KeukenBiologisch & Frans
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

13 mei 2013

Eten bij Restaurant Infini was een ervaring.

Bij aankomst konden wij de auto voor de deur neerzetten, zodat de Chef-kok deze direct op de beveiligde privé parking kon parkeren. Kirsten ontving ons en wees onze tafel. Als aperitief kozen wij voor de Champagne van Champagne huis Infini, een leuke toevoeging voor het restaurant. Als begeleiding van de Champagne kregen we vijf kleine mondvermaakjes.
Een krokantje met sesam, een bitterbal met eidooier en lavas, crostini met Filet American van het Iberico, marshmallow van nootjes en een crème van kikkererwt in een jasje van onrijpe druiven. even later werd ons het menu en de wijnkaart gepresenteerd. er was keuze uit verschillende menu's en drie voor, hoofd en nagerechten. na een kort overleg was de keuze gevallen op een viergangen menu met bijpassende wijn.
nadat de keuze was opgenomen begonnen we met een serie amuses. salade Caprese op het vuistje, een bonbon van eendenlever met chocolade, gepocheerde Zeeuwse oester met vicchisoisse en als afsluiter een crème van topinamboer met piccalilly en tapioca met ansjovis. Bij de laatste amuse werd de wijn voor het eerste gerecht geschonken. Een Griekse witte wijn gemaakt van druivenrassen met zulke ingewikkelde namen dat ik ze zelfs niet heb onthouden. de wijn was mooi van smaak, en combineerde naadloos met het eerste gerecht. Er werd een tartaar van zwaardvis geserveerd, gemarineerd in basilicum en sereh met een krokant bruggetje van sesamzaadjes. nadat het gerecht was uitgehaald werd ons ook gevraagd of we nog een nieuw broodje wensten. aangezien het brood lekker was wilde we dat wel. toen wij vroegen of het brood zelfgemaakt wordt werd ons verteld dat het wordt gemaakt door bakkerij Tebannet een bakkerij die samenwerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Als tweede gerecht kregen we een filet van de schol samen met een kreeftenschaar en verschillende schelpjes uit de Oosterschelde. De begeleidende wijn was afkomstig van Sicilië en gemaakt van de Cattaratto druif. Frisse zuren en een zachte filmende toon maakte de combinatie compleet. Het was leuk om te zien dat de koks van dit relatief kleine team af en toe meeliepen met borden serveren. Een bedankje voor Nick die ons bij de Schol ''Bon Appetit'' wenste erg leuk.
Het hoofdgerecht was lam met verse Limburgse asperges, voorjaarsgroentjes en een jus van lam en tijm. De wijn die Kirsten serveerde was een Zinfandel uit Mendocino County. een volle, licht kruidige rode wijn die niet misstond bij de asperges. Een klein aandachtspuntje: als de bediening de saus heeft geserveerd kunnen ze misschien even de handschoen uitdoen en het sauskannetje wegzetten. Het ziet er een beetje gehaast uit. Na het hoofdgerecht werd de tafel afgeruimd en geschuierd. Het dessert was de verassing van de avond, eerst werden er borden met ijs en wat eromheen voor ons neergezet. toen wij de gastheer met een verbaasde blik aankeken zei hij: we maken het gerecht zo voor u af. hetzelfde moment kwam Kirsten aangelopen met een gastheer die een bord met soufflés vasthield. Kirsten serveerde bij iedereen de Soufflé
op het bord door ze te storten. Vaker is mij een Soufflé geserveerd maar hier is het tot nu toe het beste. De wijn was een Italiaanse van Tiefenbrunner, een goed huis in noord Italië. framboos in de neus en een korte afdronk.
Na het dessert werd ons gevraagd voor een espresso, aangezien dat we helemaal vol zaten hebben we om de rekening gevraagd. Deze werd gepresenteerd door Chef-kok Michael die nog even kort de tijd nam om met ons kennis te maken. Bij betaling werdt de auto voor de deur gereden. Na het afscheid aan de terugreis naar Noord-Brabant begonnen met een positieve blik op Infini in de spiegel.

Gegeten op: 12 mei 2013.
Bobber
Bobber

6 mei 2013

Lekker gegeten in het restaurant Infini. De beoordeling van dit restaurant was correct en de bediening vonden we deskundig en behulpzaam.

Met een Groupon bon namen we een menu van zeven gangen en vijf amuses. Infini schotelde ons bijzondere gerechten voor die mooi verzorgd en creatief gebracht waren. Wij vonden het zeer lekker. Infini maakte ondanks de groupon bon geen compensaties op de kwaliteit. De producten waren van kwaliteit vers en vroegen een grote kennis in uitvoering en tijd.
De gerechten volgden elkaar zeer goed op en men had steeds aandacht voor een woordje uitleg, wijn en water

Vond ik zeer geslaagd: rose wijn uit Spanje, ravioli van eendelever in een mouche van Gewurstraminer, de schelpjes uit de Oosterschelde met Schol, ... ( een kleine greep uit het zeer diverse menu)

Bij het verlaten werden we vriendelijk bedankt door de ober, gastvrouw en kok. Een aanrader, trek voor dit menu 2,5 uur tijd uit.

