Reserveer nu
Toko MC over zichzelf

Net als in Rotterdam (Toko 94) staan wij voor de moderne Caribische keuken. De receptuur is ontwikkeld uit een combinatie van traditionele creoolse homestyle cooking en moderne Westerse kooktechnieken. Soulfood met een culinair randje Ook in de bar maken wij gebruik van al het mooie uit de tropen, wat wij verwerken in onze modern-tropische cocktails.

KeukenCaribisch & Fusion
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Na het succes van de Rotterdamse Toko 94 is in Amsterdam een tweede vestiging geopend met eenzelfde formule. Bij Toko MC wordt op traditioneel Creoolse wijze gekookt, maar met moderne Westerse technieken. De pindasoep met kip, zoutvlees en tomtom is heerlijk vol van smaak. Andere gerechten kunnen juist wel wat pit gebruiken, zoals de Cubaanse kip met zoete patat en pompoen. De kleurrijke patronen op de muren geven een fris aanzien en de banken zitten comfortabel. Amsterdam is een hippe tent rijker, dit keer inclusief alert personeel!

Giel_Amsterdam Giel_Amsterdam 3 april 2012

Hoe schrijf je een eerlijke recentie die niet wordt gecensureerd ;)
Helaas viel het lang verwachte bezoek aan Toko MC erg tegen. Publiek is leuk, goede afspiegeling van Amsterdam. En dat is vrij uniek!
Het eten was helaas minder. Erg vet allemaal en heel matig gekruid, dus weinig Caribisch..... De pindasoep smaakte als een bord opgewarmde en aangelengde pindakaas. Waarom de beoordeling 'slecht'. Ik eet drie keer per week gemiddeld uit, meestal in Amsterdam. En het is waar: de goede uitzonderingen daargelaten (ik mag geen namen noemen) is het wel eens bedroevend gesteld met de gastvriendelijkheid in restaurant.... Dat noem ik het Amsterdam Peil.
Dit restaurant kent de slechtste bediening die ik de afgelopen 8 jaar in Amsterdam heb meegemaakt. Personeel negeerde mij en mijn gezelschap voor die avond/ Er was geen bediening in het restaurant (het is toch een restaurant?) en het bestellen aan de bar duurde eindeloos omdat iedereen heel druk was maar niet met de klanten. Dat is voor mij mij doorslaggevend voor een bedrijf waar je verwacht een ontspannen hap te doen. Ik wil niet hoeven bedelen voor eten en om te mogen betalen. De mensen zijn niet bot, gewoon totaal onverschillig. Jammer van deze mooie plek; inrichting is prettig, plaats idem.

stonemother stonemother 15 februari 2012

Eten: Prima. Cocktails: langzaam. maar áls je hem eenmaal hebt, heerlijk. Bediening: Doen zo hun best, maar zijnzooo langzaam.
Loactie: Top. Sfeer: 's avonds een stuk leuker dan overdag. Aanrader: Borrelhapjes. Die chicken wings zijn heerlijk. Spare-Ribs ook lekker. Ideaal voor grote groepen. Minpunt: Ze zijn traag.

Muppet13 Muppet13 16 januari 2012

Heerlijk gegeten, waren al bekend met de grote zus in Rotterdam en waren benieuwd naar de amsterdamse variant! heerlijk, kalfsspareribs nog nooit gegeten maar ga ik zeker vaker doen en de krab-mangosalade was erg lekker. Zelf ben ik meer een "hartig"type waardoor er voro mij genoeg te halen viel. de toetjes zijn inderdaad wat minder, dus als je daarvoor uit eten gaat...dan maar niet hier! maar verders heerlijk gegeten komen snel weer!

maniet maniet 15 januari 2012

wat hebben wij een heerlijke avond gehad bij toko mc! de bediening was gezellig en vlot. De cocktails sterk maar wel erg lekker. Wij aten met 6 personen een 5-gangen verassingsmenu. Eerst carpaccio, anders dan anders met de gebakken nori. Daarna een krab-mango gerecht, zoet en pittig. Als derde gang de pindasoep, die ik helaas niet mag. dat werd, ondanks mijn late melding, supersnel opgelost met een heerlijke zoete uiensoep. Het hoofdgerecht was super met de gebakken funchi en tamarindesaus. Toetje met ijs en taart was "het minste' maar wel lekker. Wij komen zeker nog een keertje terug in dit gezellige restaurant.

lekkereten85 lekkereten85 27 oktober 2011

Ik had er al een paar keer wat gedronken en wat snacks gegeten, maar nu moesten we er toch echt een keer wat gaan eten. Ondanks dat het heel druk was( er was waarschijnlijk iets in de andere zaal) ging het allemaal vrij vlot. Ik had de ribs en die waren precies goed, mals en lekker spicy. Helaas hadden we geen tijd meer voor dessert maar ik kom zeker terug!

Geef zelf je mening over Toko MC

LunchDiner