uitstekend restaurant ik ga er graag eten of eten halen ik kan haast niet wachten elke zaterdag zo rond de klok van vijf dan ga ik naaar de mareikestraat om weer eens heerlijk te genieten
Omdat mijn oude chinees in sgravendeel overgenomen is door iemand anders ben ik op gegaan naar een vervanger omdat de nieuwe eigenaar niet zo lekker kookt. Zo kwam ik bij One Express terecht, ik kende de zaak nog als Indrapoera en als kind kwam ik daar totdat ik ging verhuizen.
Wat een verandering is er ondergaan zeg! Restaurant ziet gezellig en modern uit, niet te kil. Enkel de doorgang naar het toilet mag wel iets beter.
Ik had samen met mijn vrouw One-Express rijsttafel genomen. Prijs is wat aan de hoge kant, maar toch wilde ik kijken wat ze te bieden hadden. Ik kan dit in 2 woorden omschrijven: Smaak sensatie! Elke gang had een totaal andere smaak en het garnituur is leuk opgemaakt. De bediening is jong, vlot en erg vriendelijk. Hij nam de tijd om een praatje met ons te maken, dit mis ik bij vele restaurants.
Siu kau soep ken ik van Grandpalace Rotterdam nog, deze vind ik voller van smaak. Tweede gang waren kleine hapjes, wat erg uitsprong is Seafoodroll, ik heb het nog nooit ergens anders gezien, maar het smaakte erg verfrissend. Het werd pas echt feest bij het hoofdgerecht. Tipan ossehaas geflambeerd aan tafel, een garnalengerecht waarvan ik de naam niet meer weet, kip met broccoli en nasi met verse ananas. Zelfs in de Franse keuken heb ik niet zulke smaken mogen proeven, subliem! Volgens mij houden ze daar van flamberen, want dat werd zelfs bij mijn nagerecht gedaan. Zij noemen dat gefrituurd ijs geloof ik, ook erg lekker, maar dat werd teveel voor ons waardoor we deze maar voor de helft op konden eten.
Ons bezoek aan One Express overtrof al onze verwachtingen en maakte de "hoge" prijs voor dit rijsttafel dubbel en dwars waard. Hier ga ik vast en zeker vaker komen!
Wij hebben maaltijden afgehaald en die waren bizar slecht!!! Blijf hier maar vandaan als je je geld voor een goed product wilt uitgeven. De gamba's waren verworden tot totaal smakeloze kleffe meelballen, de bami stond minstens al 2 dagen op ons te wachten, de kroepoek zat te lang achter het plastic van zijn zakje en de Babi pangang spek smaakte als een kleffe hap. Wij hebben de eigenaar gebeld en verteld over deze ondermaatse maaltijd waarop hij verzekerde 's avonds terug te bellen nadat hij had overlegd de keuken.
U begrijpt het al: deze belofte is waarschijnlijk bij de bami in de pan gegaan.
Heerlijk gegeten. Er blijkt speciaal een kok uit Japan overgevlogen te zijn om al het lekkers te bereiden.We hadden gereserveerd voor dinsdag, om de verjaardag van onze 91 jarige oma te vieren. Bleek achteraf dat ze op dinsdag normaal gesproken niet open waren, maar speciaal voor ons open zijn gegaan. De gerechten waren mooi opgemaakt met bloemen van ui/wortel/aardappel door de gepensioneerde moeder van het restaurant. Zelf een klein kadootje werd uitgereikt. Vriendelijke bediening.
Toen de vorige eigenaar wegging vond ik het best jammer, want zij waren best goed. Maar wat hebben wij daarvoor teruggekregen zeg. Alle gerechten zijn een ware delicatesse. Vele gerechten van hun restaurant ken ik niet eens maar toch heb ik een paar daarvan uitgeprobeerd, mooi gepresenteerd en de smaak is erg goed! Ik kom zeker terug!!