| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
165 recensies
Ontvangst, dramatisch. Bij binnenkomst kom je onderweg 4 man personeel tegen, niemand die je aankijkt of uberhaupt groet. Je spreekt zelf dan iemand maar aan. 'Heeft u gereserveerd?' Nee. Bij het derde personeelslid was het raak en 'mochten' we plaats nemen. Kort samengevat: na 3 kwartier heb je eindelijk iets te drinken, na 1 uur je voorgerecht en na 1,5 uur je hoofsgerecht. Het hoofdgerecht, de slintongetjes, waren ok'ish, maar niet bijzonder. Wat mij vooral tegenstaat: personeel is arroogantvof ongeinteresseeerrd, niet gastgericht, je voelt je er niet welkom en prijs/kwaliteit is niet normaal. Interieur is mooi. Maar zorg gewoon voor goed personeel.
Gegeten op: 19 mei 2013.Leuke locatie aan het water, parkeren op het terrein lekker makkelijk. Ontvangst matig, een gastvrouw die je moet zoeken om je een tafel aan te wijzen, deze gastvrouw was als zodanig niet te herkennen en was er straal langs heen gelopen. Hierna 45 minuten moeten wachten voordat er oesters op tafel kwamen. Daarna een Ceasar salade die weinig smaken bevatte. Nee het was qua prijs kwaliteit verhouding niet een fijne ervaring, wellicht een volgende keer beter.
Gegeten op: 19 mei 2013.
Met vrienden hier afgelopen vrijdag gegeten en eerlijk is eerlijk, het viel beslist niet tegen. We hebben eerst in de prachtige bar een drankje gedaan en daarna gingen we aan tafel, we hadden de halfronde banken achterin gereserveerd. Na een selectie van voorgerechten (beef Tataki, eendelever en pekingeend - héérlijk -, sushi en sashimi, gebakken oesters - veruit de allerlekkerste die ik ooit gegeten heb -, coquilles en kingcrab - deze was wat matig -) die wij samen deelden, over tot de hoofdgerechten. 4 van ons hadden de ladysteak, die perfect gegaard was en 2 van ons hadden de zeeduivel, die ook fantastisch van smaak was. Als toetje ben ik me te buiten gegaan aan de 'pure chocolade delice'. Goddelijk!! Kan niet anders zeggen.
Waren er ook minmunten? Ja, die waren er:
- de muziek staat veel te hard, een gesprek met de tafelgenoot naast je is al een opgave, laat staan de persoon tegenover je.
- qua service valt er nog steeds wat te verbeteren, glazen bleven vaak leeg en de (6) warme voorgerechten kwamen niet gelijktijdig.
Verder gewoon een hippe top tent, welke wel de allermooiste is die ik ooit gezien heb. Geweldige locatie!
Tip voor het restaurant: probeer iets te doen qua verbinding. Als men niet met de auto komt, is het best ver met het openbaar vervoer o.i.d. Wellicht in de zomer een eigen verbinding in gebruik nemen (leuk busje, treintje ofzo).
Verder kan ik niet wachten tot de zomer om op dat schitterende terras een heerlijk wijntje te drinken.
Vreemd, we lazen heel verschillende recensies. Maar wij hadden écht een goede lunch. Indrukwekkende entourage, zeer gastvrij personeel (beetje té Amsterdams wellicht), super oesters, heerlijke zeeduivel. Timing prima, sfeer relaxed. Top!
Gegeten op: 20 april 2013.
Voor de eerste keer gelunched bij de HC Amsterdam. De zaak ziet er mooi uit en zelfs als die leeg is, en dat was het geval, toch een mooie ruimte. Drie van ons gaan voor het lunch menu a EUR 24,95 en 1 van ons voor de beef burger ( 17,95 ) . Het voorgerecht van het menu was redelijk van smaak , maar een beetje koud en waterig. De ruim bijgevoegde panna cotta moest het misschien extra smaak geven. Daarna de schelvis : goed van smaak, heerlijke zelfs, pietepeuterige mosselen maar een klein van portie.
