40 recensies

5 mei 2013

Vrijdagavond afgereisd naar Moergestel, waar Dirk Zwerts zijn Prikkelz concept in een prachtig nieuwe zaak heeft gekopieërd. Hij runt nu 2 restaurants Prikkelz, een in Eersel en een in Moergestel. En het moet gezegd worden, de zaak in Moergestel is een pareltje. Met een prachtig groot terras op het zuiden, en met de mooie zomeravonden in het verschiet zal het daar aangenaam toeven zijn. Wij genoten op het zonninge terras van de cava, aangeboden door het huis vanwege de recente opening op 2 mei en de amuses. Hier zet chef Zerts zijn concept door, met de prikkelende amuses, en zoals te doen gebuikelijk erg lekker en verrassend. Dat terras is echt een groot pluspunt, we waanden ons in Frankrijk, met prachtig uitzicht op de landerijen.
We zagen dat de menu kaart iets meer uitleg geeft over het conept, een 3, 4 of 5 gangen diner aangevuld met een behoorlijke hoeveelheid kleine voorafjes, tussendoortjes of pre-desserts. De borden worden bijzonder mooi opgemaakt en de smaakcombinaties zijn uitstekend. Wij genoten van het 5 gangen diner extase, maar in totaal krijg je dan wel 13 à15 hapjes, incl. de 5 gangen. Een paar van de hoogtepunten: bloemkool met kerrie en abrikoos, rivierkreeft bolognaise, cocquille met crème fraîche en kappertjes (verrukkelijk), kwartel met pompoen en mosterdfruit (hemels), lamstong (botermals) met zoete aardappel en raz el hanout en het onovertroffen hoofdgerecht van zacht gegaarde kalfswang (in erg ruime portie) met gezouten citroen, basilicum en aubergine (maak ons daar 's nachts maar voor wakker).
De zaak, nog helemaal nieuw, is sfeervol, met een opkamertje (waar wij zaten) en heel veel ramen, zodat je overal mooi uitzicht hebt over de landelijke omgeving. Moergestel ks een pareltje rijker.
Voor ons uit Eersel is het wat verder rijden (en dan maar met water, geen straf me deze kwaliteit) maar aanrader voor zomeravond diner, en dan 's winters gewoon bij Prikkelz in Eersel (op de iets of te voet en dan met het volledige wijnarrangement).

Gegeten op: 3 mei 2013.
johan4
johan4

8 april 2013

Wauw, wat een leuke en lekkere ervaring!
We zijn hier met de restaurantweek gaan eten en besloten voor de 4 gangen te gaan ipv de gebruikelijke 3. Super leuk hoe je bij binnenkomst al kleine hapjes krijgt met ingrediënten die je niet kent en bereid op wijzes die je ook niet geregeld ziet (schuim, mouses, koekjes ed). We hebben allerlei smaakexplosies meegemaakt en eigenlijk alles was lekker.
Het personeel is super vriendelijk en weet precies wat ze serveren.

Minpunt: De porties van de 4 gangen waren wel wat aan de kleine kant, ik had het idee dat ik zonder het brood met een honger gevoel weg zou gaan.

We gaan zeker nog een keertje terug!

Gegeten op: 5 april 2013.
charlotte1
charlotte1

24 maart 2013

Ik geloof dat we er weer een favoriet bij hebben. Op deze koude vrijdagavond afgereisd naar Eersel voor een spectaculair culinair hoogtepunt. De ontvangst was zeer gastvrij in het door de houten balken landelijk uitziende restaurant. We kregen een tafeltje lekker langs het raam bij de verwarming, heerlijke plek. Voor aanvang van het diner kregen we heerlijke amuses geserveerd die een waar genot waren voor je smaakpapillen. Deze amuses worden ook wel "Prikkelz" genoemd en vormen een soort van rode draad door dit culinaire hoogtepunt. Ze worden namelijk vooraf en tussen de gangen door geserveerd en zijn als het ware de handtekening en creativiteit van de chef en ware smaakexplosies in je mond. Zeer origineel om deze tijdens het hele diner uit te serveren. De menukaart zat in een enveloppe op de tafel alwaar je kon kiezen tussen een driegangen "content menu", een viergangen "energiek menu" of een vijfgangen "extase menu". De menukaart wisselt elke twee weken. Dat worden dus vele bezoekjes terug en typeert de durf, creativiteit en enthousiasme van deze chef-kok. We kozen voor het extase menu met bijpassend wijnarrangement. De gerechten en wijnen werden met veel passie en enthousiasme toegelicht. Het personeel was zeer correct en vriendelijk en had veel kennis van zaken. Het eten was voortreffelijk en evenwichtig van smaak. Heerlijk subtiel en niet overdone. De wijn-spijs combinaties voortreffelijk. We zijn zeer enthousiast over dit restaurant. Het zou zo maar eens een ster in wording kunnen zijn. Ik denk zelfs onvermijdelijk. Een diamant in wording dus. Wij zullen hier steeds met heel veel plezier terugkeren.