Gegeten op: 5 mei 2013.
Yveske
Yveske

1 mei 2013

Uit eten bij restaurant Infini

Mijn vrouw en ik hadden van kennissen een Groupon gekregen voor een 7 gangen diner met amuses bij restaurant Infini en na gereserveerd te hebben, wat op zichzelf al een opgave was want de pagina om te reserveren via groupon was niet bereikbaar, togen wij op 18-04-2013 naar Infini.
Bij binnenkomst werd ons gelijk gevraagd om de voucher want dan was de administratie alvast achter de rug, wel vreemd want vooraf betalen voor je eten is toch “not done”.
Nadat we een tafel aangewezen kregen werd ons gevraagd of wij een aperitief wilde, na bevestigd te hebben dat wij dat wel wilde en gezegd hebbende dat wij gebruik wilde maken van het bijpassende wijnarrangement en een fles water, kregen we een glaasje champagne.

Voorts werden de amuses geserveerd, het moet gezegd, een hele rits maar wel heel klein, het ergste is wel dat ze allemaal zeer vlak van smaak waren of mierenzoet.
Toppunt was wel, tussen de amuses door moest je je bestek aflikken want je had het nog nodig werd er gezegd.

Lang voor het eerste gerecht kwam de gastvrouw, die zich trouwens niet voorstelde, met de eerste wijn van het wijnarrangement want die lege glazen op tafel waren toch geen gezicht dus toen het voorgerecht kwam was de wijn al bijna op en over bijschenken werd niet gesproken ook niet na een opmerking van mij over haar gezegde over lege glazen.
De wijn, een Griekse witte, was middelmatig van smaak misschien gelukkig maar want ook dit gerecht was vlak van smaak al deden de ingrediënten: zwaardvis aangemaakt met basilicum, citroen en sereh anders vermoeden.

Het eerste tussengerecht: Wijtingfilet, oplosbare bleekselderij, radijs, en twee Hollandse garnaaltjes en garnering, ook hier was de smaak niet te herleiden naar de ingredienten, dus weer vlak. De wijn een Grune Veltliner was ook weer middelmatig van smaak dus niet slecht maar zeker ook niet top.

Voorgaande geldt eigenlijk voor alle volgende gerechten al moet gezegd worden dat het
lamsvlees van het hoofdgerecht van prima kwaliteit was, de saus echter had een bittere nasmaak alsof hij verbrand was.

Toen wij klaar waren kwam de kok bij ons aan tafel, die zich trouwens ook niet voorstelde, om te vragen of alles naar wens geweest was.
Na hem verteld te hebben dat wij alle gerechten nogal vlak van smaak vonden zij hij
“95% onze gasten is tevreden dus daar ga ik niets aan veranderen”.

Na gezegd te hebben dat ik had genoten van het gezelschap aan mijn tafel,( mijn vrouw dus), zij hij, u heeft genoten en daar gaat het toch om.
De ironie ontging hem totaal.

Samenvattend:
Qua gastronomie een teleurstellende avond
Qua ambiance redelijk
Qua bediening slecht
Qua prijs-kwaliteit belachelijk slecht of belachelijk duur.
Deze avond koste ons €158,- voor de Groupon en €129,- voor de drank dus bij elkaar €287,-

Gegeten op: 18 april 2013.

9 april 2013

21februari met 4 personen op een fantastische manier genoten van de voortreffelijke keuken en charmante bediening bij restaurant Infini. Vijf uur lang genieten van de heerlijkste gerechten zoals gepocheerde oesters, tartaar van tonijn, supermalse ossenhaas de hele nacht op lage temperatuur gegaard met verrassende groentjes, de lekkerste nagerechten met als hoogtepunt een grote chocoladebal die na kapot getikt te zijn overvloedig gevuld bleek te zijn met het allerlekkerste ijs ter wereld. Bij de koffie werden we verrast met overheerlijke friandises natuurlijk ook weer uit eigen keuken. We hebben genoten.

Gegeten op: 21 februari 2013.
1 van de 1 proevers vindt dit nuttig.
HennieJ
HennieJ
Proever in spe
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

7 april 2013

Via Groupon hier gegeten. We hadden geen enkel moment het gevoel dat het eten, de service of het decor bijzonder was.

De service was zelfs enorm teleurstellend. De winnaar van de Bib Gourmand prijs voor klant tevredenheid hebben we alleen
gezien bij het innen van de bonnen en de incasso van de eindafrekening en was weinig sympathiek. Van vriendelijkheid of gastvrijheid was geen enkele sprake.

De amuses vonden wij heel teleurstellend (rode biet zelfs walgelijk).De (na) gerechten waren beter maar niet bijzonder voor een restaurant met deze waardering. Voor een restaurant met een Bib Gourmand award hadden we gewoon veel beter verwacht, maar de realiteit is dat de prijs kwaliteit verhouding ons niet aansprak en we zeker niet onder de indruk waren van de service, die gewoon heel magertjes was.

Gegeten op: 2 maart 2013.
Digestivus
Digestivus
Expertproever

Schrijf zelf een recensie over Restaurant Infini

Schrijf hieronder je recensie over Restaurant Infini. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag en DinsdagGesloten
Woensdag t/m Zaterdag18:00 - 22:00