De beef burger kwam zonder bun, wel handiger om het zo te eten maar toch geen echte hamburger. Na nog een koffie voor EUR 125 afscheid genomen. Toch een beetje aan de dure kant voor wat je krijgt. De bediening was vriendelijk maar een beetje traag wat verrassend is in een zaak die echt niet vol te noemen was.
Heerljk in de chef's lounge gegeten. Liet mij verrassen door de aanwezige chef, en verrassen deed hij, heerlijke beef en zalm tetaki, black cod was goddelijk en ook de oesters en sushi kakelvers. Mooie wijnen erbij geserveerd door Jaap Baan. We kwamen niets tekort. Mooie zaak, goede atmosphere! erg geslaagde avond uit
Gegeten op: 25 april 2013.Hoewel we hier vaker zijn geweest is het elke keer weer een mooie beleving om hier naar binnen te gaan! Eerst buiten een drankje, werd opgenomen na 15 min, gemiste kans en geen welkom gevoel! Eenmaal aan tafel een tafel heer aangewezen, probeerde oprecht te zijn maar had het niet! Moest allemaal te snel en echt een gesprek zat er niet in! Bij een vraag over de menukaart, deelde we niet dezelfde mening en handelde hij om correct hij gaf ons het gevoel dat wij het onjuist hadden en dat de "harbourclub " het dan al jaren fout deed! Een vervelend voorkomen, zeker omdat hij bij navraag fout zat, gelukkig kwam ie dat wel vertellen maar anders moeten aanpakken! Het eten is heerlijk, lekkere tartaar van king crab en de tournedos was erg mals! We komen zeker weer terug en hopen dat alles dan weer klopt! De toiletten waren wat rommelig, overvolle prullenbakken en overal papier op de grond!
Voor de tweede keer geweest en wederom top! Het decor is onnederlands geweldig Zalige oesters, mooie wijnen en vriendelijke bediening.
Gegeten op: 7 maart 2013.Mooie indeling, de oesters waren erg lekker. Prijs kwaliteit verhouding wellicht wat scheef. Overall prima en kom nog keer terug!
Gegeten op: 24 april 2013.
Aan het eind van de Cruqiusweg, een beetje in de “the middle of nowhere” vind je de Harbourclub. Het is dat het met grote koeienletters op de zijkant van het pand staat anders rij je er zo voorbij. Nadat de auto geparkeerd is op het zeer ruime parkeerterrein en je het restaurant betreedt waan je jezelf niet meer in Amsterdam. Een dergelijke metropolische uitstraling verwacht je hier niet. Een werkelijk prachtige tent die ook nog eens goed gevuld is met gasten. Het feit dat zij de moeite nemen naar deze uithoek af te reizen zegt eigenlijk genoeg over het restaurant en onze ervaring onderstreept dat gegeven, dit is de moeite van de reis waard.
Vooraf Sashimi, Sushi en een bordje met Pata Negra ham (we deden “Shared dining”) gevolgd door een “Spicy tuna” en “Soft shell crab” role. Bijzonder smakelijk allemaal. Als hoofd Zeebaars met kalfswang (een soort “Surf en Turf”) met de lekkerste pastinaakcreme ooit en een gegrilde Black Angus steak met dikke patatten, sla en drie sauzen. Jammie!
De cheesecake en chocolade brownie die volgden deden niet onder aan de voorgaande gerechten. Ook deze waren bijzonder smakelijk en een waardige afsluiter.
De bediening is vlot en vriendelijk en er is een duidelijke hiërarchie en structuur merkbaar en dat kan ook niet anders in een restaurant van een dergelijke grote alleen duurde het wel even eer de machine op volle toeren draaide. Gelukkig zaten we lekker en was er voldoende om ons heen te zien dat we ons daar niet aan konden storen.