Bird Rotterdam over zichzelf

Welkom in de keuken van BIRD. Een keuken met Siciliƫ als grote voorbeeld: het eiland waar men met de seizoenen meebeweegt en waar nog plezier beleefd wordt aan koken en vooral eten. Een visie die naadloos aansluit bij de BIRD-manier van dineren.

KeukenInternationaal & Italiaans

keeseet keeseet 21 mei 2012

Top locatie, goeie sfeer, mooi concept maar de porties zijn te klein. De jongens kunnen koken maar die zunigheid zorgt er voor dat ik niet meer ga. Jammer.

eetteam eetteam 1 mei 2012

Op vrijdagavond met een groep hier gegeten. Restaurant zat helemaal vol en de sfeer was goed. Restaurant is wel erg rumoerig. Bediening was goed. Gekozen voor een verrassingsmenu, waarbij ons beloofd werd dat we 'verzadigd' de tent zouden verlaten. Uiteindelijk is een 5-gangen diner geserveerd, deze was erg lekker en divers. Porties zijn echter (zeer) klein en opmaak van borden is matig. Aan het einde van de avond geen verzadigd gevoel, daar was het allemaal net iets te weinig voor. Huiswijn is prima.

tresjolie tresjolie 30 april 2012

bij binnenkomst merkte ik meteen op dat dit een erg sfeervolle en gezellige tent is met een goede bediening, als vooraf namen wij bruschette en octopus die werkelijk waar overheerlijk waren en top klaargemaakt! en hoofdgerecht namen mijn partner en ik de lasagna en spaghetti die goed gaar waren met heerlijke ballen en als nagerecht de torta de limone (super smaken explosie!!) en het kaasbordje wat heerlijk was. al met al weten deze koks heel erg goed waar ze mee bezig zijn en raad ik iedereen aan bij bird te gaan eten!de dj draaide leuke relaxte muziek , niet te hard en niet te zacht dus prima

eter123 eter123 29 april 2012

Gisteren hier met zijn 6en gegeten. Bediening was wat warrig en keukenpersoneel arrogant. Porties waren te klein, borden zeer simpel in opmaak. Muziek staat zeer zacht en er is geen live jazzmuziek (wel dj) dus voor de muziek hoe je er in principe ook niet heen.
Als voorgerechten waren besteld, geconfijte eend, bruscetta, octopus. Octopus was qua smaak lekker, maar het was weinig en half aangebrand. Bruscetta was dik belegd maar het brood was zo hard dat je er moeilijk met je mes er door heen kwam. Geconfijte eend was simpel.
Als hoofdgerechten ribeye, pasta met ballen, kabeljauw, en eend. Als bijgerechten friet , salata mista en venkelsalade. Ik vroeg of de ribeye medium rare en dan tegen het rare aan gebakken kon worden en uiteindelijk was het gewoon medium geserveerd. De chef zei dat dat het roodst was wat hij kon serveren. Nu eet ik wel vaker ribeye in restaurants en maak ik het thuis ook vaker klaar dus ik weet dat het echt wel roder gegeten kan worden. Zonde van het vlees als je het mij vraagt. Al hoewel was het aan de smaak te proeven, geen topkwaliteit stukje vlees.
Pasta met ballen was te simpel (niet in een positieve zin), ballen waren smaakloos en de pasta was te slap gekookt (niet al dente dus). Beide porties venkelsalade hebben we laten staan omdat de dressing die er over heen zat niet lekker was. Friet was nog beetje rauw.

als dessert: kaasplankje (tomaatjes die erbij zaten waren lekker maar hoeveelheid kaas was erg karig), torta limone (redelijk lekker maar was echt een miniscuul puntje), sticky pie (was prima van smaak maar miste iets van ijs of sausje erbij) , bird split .

ook hebben we tijdje zonder drinken gezeten tijdens het diner en is de koffie aan het einde ook vergeten

Het was dat we in goed gezelschap waren maar anders was het dus echt helemaal niks geworden. Wij komen hier niet meer terug en raden dit restaurant ook niet aan.

iemand niemand iemand niemand 31 maart 2012

Deze nieuwe tent wilde we graag even uitproberen en het viel zeker niet tegen! Het zit onder de Hofplein bogen en het is daardoor een apart gebouw.Het heeft grote ramen en een aparte,leuke inrichting. je zit op een soort schoolstoeltjes en er staat bijv een piano met een oude radio erop in de hoek.Er zaten veel jonge mensen en ook een beetje alternatief publiek.Wel heel gezellig en druk binnen met op de achtergrond jazz muziek.Er was ook een dj maar dat was zeker niet storend.Het is een Italiaanse (Siciliaans) kaart,maar er werken verder geen echte Italianen ofzo.Ik vond mijn hoofdgerecht (pasta) wel erg weinig. Verder kreeg mijn vriend een verkeerd toetje. De chocolade taart en de limoenentaart waren echt super lekker.Deze tent scoort bij mij vooral hoog vanwege de sfeer die er hangt,dan het eten zelf.Het was lekker hoor,maar niet echt bijzonder ofzo.

Geef zelf je mening over Bird Rotterdam

MaandagGesloten