KeukenItaliaans

Beer75 Beer75 8 mei 2012

Wat een gezellige, vlotte zaak is dit toch. Waar vroeger nog de halve kippen, confit de canard en de franse frieten de pas af gingen, worden nu in een razend tempo de meest overheerlijke verse pasta's te voorschijn getoverd. Met een ruim assortiment aan voorgerechten zoals de spinaziesalade met truffel en topinamboer, vongole met tomaat en room, insalata cesare en octopus is het moeilijk kiezen. Dus dan maar zoveel mogelijk voorgerechten op tafel en gezellig samen delen. Wij vielen met ons neus in de..... inktvis gevuld met krab, die ze deze avond buiten de kaart om hadden. Dit werd ons zo smaakvol verteld, door de vlotte en o zo vriendelijke bediening, dat we het niet konden laten deze ook te bestellen. Hoeveel ik ook van mijn tafelgenote hou, dit gerecht was bijna te lekker om te delen!
Na de uitgebreide dis aan antipasti door naar het hoofdgerecht. Gelukkig staan er ook pasta's van klein formaat op de kaart. Na de ravioli gevuld met verse worst en venkel, een top combinatie en een heerlijk pittige, smaakvolle pasta Arrabiata kon er dan ook geen hap meer bij! Na nog een schuine blik op de Tartufo te hebben geworpen, toch maar besloten om een frisse Sgroppino te nemen in plaats van een chocoladebom.
Dit overheerlijke citroendrankje was dan ook zeker het wachten waard, jaja, hij komt hier niet uit een slushpuppymachine, maar wordt a la minute, met de hand voor je geklopt, met een scheutje Limoncello voor de smaak. De hoge tafels voor de bar geven een leuk uitzicht over de zaak en de hardwerkende koks in de keuken. Kortom, een heerlijke plek in Rotterdam voor een snelle hap of een uitgebreide avond, met heerlijke wijnen, die allemaal per glas te bestellen zijn en top cocktails als aperitief of toe.

avand avand 6 mei 2012

Afgelopen zaterdagavond bij Spaghettata gegegeten. Een gezellig drukke zaak met goede sfeer en leuk publiek. Het eten is echter zeer wisselend van kwaliteit, de meeste gerechten waren zeer vlak van smaak. In de 'salade met ansjo-vis' was bijvoorbeeld geen ansjovis te vinden, wel een minimalistisch sausje met een lichte peper en zout smaak en aan de gevulde octopus was viel niets te herkennen, behalve een flauwe worstvulling. De gerechten zijn te kiezen een een 'klein' of 'groot' uitvoering. Nou, groot is in de praktijk niet groot, maar een klein-normaal. De bediening is wel vriendelijk, maar vergat wel eens wat uit te serveren of had het verkeerd begrepen. Dan is 220 Euro voor 4 personen, 3 eenvoudige, niet al te smaakvolle gerechten plus wat te drinken behoorlijk aan de prijs. Niet een plek waar ik snel zal terugkeren.

merlijnwillems merlijnwillems 23 april 2012

Zondag 22 april j.l. daar met vijf personen gegeten ivm een verjaardag. Voorgerechten waren redelijk. Maar 1 persoon bestelde een Cesar Salade met kip en kreeg er een met garnalen.
Garnalen teruggestuurd, maar de salade met kip kwam niet meer. Nadat iedereen zo'n beetje het voorgerecht op had werd bij navraag alsnog het nieuwe voorgerecht gebracht, bleek al een tijd klaar te staan. De pastas die besteld waren, waren smakeloos, niemand kreeg het idee dat er iemand in de keuken zijn best voor had gedaan.
moesten tenslotte nog 175,00 euro afrekenen. Dit was het absoluut niet waard.
Bediening vriendelijk, maar zeker niet professioneel.

wentel wentel 17 april 2012

Spin-off van restaurant Lux aan de 's Gravendijkswal. Lager geprijsd, eenvoudiger kaart. Gelukkig wel dezelfde kwaliteit als ik van Lux gewend ben.
Op een maandagavond met een collega gaan eten, gevonden via de Iens app.
De binnenkomst was meteen goed: gezellige drukte, merendeel van de tafels bezet en hartelijke ontvangst door een zeer charmante jonge dame.
2 Glazen wijn besteld, er zou brood komen maar buiten de fles kraanwater (gratis, standaard op tafel; +1 hiervoor!) kwam er... niets. Na opnieuw vragen inderdaad de wijn... het brood kwam nog later. Het lijkt me zeker geen onwil van de beide dames in de bediening, maar het is eerder onderbezetting. Bij verdere vragen werd er namelijk wel direct gereageerd en werd er direct extra brood o.i.d. geserveerd.
Voorgerecht van in citroen gemarineerde zalm met kappertjes goed, maar niet spectaculair. De vongole van mijn overbuurvrouw waren wel erg goed. Als hoofdgerechten ravioli met ricotta en een kreeftensaus en dé classic van de kaart: spaghetti putanesca. Bij de laatste op verzoek losse gedroogde peper bijgeleverd om naar smaak pittiger te kunnen maken. De putanesca was helemaal zoals die hoort; totaal niets op aan te merken! Ook de ravioli was helemaal top, dus de kwaliteit van het eten laat bij Spaghettata niets te wensen over. We sloten af met een goede latte machiato en een royaal ingeschonken limoncello, die helemaal goed in een dik, bevroren glas werd geserveerd.
Voorgerechten van 5-15 euro, hoofdgerechten rond de 15 euro... valt alleszins mee. Aangezien wij toch de wat duurdere gerechten van de kaart hadden liep het totaal nog op tot boven de 80 euro, maar dat was het wel waard.
Dus: Spaghettata is een aanrader, voor een lunch, diner met collega's of om 'zomaar' even iets te eten. Met een extra kracht in de bediening zou de beleving voor de klanten nog een flinke sprong kunnen maken, zeker als ze iemand vinden met dezelfde houding als de huidige mensen.

lieke3 lieke3 11 april 2012

Op Paaszondag, ondanks de drukte, vlot en vriendelijk bediend. De akoestiek is wel minder, erg veel achtergrondlawaai. Bruscetta met gegrilde groente is erg goed bevallen, mooie smaken en kleuren. Verder hebben we aardappellasagne met gorgonzola gegeten,een geslaagde combinatie. En de gnochi met spinazie waren erg lekker.

Geef zelf je mening over Spaghettata

Maandagvan 17:30 tot 22:00
Dinsdagvan 17:30 tot 22:00