Marits Huiskamerrestaurant over zichzelf

Dit restaurant bevindt zich in de huiskamer van Marit wat zorgt voor een intieme setting. Het gerecyclede interieur onderstreept die huiselijke sfeer en het streven duurzaam bezig te zijn. Er wordt gewerkt met producten die met respect voor millieu, mens en dier zijn geproduceerd, liefst biologisch, duurzaam en fair-trade. De gerechten zijn zonder vlees en vis, maar met liefde en zorg bereid.

ActiviteitenPrivate dining, Private dining
KeukenBiologisch, Vegetarisch, Mediterraan & Internationaal
Bijzondere kenmerken topper

12 april 2013

Eten bij Marits is een bijzondere ervaring. Allereerst door de smaakvolle inrichting van haar woning/restaurant. Je kunt zien dat Marit een styliste is. Ten tweede het eten. Het brood en een amuse van het huis wat ik altijd bijzonder sympathiek vindt. Ten derde het eten zelf. Ik ben een fervent vleeseter, maar mis dat geen moment als ik de maaltijd nuttig. Het eten is bomvol smaak en origineel. Een fijn, sympathiek en gastvrij restaurant waar ik met plezier zal blijven komen!

27 maart 2013

Niet voor het eerst dat ik hier gegeten heb en ook zeker niet voor het laatst. Vooraf gekozen voor de gele paprikasoep met saffraan en pappadum, een heerlijk subtiel soepje. We dronken de rode biologische huiswijn die echt heel goed smaakt. Het hoofdgerecht bestond uit allemaal kleinere gerechten, waarvan bij mij vooral de zwarte linzen met portobello en paprika is achtergebleven, zo lekker. Tja, en dan het dessert; zelf had ik de witte chocolade mousse met kletskop, en mijn vriend koos voor de semi-freddo met boerenjongens, beide verrukkelijk! Hele fijne bediening die ondanks de drukte alle tijd neemt de gerechten uit te leggen. Verder is de inrichting origineel en draagt bij aan een prettige intieme sfeer. Alles komt hier met liefde en aandacht tot stand; dat zie je en dat proef je.

Gegeten op: 22 maart 2013.
margien
margien
Fijnproever

10 januari 2013

Zeker voor een huiskamer ziet het er niet alleen professioneel uit, maar ook de smaak en hoeveelheden zijn erg goed uitgedacht. Marit weet heel goed wat ze aan het doen is. De sfeer is heel persoonlijk, hoewel een klein muziekje geen overbodige luxe zou zijn om een intiem gesprek te kunnen voeren. Ik vind Marit een bijzonder goede kok en haar huiskamer een heerlijke omgeving gezellig en romantisch te eten.

Gegeten op: 3 januari 2013.

19 november 2012

Geweldig concept, een huiskamerrestaurant. We waren de eersten deze avond en het is net of je zo iemands (grote) huiskamer binnenloopt. Hele gezellige sfeer. Er is inderdaad een hond, maar ik heb daar nauwelijks wat van gemerkt, het geeft juist wel een huiselijke sfeer bij binnenkomst. Er is geen menukaart; maar voor het voorgerecht en het dessert hadden we toch de keuze uit 3 opties, het hoofdgerecht was een verrassing. Het eten was goed tot zeer goed. Het was soms wel even wachten tussen de gerechten door, maar dat had ik misschien ook kunnen verwachten in zo'n setting, en het was gezellig dus het gaf ook niet. Bovendien was de service erg vriendelijk en persoonlijk, dus een goede waardering daarvoor. Zeker een aanrader en ik zou ook zeker terugkomen!

Gegeten op: 17 november 2012.
edsuit
edsuit
Topproever

18 november 2012

Afgelopen week bij Marits gegeten voor het eerst. Hoewel ik over het eten tevreden was, zou ik hier niet gauw weer gaan eten. Ten eerste, is een een grote bruine hond aanwezig. Wij waren met een groep, waarvan 2 mensen allergisch zijn voor honden en 2 anderen gewoon echt niet van honden houden. Ik had liever dat dit op de website vermeld werd, want dan had ik niet geboekt. Op de vraag of de hond ergens vastgezet kon worden, werd geantwoord dat dat niet kon, want dan ging hij blaffen. Wij hadden de keuze om te blijven zitten of te vertrekken maar aangezien het een verjaardagsdiner was zijn we gebleven. Niet iedereen is even gecharmeerd van een hond, en al helemaal niet bij het eten.
Tot slot, had een vriendin aangegeven geen pompoen te eten ivm allergie. Door een communicatiefout, kreeg die persoon juist een pasta gevuld met pompoen. Erg slordig dat dit is gebeurd en een allergie is niet iets niet serieus te nemen. Voor de fout werd alleen excuses en een allergiepilletje geboden, geen koffie of thee van het huis of zoiets. Achteraf heb ik mijn vriendin gesproken, die op dat moment geen directe allergieaanval kreeg maar achteraf toch last van heeft gekregen.
Ik snap dat het geen professioneel restaurant is, maar mensen met allergieën, voor eten of honden zouden dit huiskamerrestaurant misschien beter kunnen vermijden.

Gegeten op: 15 november 2012.
1 van de 1 proevers vindt dit nuttig.
Maya-ams
Maya-ams
Proever in spe

Alle 39 recensies weergeven »

Schrijf zelf een recensie over Marits Huiskamerrestaurant

Schrijf hieronder je recensie over Marits Huiskamerrestaurant. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag t/m WoensdagGesloten
Donderdag t/m Zaterdag18:00 - 00:00