ActiviteitenCatering
Diner
Bijzondere kenmerken topper

7 mei 2013

Uit eten bij restaurant Chez Paul,

Mijn vrouw en ik werden welkom geheten door de gastvrouw en sommelier Marion Keijdener die ons naar onze tafel begeleide.
Nadat we gezeten waren hebben we een aperitief besteld, heerlijk, een Pousse Rapierre waarbij een amuse geserveerd werd, een kopje schuimige aspergesoep, wilde Ierse zalm en gerookte paling, een ware smaaksensatie, dat beloofde wat voor de rest van de avond.
O ja, ik had aangegeven dat ik een glutenvrij dieet heb en daar werd uitstekend rekening mee gehouden, zo hadden ze heerlijke glutenvrije broodjes en wat nogal eens vergeten wordt, ook apart boter voor mij.

Het voorgerecht bestond uit Limburgse asperges, kapje van Polonaise en Ierse wilde zalm met hollandaise saus begeleidt door een heerlijke Pinot Blanc, de zalm was precies juist van garing, heerlijk.
We hadden aangegeven dat we gebruik wilden maken van het wijnarrangement, de wijnen combineerde uitstekend met de gerechten.
Het voorgerecht werd ondermeer geserveerd door de chefkok die zich gelijk even voorstelde

Het hoofdgerecht voor mijn vrouw bestond uit gebakken tarbotfilet met brandade, zeekraal, fijngesneden prei en Chardonnay-botersaus met tomaat en basilicum, hierbij werd een heerlijke Chardonnay geschonken.
Ik had filet van Black Angus Beef, plakje eendenlever, beukenzwammen, aardappelgratin en rode wijnsaus begeleidt door een Pinot Noir op hout ook hier viel weer de uitstekende eten-wijn combinatie op.

Als dessert had mijn vrouw een korfje van amandeldeeg met aardbeien, bavaroise van zwarte bessen, cassis coulis en een bol vanille-ijs met lopende room, daarbij een Moscato d’Asti
Ik heb gebruik gemaakt van de kaaswagen en kon met begeleiding van de zoon van de chefkok, die overigens prima wist te vertellen waar de kazen vandaan kwamen en waar ze van gemaakt waren, gemakkelijk een keuze maken uit de uitgebreide sortering.
Hierbij heb ik als wijn zelf gekozen voor dezelfde Pinot Noir als bij het hoofdgerecht

Hierna afgesloten met een heerlijk kopje koffie, tijdens de koffie kwam de chefkok, Paul Keijdener, even aan onze tafel om te vragen hoe onze avond bevallen was.
We konden niets anders zeggen dan uitstekend.

Samenvattend:
Qua gastronomie een perfecte avond
Qua ambiance prachtig
Qua bediening uitstekend
Qua prijs-kwaliteit uitstekend, hoe is dat nog mogelijk.

Gegeten op: 19 april 2013.

8 april 2013

Op uitnodiging van vrienden hier terecht gekomen.
Toen we Valkenburg binnenreden hoopte ik stiekem dat het Chez Paul zou worden.
Gelukkig, het was wederom fenomenaal.
Persoonlijk vinden wij dit een van de betere zaken in Limburg
Je tafelt hier zalig met persoonlijke aandacht in een sjieke omgeving.
De bediening loopt gesmeerd, vriendelijk met gepaste afstand en vakkundige uitleg over wijn en spijs.
Zo relaxed als je zelf wordt in dit restaurant zo relaxed zijn alle enthousiaste mensen die er werken.
De gastvrouw vervult eveneens de functie als sommelier en ze weet van wanten: superwijnen.
Wat uit de keuken komt , vanaf de amuses ( aspergeveloute met gerookte paling, een hapje met ganzenlever en tartaar van bio-zalm )is uitmuntend.
Verder salade met zeetong, coquilles en venusvruchten en witte wijnsabayon.
Tarbot met beukenzwammen en truffelschuim en lamsvlees met geurige jus en tuinkruiden; wat een feest voor mond en oog.
Voorteffelijke kazen op de kaaswagen met Colheita Porto uit 1991!
Heerlijk dessert van chocolade, advokaat en amandelmelk-ijs.
Ans en Pieter, bedankt voor de uitnodiging en heel veel dank aan de equipe van Chez Paul voor de vlekkeloze uitvoering.