Gegeten op: 15 maart 2013.
2 van de 2 proevers vinden dit nuttig.
BuenApetito
BuenApetito

7 maart 2013

Op 1e kerstdag hier gegeten met 4 personen voor de lunch. Ze hebben echt uitgepakt. De ene smaak-verrassing volgde de ander op. Ver boven verwachting voor een kerstmiddag en niet de minste ingrediënten. Perfect klaargemaakt. Zeer creatief.
De bediening is ontzettend vriendelijk, gastvrij en oplettend. De tafel op de verhoging was in eerste instantie lekker rustig, maar het is geen handig hoekje als er iemand naar het toilet moet en het is wat krap. Eerder geschikt voor 3-tje, of exclusief 2-tje.

Gegeten op: 25 december 2012.
Leonie76
Leonie76

15 februari 2013

we hebben op Valentijndsdag bij Prikkelz gegeten. Alle dames kregen een rode roos (klasse). Na diverse amuses (vlees, vis en cocquilles), stuk voor stuk tongstrelend werden voorgerechten geserveerd met sardines en venkel en een ander voorgerecht was met heek en knol. Als hoofdgerecht werd geserveerd piepkuiken met gerookte aardappel en kalf met groene kool en o.a. lavas. Daarna een heerlijk pré-dessert en een geweldig dessert. Om af te sluiten nog lekkere koffie en zoete lekkernijen. Een avondvullend genieten was dat. De bediening was bijzonder voorkomend. Geen enkele keer om iets hoeven vragen. Ook zeer deskundig.

Gegeten op: 14 februari 2013.
mieke17
mieke17
Proever in spe

1 februari 2013

Soms beginnen dingen al gewoon goed. Al bij het reserveren van de lunch, gaf men me het gevoel dat ik welkom was. Een gevoel wat bij aankomst bevestigd werd door gastheer en sommelier Marijn.

Het restaurant is klein, maar knus en heeft door de houten balken een mooi landelijk karakter. Het doet me nog het meest denken aan een van mijn favoriete restaurants in Parijs, Auberge Nicolas Flamel.
We werden naar een mooi tafeltje aan het raam begeleid dicht bij de verwarming. Lekker want het was guur buiten. Ideale omstandigheden om ons eens lekker culinair te laten verrassen door Dirk, met zijn speelse variaties op de Franse keuken.

Na het inschenken van een bruisend aperitief en een lekkere amuse hebben we overlegd over het aantal gangen. Men hanteert hier een leuk concept waarbij men uit verschillende menu´s kan kiezen, ´Content´, ´Energiek´ en ´Extase´.
Het werd Energiek, het 4 gangen menu met evenveel tussengerechtjes. Een erg leuk concept om een grote diversiteit aan smaken te kunnen ervaren!

Er werden een viertal amuses geserveerd op geheel eigen wijze gepresenteerd op stenen pilaartjes. Allereerst een frisse start met een trio met in kalfsbouillon gewelde watermeloen, een kerriehapje van bladerdeeg en een krokante sandwich.
Dit werd opgevolgd door een mooi bereiding van kippelever, een Sucuk met prei en Gnocchi. Wat is goed bereidde Gnocchi toch een genot.

Op naar de eerste gang, prachtig gegaarde Albacorfe tonijn met gerookte kaneel en flash frozen crème fraiche, gepresenteerd in een mooie glazen cloche, gevuld met rook.
Bij het declocheren berijkte het aroma van de gerookte kaneel onze neuzen en prikkelde onze smaakpapillen. Het gerecht was heerlijk opgebouwd met een mooie complexiteit aan smaken. De crème fraiche bracht een mooie frisse balans in het gerecht. Doordat deze met vloeibaar stikstof instant is bevroren, verandert er niets aan de smaak van het originele product maar voegt het een extra structuur in verrassende vorm toe, chapeau!

We vervolgden onze culinaire reis met het eerste tussengerecht van zalm, witlof, een ijs van mandarijn en zeekraal. Als structuur was er volkoren graan aan toegevoegd.
De zalm liet zich uitstekend combineren met het zachte frisse zuurtje van de mandarijn.

We gaan door. Het tweede gerecht bestaat uit een compositie van licht gegaarde zwaardvis met gepofte knolselderij en een crème van knolselderij. De cuisson van de zwaardvis was perfect en ging mooi samen met de romige aardse smaak van de knolselderij.
De gerechten werden begeleid door mooie wijnen. Men biedt ook een Bob arrangement aan, zodat je toch de wijn/spijs combinaties kunt ervaren zonder met een slok teveel op, huiswaarts te moeten keren.

De tweede tussengang is er een die me nog lang zal bijblijven. De sushi van rund was fenomenaal en voor wat ons betreft de absolute ster van de middag. Het hapje welke op een elegant slank pilaartje werd geserveerd was een ware smaakexplosie. We hadden er hier wel vijf van gewild, maar er moest nog zoveel lekkers komen dat we ons met enige moeite konden beheersen om een encore te verzoeken.

