Gastvrouw Kim van Raak en Jeroen Ellermeijer zijn eigenaar van Restaurant 't Deurtje. Sinds augustus 2009 heeft chefkok Rob van Schaick met daarnaast Bart Dijkstra als souschef de leiding in onze keuken. De kookstijl omschrijft hij zelf het liefst als een inventieve lichte Franse keuken met invloeden uit Zuid Europa en hier en daar een oriëntaals accent.
'Met al dat lekkers op het menu is het goed dat er ook een dagspecialiteit is.’ Het eten is ‘simpelweg heerlijk’, gerechten van mindere kwaliteit zijn hier ‘een uitzondering’. Je ziet dat er met passie aan je bord is gewerkt, van het voorgerecht tot aan de koffie ‘wordt er gezorgd voor een creatieve opmaak’. De gerechten worden ‘vergezeld door goede wijnen’ die ‘op tijd worden bijgeschonken door de attente bediening’. Ondanks de vaak grote drukte weet ‘het vriendelijke personeel je nauwlettend in de gaten te houden’.
Mij valt altijd op dat je voor een eenvoudige lunch met wat sla en wat versierselen zo 60 a 70 euro (2 personen) kwijt bent. Waarom een fles water van 6,50 euro? Een salade kost 19,50. Duur voor wat je krijgt. Geen wonder dat het niet erg vol is.
Nu een aantal keer gegeten bij 't deurtje. Het altijd een feestje om daar te komen. Met de verschillende gerechten prikkelen ze altijd al je zintuigen! Een eigentijds restaurant die ook terug komen in de smaken van het menu en met een super bediening!
Weer eens ouderwets lekker gegeten in 't Deurtje. Het fijne van dit restaurant is dat het een ideale combinatie is van een informele no nonsense sfeer met voortreffelijk eten. Voorbeeld? Gestoomde heilbot op een bedje van parelgort met kreeften-beurre blanc, om je vingers bij op te eten! Vis niet droog, saus niet te zwaar en de parelgort voor de bite. Zet dit af tegen het verval van de overige restaurants in Ouderkerk aan de Amstel en de keus is snel gemaakt. Ga zo door Kim en Jeroen!
Via Iens zaterdagmiddag een reservering gedaan, gelukkig nog plek. Vriendelijke ontvangst, prachtige aankleding van het restaurant, luxe vriendelijke chique. Moeilijke keuze moeten maken tussen chef's menu en vast menu; we hebben uiteindelijk allebei voor verschillend menu gekozen en waren allebei zeer tevreden over de presentatie van eten, het eten zelf, de attente bediening en de ambiance. We komen zeker terug!