| Keuken | Internationaal |
| Meld dit restaurant als niet meer open » | |
| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
Samen met een vriend hier gegeten. Het eten was zeer smakelijk, vooral de kroepoek, het ei en de tabouleh. Vanaf het hoofdgerecht lam tandoori tot het aardbeien toetje ... minder. Anders had ik een 9 gegeven. De groenten bij de lam waren te hard en te veel. De lam kon beter en proefde geen tandoori? Het toetje was te zoet en in scherp contrast met de kwaliteit van de eerste drie gerechtjes. Maar alsnog zeer lekker gegeten! Had graag een 9 willen geven omdat de Service en bediening TOP was. Daarom ook een 10. Aardige man en vrouw die op de juiste tijd aan de tafel kwamen. De presentatie van het eten was ook GOED. Zelfs nog een reageerbuis met een verfrissend drankje erin gekregen. De zeewier kroepoek in een pot met schelpen :D Dat maakt het eten gewoon leuk.
Decor valt nog echt winst te behalen. Niet mijn smaak ... iets te kitcherig met vreemde tafel bij de ingang van de zaak waar allerlei flessen op staan. Kan niet hoger dan een 7 geven.
Toch een mooie gemiddelde van en 8,3.
Bedankt voor het lekkere eten en de bediening.
Waar blijft die ster?
Wat een waanzinnig etentje was dit. Van het lijpe zeewaterkroepoekje tot het Romanov-dessert dat eruit zag als iets uit Alice in Wonderland (op een geflipte dag weliswaar) was het een belevenis. Neem alles van de kaart, het kan en het is geweldig. Favoriet was de tabouleh met 'eidooier' van paprika. Wat een briljant gerechtje. Bediening top, persoonlijk, beschaafd en oplettend. Onze uitgebreide ervaring in dit restaurant wordt een te lag stuk om hier te plaatsen, dan schrijf ik rustig en stuur ik aan Emile en Louise zelf. Kritieke puntjes; Wijnarrangement was niet echt een arrangement, we waren bijna net zoveel voor de drankjes als het eten kwijt. Schrikken? Ja. Was dat het waard? Meer dan want de wijnen sloten naadloos aan. De borden mogen wat warmer en Page toiletpapier wordt ik nerveus van in een verder nagenoeg perfecte tent in al zijn eigenheid en stijl. Na de vakantie in Frankrijk gaan we hier weer eten, we rijden er voor om. Ik hoop met heel mijn hart dat ze dan open zijn.
Grootste culinaire verrassing voor ons in Nijmegen. De ruimte doet bij binnenkomst wat onwennig aan maar past wel bij de belevenis. De keuze van de menukaart lijkt beperkt maar blijkt niet zonder reden: Aan ieder gerecht kan zo de maximale aandacht worden besteed en dat is te merken. Een streling voor het oog en tong. Elk van de gerechten is een smaaksensatie en enkelen zelfs zeer geraffineerd. Het personeel is zeer hartelijk en de chef kok komt na afloop langs voor een praatje. Zo hoort een avondje uit eten te zijn.
Top culinair eten voor een zeer redelijke prijs.
Bediening vriendelijk en kundig, eten erg goed maar maakt af en toe een wat gekunstelde indruk met te veel smaken tegelijkertijd, en de porties zijn wat aan de kleine kant. Met zulke mooie ingredienten mag het wel eenvoudiger. Wegens mijn BOB'en deze avond geen wijn gedronken. Volgens tafelgenoten een groot gemis, dus misschien volgende keer een andere BOB regelen. Decor is leuk en ik voelde me er op m'n gemakt maar het kan bij vlagen erg rumoerig zijn als de zaak vol zit.
Gegeten op: 8 maart 2013.
Ik kan niet anders zeggen: het meest culinaire wat ik tot nu toe in Nijmegen heb mogen ervaren.
Simpel, strak ingericht restaurant met heerlijke gerechten, die de ogen en de tong strelen. Vriendelijk personeel, dat de tijd neemt om gerechten en spijs-wijn combinatie uit te leggen en vragen te beantwoorden. Een hele fijne bijkomstigheid: eindelijk eens op hoog niveau dineren en geen opgeprikt gedoe om je heen.
Wij kozen voor de hele kaart in kleinere porties met wijnarrangement.
De start bestond uit twee originele amuses, aardappel in klei en het gouden ei. Daarna de panir (een door de kok zelf gemaakte roomkaas) en pompoen met kikkererwten, munt en yoghurt. Het zag er zo prachtig uit dat ik even aarzelde om eraan te beginnen. Een verrassende combinatie van heerlijke smaken. Het volgende voorgerecht was, zo mogelijk, nog lekkerder: gepekelde zalm, aardpeer, radijzen en brandnetel.
Hierna een verfrissende spoom waar het citroengras vanaf spatte.
Juist het gerecht dat ik normaal gesproken – afgaand op de benaming – niet zou bestellen, de “Op hooi gerookte Cevenne ui met gebrande boter en gruyère”, was werkelijk voortreffelijk.
Het enige jammere was de Beaujolais bij het tweede hoofdgerecht, de “Op houtskool gegrilde rundersukade, gedroogde miso en shiitakeketchup”. Daar was voor gekozen vanwege de wat zurige ketchup, maar persoonlijk had ik liever een andere wijn erbij gehad.
Daarna de “Linalool”, een oogstrelend nagerecht met verrassende combinaties van zuur, zoet, romig en munt.
Drie uur na binnenkomst vertrokken wij (2 personen) geheel voldaan en met in de binnenzak een rekening van 160 euro huiswaarts.
Schrijf zelf een recensie over De Nieuwe Winkel
Schrijf hieronder je recensie over De Nieuwe Winkel. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.