| Activiteiten | Catering, Wijnbar, Mensa | |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | ||
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Geen pizza-Italiaan maar een intiem restaurant met ernaast een eigen delicatessenwinkel. Enkele tafels, best aardig ingericht; lieve bediening; wijnkaart aan de hoge kant; had begrepen dat de kleine menukaart vaak wordt veranderd; de porties, inclusief het dessert, (stijl 'mama's cuisine') zijn ruim genoeg en zonder esthetische ambities op het bord gezet. Witte huiswijn okee (4,50 -). Hoofdgerecht: ik heb de varkensvleesvariatie genomen (spare-ribbetje van speenvarken, worstje, stuk buikspek en nog een stuk uit de nek). Het snijden van het vlees was een hele uitdaging omdat het geheel in een soort iets te zoute, veel te vette, soep/saus zwom, met erop nog een laag olie. Het geheel was niet gebalanceerd, de zure component ontbraak - ik vroeg daarom om een stuk citroen en wat denk je? Er was geen citroen in huis te vinden (Italiaan). Zowel het vlees als de jonge asperges, aardappelen en worteltjes die ik daaruit heb gevist smaakten wel okee. Het machtige dessert met rijst en sinaasappelschil zag er niet uit op het bord. Maar de smaak was bijzonder en lekker. Ik raad dit restaurant niet af of aan. Ook sluit ik me bij de mening van de laatste recensist aan: bij de prijzen en niveau die ze hanteren mag gewoon niet gebeuren dat de pinapparaat niet werkt ( zat 11 mei en blijbaar de 9 de al dus).
Gegeten op: 11 mei 2013.Veel goeds gehoord over Victor Russo's Osteria en vorige week eens gaan eten. Ambiance is aardig, helaas was het eten en de bediening ronduit dramatisch. We begonnen met een voorgerecht, best lekker, maar jammer dat er een hele strook bakpapier in zat... De hoofgerechten vielen sterk tegen. Een smakeloze kabeljauw (teruggestuurd) en een stoofpot van vlees zonder echte smaak of inspiratie. Niet de rustieke Italiaanse gerechten waar iedereen zo hoog over opgeeft. Koffie hebben we 45 minuten op moeten wachten en toen maar afbesteld. Toen de rekening uiteindelijk niet klopte (één gerechtje teveel afgerekend, scusi) en de pin ook nog eens kapot was waren we er wel klaar mee. Voor een restaurant met een dergelijke prijsstelling echt onacceptabel.
Gegeten op: 9 mei 2013.
Als je van Italiaans eten en goede pure producten houdt, dan moet je zeker een keer bij Victor Russo's Osteria gaan eten of in ieder geval de winkel even bezoeken.
Voor de voorgerechten hebben we de chef gevraagd zelf een mix van gerechtjes te kiezen en ons te verrassen. Dat was een goede keuze. Diverse lekker gerechtjes met heerlijke verse producten.Verse Italiaanse ham, krachtige worst, diverse smaakvolle kazen, heerlijke bonen, spinazie en ga zo maar door.
Daarna voor mij een lekker hoofdgerecht van de kaart. Varkensschenkel die zo van het bod viel, langzaam gegaard en vol van smaak met als bijgerecht een lasagna van groenten.
Als dessert een kaasplankje. Kazen met zoveel smaak en karakter vind je niet overal.
Bij alle gerechten de wijn op advies van de zeer gastvrije chef genomen en ook dat was geen slechte keuze.
Daarnaast kan je bijna alle producten ook in de aangrenzende winkel kopen als je weg gaat. Ideaal. Wij komen hier zeker nog af en toe terug.
Met een wellicht iets te hoog gespannen verwachting aangeschoven bij Victor Russo. We werden bij andere mensen aan tafel gezet wat niet zo'n probleem hoeft te zijn maar hier zaten we wel heel dicht op elkaar wat een beetje ongemakkelijk voelde. Het eten was prima maar niet bijzonder. We hadden gehoopt op een Italiaanse beleving maar dit werd niet geleverd. De rekening viel behoorlijk tegen. Voor een dergelijk bedrag kun je Leiden op betere plekken terecht.
Gegeten op: 30 november 2012.
Met 6 personen gegeten, voor het eerst bij Victor Russo.
Beetje rare plek, in een steegje, maar het zal een drukke doorloop zijn tussen Breestraat en het centrum.
Het was super. Je krijgt daar een zeer Italiaans gevoel, ook omdat je binnenkomt door de winkel ernaast, vol met uitsluitend Italiaanse specialiteiten.
Het menu wisselt regelmatig, keuze uit 4 voorgerechten en 4 hoofdgerechten: dit lijkt weinig, maar het was geen enkel probleem: bijzondere zaken goed gecombineerd.
Ruime wijnkaart, ook uitsluitend Italiaans (geloof ik). Er wordt een goed advies bij gegeven.
Victor Russo komt zelf langs om te vragen of alles bevalt.
Wij komen hier zeker terug.
Schrijf zelf een recensie over Victor Russo's Osteria
Schrijf hieronder je recensie over Victor Russo's Osteria. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.
| Maandag en Dinsdag | Gesloten |
| Woensdag t/m Zondag | 18:00 - 23:00 |