7.1
8.1

KeukenFrans, Internationaal & Aziatisch
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

AnnekeBoogaard AnnekeBoogaard 17 mei 2012

Op herhaardelijk advies van meerdere vrienden zijn we eindelijk bij Bruut gaan eten. Mijn ouders kwamen vroeger vaak bij Station Oost en dus ter gelegenheid van hun 30 jarig jubileum zijn we met de kinderen en aanhang gaan eten.
Bij binnenkomst werden we welkom geheten en mijn ouders hartelijk gefeliciteerd! We hadden natuurlijk doorgegeven bij de reservering dat ze 30 jaar getrouwd waren, maar te gek dat daar toch aan gedacht wordt, heel attent.
Heerlijke rustige ambiance met veel borrelende mensen aan de bar. Ondanks dat het druk was met gasten beneden voelden we ons super welkom en werd er tijd voor ons gemaakt, onze jassen werden aangenomen en opgehangen en persoonlijk naar boven begeleid, naar het restaurant gedeelte.

Daar begon de echte verwennerij...Als echte wijnliefhebbers zaten we daar helemaal goed! Kundige bediening met verstand van zaken adviseerde ons in de wijnen per gang. Ook werd mijn moeder en zusje geadviseerd, als hele kleine eters, niet het verrassingsmenu te nemen, maar gewoon van de kaart te kiezen.
Maar 6 van ons wilden zeker het viergangen verrassingsmenu....nou, verrast zijn we!
De gerechten van mijn zusje en mama kwamen netjes tegelijkertijd, ookal hadden zij wat minder gangen dan wij..

Ons verrassingsmenu begon met een heerlijke amuse van krokant bladerdeeg met een soort creme van geitenkaas ..een super goed begin! Daarna kwam een super verrassende combinatie die ik nog niet eerder gezien of geproeft had, tonijntartaar met ijs(!) Die was echt fantastisch! Daarna een vis risotto van kreeft en nog een andere vissoort.
Toen de lievelings van papa, de geroosterde rundersukade met aardappel en asperge.
En als echte 'toetjes' liefhebber kwam voor mij het hoogtepunt van de avond; een madeleine met ananas met citroen ijs en passievruchtcreme.

Bij elke gang een perfecte aanvulling wat wijn betreft op advies van de bediening. Dat vond ik trouwens ook heel positief, dat er bij ons ook telkens dezelfde dame aan tafel kwam.
En door de mooie open keuken kun je zien dat niet alleen de bediening plezier heeft in wat ze doen, maar ook de koks, wat een passie!

Na het dessert hebben we ons wijntje mee naar beneden genomen en daar nog heerlijk doorgeborreld en zelf nog gedanst! Ze hadden er zelfs een DJ 's avonds beneden!

Echt alle lof voor deze mooie nieuwe aanwinst in Nijmegen, dit was er nog niet...Perfect, we komen er zeker nog vaker eten, borrelen en dansen! Een dikke 10!

roeldeheus roeldeheus 15 mei 2012

Niet onze eerste keer bij het nieuwe restaurant Bruut, wel weer erg lekker gegeten. Altijd een warm ontvangst door een van de gastheren en tot dusver altijd een mooi plekje gekregen, gezellige ambiance. De menukaart wisselt vaak, altijd wel een bijzonder gerecht te vinden. Dit keer als appetizer heerlijke oesters gekozen, met daarna een rilette van forel die heerlijk was. Als hoofdgerecht gepocheerde heekfilet, goed van smaak en zeer fraai geserveerd. Bediening is erg vriendelijk zonder opdringerig te zijn. Prijs kwaliteit is perfect. Kortom een aanrader in Nijmegen Oost.

