidenboter die echt zelf gemaakt is altijd met kop en schouders boven alles uitsteekt.
Als voor koos ik Coquilles op gerookte wilde zalm, makreelcréme, komkommerschuim, sesamdressing. Het was heerlijk. Alle onderdelen van het gerecht hadden de benodigde aandacht gekregen.
Als hoofdgerecht koos ik voor het avontuur; Oosters vispotje; matelot van vis, scampi’s, rode curry. Ik kreeg de sterke indruk dat het vis was die later met de curry beschonken was. De smaak van de curry (ook niet al te karakteristek van smaak) was in het geheel niet in de vis getrokken.
Bij de gerechten dronken we de rode en witte huiswijnen die uitstekend waren. Dit wit was Claro, Chardonnay, Sauvignong Blanc, en de rood was Claro, Cabernet Sauvignon, Malbec, beiden uit Valle Central, Chili.
Al met al verassend lekker eten en een aanrader. De keuze aan jou of je dat met of zonder kleren wilt verorberen!

Gegeten op 11 februari 2014

wim73
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 5 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

  • 5

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

Na een keer in groepsverband in Toplevel gegeten te hebben, ging ik er vanavond met mijn partner eten. Uitzicht prima, mevrouw met de jassen prima, biertje in de lounge en de menu kaart bestudeerd. We kiezen als hoofdgerecht saltimbacca. Voorgerecht van partner was de thaise soep. Deze werd geserveerd als pommadora soep...jammer, maar snel hersteld. Bij de wijnkeuze bi de saltimbocca vroeg een we een wijnadvies. Een lichte rode Duitse wijn past uitstekend bij de kip met salie??? Bij de vraag of we over hetzelfde terecht hebben: ja hoor kip met salie....navraag of de kip niet een kalfschnintzel moest zijn werd dit pertinent verworpen. We kregen kip met wat kastanjechampgnons en een vage jus. Geen salie te bekennen. Na aardig gegeten te hebben, hebben we toch gevraagd aan de charmante serveeerster of de kok de salie vergeten was.....de kok heeft dat voor kennisgeving aangenomen en er niets mee gedaan. Jammer!!! Thuis gekomen vonden we op internet alleen bij Jamie Oliver een kip variant maar liever niet. De rest van de reception was uitsluitend met kalfsvlees. Dus: kok maak eens een echte saltimbocca volgende Italians recept en zet dat dan met stip op de kaart. Nu sloeg het gerecht nergens op. Jammer!
Wim van Meeuwen.

Gegeten op 2 februari 2014

breugje
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    8 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 6

    Decor

  • 7

    Eten

  • 7

    Service

  • 6

    Decor

Toplevel vind ik aardig aan de prijs. Dan verwacht ik ook alles top. Op zich kun je hier lekker eten. Wij hadden het 4 gangen-menu. Het dessert en tussengerecht waren erg lekker. Hoofd en voor- waren goed. Bediening mag nog wat groeien in ongedwongenheid. Persoonlijk vind ik wat minder stijf gezelliger. Aankleding met zoveel gordijnen overal verwachtte ik niet in een gebouw van glas. Jammer dat dat in het interieur niet op een leuke manier wordt gebruikt. Wijnkaart zonder toelichting op de smaken vind ik ook een gemiste kans. Kortom, nmm mag Toplevel nog wat doorontwikkelen. En inderdaad, in het donker zie je niet heel veel van het uitzicht, maar is toch wel leuk om al die lichtjes te zien.

Gegeten op 4 januari 2014

Adelien44
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    28 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 7

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

Gegeten op 17 januari 2014

JetVeug
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 6 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

  • 6

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

Het decor van het restauarant is mooi, modern en sfeervol en een mooi uitzicht over de stad.
Bij de reservering had ik aangegeven of het mogelijk was om vanwege persoonlijke omstandigheden een rustig tafeltje te krijgen. Kregen we een tafeltje echt precies midden in de bedrijvigheid. Nadat ik had gevraagd om een ander tafel waren ze wel zo vriendelijk om een ander tafel te geven.
Het eten viel mijn tegen, ik had er meer van verwacht. Vooraf hadden we carpaccio genomen, daar kan niet zo heel veel mis mee gaan. Als hoofdgerecht hadden we de saltimbocca en de tournedos. Het was niet bijzonder en het waren grote porties. Niet van culinair niveau. Daarmee vind ik de prijs kwaliteit verhouding niet kloppen. Want het is best prijzig. Als toetje hadden we de chocolade verassing. Dit was ook niks verassend. Gewoon een mouse, bonbon e.d.
We hadden wel een gezellige avond, maar het eten viel ons tegen. Dus voor deze prijs zullen wij niet terug komen.

Gegeten op 14 december 2013

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Top Level in Leiden

Schrijf hieronder je recensie over Top Level. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten