Op zondag 22 januari gegeten bij Vaderland, op uitnodiging van een vriend die hier wel goede ervaringen had. We hebben geen voorgerecht besteld maar enkel hoofd- en nagerecht.
Dat de kaart door andere culinaire recensenten een originele combinatie of fusion genoemd wordt, noem ik eerder een onsamenhangend bijraapseltje die alle kanten uitschiet. Na bestelling van onze gerechten (beide tahin van eend) werd deze binnen vijf minuten geserveerd. Da's dus magnetronwerk en dat kan ik thuis ook. Ik snap best dat restaurants ingedienten voorkoken, maar dit lijkt bijna op een afhaalchinees. Hoewel de eend prima mals was en hoewel ietwat zuur toch best smaakte, was de onderliggende bulgur en saus te zout; oftewel deze stond al een hele dag te pruttelen met verlies van vocht, of was van een eerdere dag. Jammer.
Als nagerecht eenmaal een zoet en eenmaal een kaasplateau. Het zoet was zoet zoals zoet hoort te zijn, het kaasplateau had verder geen samenhang of gezamenlijke deler. Alsof het restjes waren.
Ambiance en locatie zijn mooi. Met de bediening die iets teveel "over de top" rondloopt maar beter een strakkere kennis van de korte kaart had mogen hebben, kies ik een volgende keer liever een ander restaurant in Nijmegen.
Vorige week voor de eerste keer bij vaderland wezen eten. Als aperitief een lekker glaasje wijn besteld (er werd helaas niet bij verteld wat voor wijn dit was). Gedurende de avond nog een aantal dingetjes die niet helemaal lekker liepen qua bediening. . We hebben er lekker gegeten, alleen de bediening laat nog iets te wensen over als je voor het gevoel van een complete avond uit gaat.
Eten is van goede kwaliteit en met zorg bereid. Daarnaast zijn de gerechten allemaal goed geprijsd - geen enkel hoofd boven de €20.
Service was in ons geval duidelijk minder (bestelling opnemen en doen alsof je het kunt onthouden om vervolgens vijf minuten later terug te komen om te vragen wat het ook alweer is, leeg wijnglas van tafel halen ondanks dat er nog een fles wijn op tafel staat, overtollig bestek niet weghalen, ...)
Lekker gegeten met 6 personen. Gerechten verrassend en goed van smaak. Service was prima (vlot, veel aandacht, vriendelijk). Prijs/kwaliteit 57 Euro pp is o.k.