Suus84 Suus84 15 mei 2012

Super mooie zaak!
De lunch is echt een aanrader, veel voor weinig. Het vloerbrood met carpaccio is heerlijk.
Ook heb ik er 2x gedineerd. Een warm onthaal beneden en boven hebben we lekker gegeten. De menukaart is apart, maar zo proef je een keer wat anders!

marinus1 marinus1 10 maart 2012

hier gegeten in het kader van de restaurantweek. Wij kozen voor het viergangendiner, waarbij het tussengerecht ( skrei met venkelpuree en een bisque-achtige saus ) bijzonder lekker was. Mijn eendenborstfilet was iets te lang gebakken waardoor deze wat naar lever smaakte. Bediening, zeker in het begin, wist nauwelijks van toeten of blazen maar werd daarna overgenomen door een dame die overduidelijk haar huiswerk wél gemaakt had.
Gemiddelde cijfer voor mij een 7, enigszins naar beneden beïnvloed door de prijs-kwaliteit verhouding. Lekkere, robuuste wijnen, overigens.

petra5 petra5 31 december 2011

Bij binnenkomst werden we warm onthaald door de gastheren. Ik hou wel van ouderwetse hoffelijkheid, dus hiermee scoorden ze bij mij al punten. Het restaurant ziet er, evenals het café beneden, erg mooi uit. Strak en industrieel gestyled met toch veel warmte en gezelligheid. Het gaf mij het gevoel van een Jazzcafé in New York...

Het personeel in het restaurant is aan de jonge kant, wel zeer beleefd en enthousiast. Ik mis hier echter wat ervaring, zeker rondom de uitleg van de heerlijke wijnen. Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie van karakter en frisse energie.

Ze namen ruim de tijd voor we echt werden geholpen. Ook het broodplankje kwam pas na 25 minuten. Het hoofdgerecht daarentegen volgde al 10 minuten daarna, toen we het brood nog niet op hadden. Timing is misschien een momentopname, het was een drukke maandagavond met in het café inspirationshot 2. De service an sich was goed, beleefd en vriendelijk. De huiswijn die ik koos, een sauvignon blanc, smaakte prima. Goede kwaliteit.

Aangezien ik vegetariër ben was de keuze minimaal. Één voor- en één hoofdgerecht en soep of brood. Nu wilde ik graag ruimte bewaren voor een dessert, dus koos ik voor het hoofdgerecht, de koekjes van parelgort.

Als cadeautje vooraf werden we verrast met een kaasstengeltje. Ik word hier persoonlijk niet warm of koud van, maar het gebaar is goed. Een aperitiefje of een klein broodmandje inclusief zou wat mij betreft beter passen in dit stijlvolle restaurant.

We kozen dus voor een broodmandje als voorgerecht. Erg lekkere, warme broodjes met echte boter, grof zeezout en olijfolie. Dat smaakte prima. Een verse, zelfgemaakte kruidenboter mag trouwens ook van mij!

Het hoofdgerecht, de parelgort, was heerlijk. Vooral de verrassende variatie aan groentes maakten het helemaal af. Precies goed en ook de hoeveelheid was perfect. Als bijgerecht de altijd lekkere Vlaamse frieten en een salade. Zonde van de saaie, ietwat zure vinaigrette dressing. De jonge bladsla aangevuld met tomaat, komkommer, radijs en croutons zou veel meer tot zijn recht komen door een fruitige, meer olieachtige of stroperige dressing.

Het dessert werd de crème brûlée van kaneel met nootmuskaat mousse en marshmallows van kruidnagel. Werkelijk sublieme smaken, een zeer goede keuze!

Als vlees of viseter kun je hier denk ik wat meer gebalanceerd eten. Na het broodmandje, de parelgort, frieten en een zoet dessert had ik het gevoel voornamelijk koolhydraten binnen te hebben gekregen. Eiwitten leken slechts zeer minimaal aanwezig en dat vond ik wel jammer. Volgende keer dan toch een soep of voorgerechtje nemen?

Kortom: lekker eten, goede wijn en aardige service. Binnenkort nog eens proberen en dan hopen dat ze mijn kritische tips een positieve draai hebben gegeven!

Geef zelf je mening over Bruut

Maandagvan 18:00 tot 22:00
Dinsdagvan 18:00 tot 22:00