Gegeten op: 6 april 2013.
andrea63
andrea63
Topproever

30 maart 2013

Chez Paul heeft ons verrast. Een warm ontvangst en een huiselijke ambiance zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt.
Wij hebben genoten van 4 gangen, de ene gang nog lekkerder dan de ander. Het wijnarrangement zorgde voor de finishing touch. De chef kok heeft meerdere malen de keuken verlaten om te vragen of alles maar wens was en met passie uitleg gegeven over de gerechten en keuze voor ingrediënten. Ook de gastvrouw was zeer vriendelijk en had mooie uitleg bij de keuzes van de wijn. Prijs kwaliteit verhouding zeer goed. Het totaal plaatje klopte helemaal. En met ervaring in meerdere sterrenzaken is Chez Paul volgens ons Michelin waardig.

Marissie
Marissie
Proever in spe

12 maart 2013

Een mooie avond in een uitstekende ambiance. De gastvrouw is vriendelijk aanwezig. De bediening, zoon en dochter, is wat bescheiden maar correct. Heerlijk gegeten van het menu, perfect piepkuiken, mooie dressing bij groenten. Tarbot was zoals die moet zijn, de begeleiding smaakvol.De keuze van de kaaswagen was reuze.En wat een aardige bediening, de kok zelf. Zeer innemende man. Het wijnarrangement is perfect, gul en (daarom?) prijzig. Maar zeker doen, want het past perfect.
Het vegetarische menu is niet goed in balans. Vooraf teveel kaas, hoofdgerecht karig. Wel mooie groentegarnituur, maar een duidelijke vleesvervanger is welkom. De prijsstelling is dan ook uit balans in verhouding tot de vlees en vis eters.
Al met al een zaak om vaker terug te komen en je thuis te voelen.

Gegeten op: 5 maart 2013.
secret
secret
Fijnproever

10 maart 2013

Vorige week met de restaurantweek hier gegeten en besloten hier een stukje achter te laten, aangezien wij dit restaurant van de Iens Toppers kennen. We waren wat laat, maar dat was gelukkig geen enkel probleem. We werden hartelijk ontvangen en namen het aperitief van het huis. De Pous Rapiere was een overblijfsel van hun tijd in Frankrijk werd verteld.

We namen beide het 4-gangen menu, ik met tarbot, mijn vriend met kalfslende. Na de lekkere amuses kon het feest beginnen! De gerechten waren allemaal heerlijk. De al schoongemaakte, maar toch in de schaal geserveerde kreeft is ons beide het best bijgebleven. Daarnaast was de uitgebreide kaaswagen een absolute uitnodiging om hier snel weer heen te gaan. Het heerlijke wijnarrangement met steeds persoonlijk (!!) toelichting, was een reden om de dag erna een half uurtje langer in bed te blijven liggen.

Wat vooral heel duidelijk merkbaar is, is dat Paul (chefkok) zijn klassiekers kent. Het menu is zorgvuldig samengesteld, met lekkere combinaties, maar het is vooral gewoon heerlijk eten. Moeilijk doen zit er voor de familie Keijdener niet in en dat proef je.

De ambiance is heel huiselijk, terwijl het restaurant wel erg smaakvol modern is ingericht. Maar vooral het feit dat de hele familie rondloopt draagt bij aan deze ambiance. Je wordt in de watten gelegd, van begin tot eind.

Gegeten op: 6 maart 2013.
jean
jean
Proever in spe

Alle 34 recensies weergeven »

Schrijf zelf een recensie over Chez Paul

Schrijf hieronder je recensie over Chez Paul. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag en DinsdagGesloten
Woensdag t/m Zaterdag