We vervolgden met een Bavette van langzaam gegaard rund sous vide bereid met paddestoelen, trappist en mosterd. Wederom een mooi gerecht en smaakcombinatie en een perfecte cuisson.
De jus was krachtig en in ruime mate aanwezig. Een waardig hoofdgerecht in een serie fantastische gangen.

Het laatste tussengerecht was een gedeconstructureerde appeltaart. Alle elementen waren aanwezig maar nu niet opgebouwd, maar elk ingrediënt los bereid, gerserveerd in een elegant schaaltje. Hierdoor
blijven de individuele structuren perfect gehandhaafd wat een zeer plezierig mondgevoel opleverde.

Het dessert bestond uit een baklava met pistache en verschillende structuren van ijs, een sponscakeje en crumble. Mooie volle smaken die de mond helemaal vulde.
We sloten af met espresso met een ruim assortiment friandise, speels gepresenteerd in een rekjes. Een soort miniatuur boekenkast voor chocolade bommetjes. Na dit assortiment friandise waren wij aangenaam verzadigd.

Marijn verstaat zijn vak uitstekend en weet een leuke balans te vinden tussen professionaliteit en amicaliteit. Hij is gastvrij en deskundig. Elke gang wordt voorzien van een gedetailleerde en bezielde toelichting welke onze verbeelding prikkelde voor het proeven.

Dirk heeft onze verwachtingen met zijn creaties ruimschoots overtroffen en laten zien dat hij met recht vermeld is in de Michelin gids en hun 12 GaultMillau punten meer dan waard.
Er wordt slim gewerkt met zuurtjes in de de gerechten die het palet reinigen waar nodig. De gerechten hebben een mooie complexiteit van smaak en zijn een feest voor het palet. Jammer dat we de meester zelf niet hebben ontmoet, wellicht de volgende keer, want dit restaurant is een herbezoek, voor het diner dit keer, meer dan waard.

Gegeten op: 21 september 2012.
bartengelen
bartengelen

21 januari 2013

Samen met een collega hier gegeten & samengevat in een woord: Super!!

Mijn collega eet geen vis en dit hadden we van te voren aangegeven en prima rekening mee gehouden en vervangen voor iets anders. Het enige was dat de smakken niet meer helemaal tot z,n recht kwamen maar dan moet hij maar gewoon vis leren eten vind ik zelf. In ieder geval super geregeld en ook met mooie producten vervangen.

Alle gerechten zijn weer een nieuwe verrassing en feestje, er zijn natuurlijk altijd een paar gerechten die je iets minder liggen maar ik vond alles erg goed! Leuke en vernieuwende combinaties allemaal ook heel creatief met texturen van de producten en ingredienten.

Ook echt goede bediening, helaas was het heel rustig waarschijnlijk ook door het slechte weer maar dan is de sfeer in een restaurant toch net iets minder, en personeel al snel afgeleid maar dit was niet het geval.
Beide bediening medewerkers waren heel oplettend, correct maar niet te stijf. Werd op een leuke manier geholpen en continue of alles naar wens was brood dat aangevuld werd.

Het enige min punt vond ik de prijzen van de wijnkaart, deze lagen erg hoog voor de wijnen die er op stonden.

Wij komen hier zeker nog een keer terug, echt een leuk concept wat zeker michellin ster waardig is!

Gegeten op: 20 januari 2013.

6 januari 2013

Wat een keuken! Niks slechts over Eersel - ik ben er zelf opgegroeid - maar een restaurant als Prikkelz had ik er niet direct verwacht. Een aangename verrassing! Fantastische gerechten, super smaaksensaties en met veel aandacht voor detail gepresenteerd. Ster-waardig en toch voor een erg aantrekkelijke prijs.

Nog even de punten op de i qua bediening: niet uitserveren als gasten naar het toilet zijn. En niet dwars over de tafel bedienen, ook niet als het om een aanvullend sausje gaat. Pluspunt is dat er niet moeilijk wordt gedaan over een karaf kraanwater naast de andere drankjes.

Het restaurant zelf is klein maar sfeervol. De deurklink naar het toilet misschien wat vergezocht. Maar het eten maakt alles meer dan goed.

Gegeten op: 5 januari 2013.
Mlein
Mlein
Fijnproever

2 januari 2013

Met bijna de hele familie hebben we hier van de Kerstlunch genoten.
We raakten op het laatst de tel kwijt en sommige gerechtjes leken iets te veel in elkaar gepuzzeld, maar de eindconclusie luidt: Top !
Prima eten, uitstekende wijnen en een fantastische bediening. Vermoedelijk binnen een jaar of twee een ster ! Geweldig !

Gegeten op: 25 december 2012.

19 december 2012

Wat hebben we (mijn dochter mijn zus en ik) hier heeeerlijk gegeten! Een feest aan smaken en het eten ziet er ook geweldig uit. Dit wat informele restaurant met vriendelijke bediening mag helemaal blijven zoals het is, want de prijs kwaliteit verhouding is ook helemaal top. We hebben genoten!

gooke
gooke