Nu 2 keer hier gegeten. Was echt heel leuk, lekker en ontspannen. Volop vlees en vis om te barbecuen en om een soepje van te maken, dat je kunt opeten met lekkere rijst. En nog een pittige glassnoodlesalade erbij.
De combinatie van het zelf 'koken' en heeeeeel ontspannen sfeer is top. De 2 hartelijke uitbaters bieden ook nog een paar lekkere toetjes: gebakken banaan met ijs of spekkoek met ijs.
Ze zitten er nog 2 weken - dus ik kan alleen maar zeggen: ga snel! En neem gerust je kinderen mee, want die van ons vonden het er ook erg leuk en lekker.
Er is wel 1 minpuntje: ze schenken geen koffie. Wel warm water, misschien zelf dan maar een zakje nes mee?
Unieke hippe plek aan het Tiendplein. Achter de bloemenkiosk is het er heerlijk genieten van de bbq en chang bier in de middagzon.
Gastvrij, charmant en vriendelijk personeel.
De bbq is een aanrader!
We hebben heerlijk gegeten in Asian BBQ restaurant. Bij binnenkomst voelde de sfeer al meteen heel aziatisch door de vele lichtjes en kleurige versieringen. We begonnen met wat 'asian bites', loempia's en kipkluifjes. Dit smaakte naar meer! De BBQ werd geserveerd met een duidelijke uitleg, vis, vlees, groeten, rijst en bouillon. Van de bouillon maak je gedurende het diner een heerlijke soep, dus het is ook nog leuk om te doen. We wilden wel de hele avond blijven zitten, maar gelukkig was er genoeg gelegenheid om na het eten lekker lang na te genieten. Wij gaan snel weer, want dit restaurant blijft maar tijdelijk.
Onlangs op een heerlijk nazomeravond een bezoek gebracht aan het Asian BBQ restaurant. Na de eerste paar slokjes van mijn Thaise Whisky waande ik mij gelijk weer in Thailand. Ik was het restaurant al meerdere malen in de media tegengekomen en het concept maakte mij nieuwsgierig. Hierdoor maar even op IENS gaan kijken of ik er recensies kon vinden. Dit was er tot mijn verbazing nog maar 1, maar die was in ieder geval goed. Op IENS staat vermeld dat het restaurant zich bevindt aan de Zaagmolenkade 46 te Rotterdam, maar ik meende mij te herinneren dat dit echt in het centrum van Rotterdam lag. Na het bezoeken van de internetsite www.asianbbqrestaurant.com zag ik inderdaad dat zij gevestigd zitten aan het Tiendplein 11 te Rotterdam. Perfect centraal gelegen en dus goed bereikbaar en OV voor de deur. Dit is best handig na een aantal Thaise Whisky’s.
Midden op de tafel werd de Asian BBQ geplaatst en al snel verschenen er diverse lekkernijen in leuke fleurige Thaise schaaltjes. Voor en vast bedrag van € 17,50 krijg je een mix van vlees, vis en groenten en daarbij een flinke schaal met Pandan rijst, pittige sausjes en een heerlijke salade. Na een korte uitleg kon ik gaan beginnen. Het was werkelijk heerlijk. Doordat er om de BBQ een bouillon wordt geschonken en deze warm wordt gehouden door de BBQ druipen de sappen van het vlees en de vis in de bouillon, waaruit na toevoeging van groente, mie en kruiden echt een geweldig Thais soepje ontstaat.
Het gastheerschap was ook prima en gezellig. Voor een paar leuke Aziatische anekdoten kan je bij Miranda terecht.
Kortom een perfecte zwoele nazomeravond.
Groet,
Brigitte