Aan de kop van de Bataviahaven in Lelystad vindt u een wel heel bijzonder restaurant. Zo’n prachtlocatie vind je in Nederland niet snel! Direct aan het water is restaurant Bataviahaven dé perfecte plek voor elke gelegenheid. Geniet van het schitterende uitzicht en de uitstekende keuken.
In dit restaurant hoef je niet speciaal een tafeltje bij het raam te reserveren, er zijn namelijk overal ramen. Gelukkig maar, het uitzicht over de Bataviahaven en het IJsselmeer is zeer de moeite waard. Bij binnenkomst valt overigens direct op dat de entourage ook binnen erg mooi is. Er is een uitnodigende menukaart met een keuze aan verrassend leuke gerechten. Fijn dat ze niet te zuinig zijn bij het schenken van de wijnen. Naar wens wordt iedere wijn bovendien vergezeld door een goed verhaal.
vrijdag vóór een zeilweekend te vroeg aangekomen in Bataviahaven, alwaar een bordje naar dit restaurant verwijst. Spontaan krijg ik trek in een lekker visje. Bij binnenkomst schrik ik, mijn outfit, - zeiljack, gympen - lijkt in schril contrast te staan met de entourage van het restaurant. Het is totaal leeg. Ik kies een plek aan het raam. Mooie kaart maar wel prijzig. En dan komt het eten: scholfilet in een beige zacht laagje zonder kraak of smaak, vergezeld van 3 stukjes wortel, een paar peultjes, 2 groene asperges in een ondefinieerbare zurige saus en een reusachtige bak patat met een bak mayonaise. Het personeel zit in een verre hoek achter een laptop, het lukt mij dus niet contact te maken en om zout te vragen. Honger is de beste kok zei mijn moeder altijd. Ok ik heb braaf mijn bordje leeggegeten met koffie en thee erbij €27,50 betaald en heel veel heimwee gekregen naar die heerlijke visrestaurantjes in Scheveningen of in Denemarken, allemaal gelegen aan de haven, met lekkere gebakken verse of gerookte vis. Ik zou er een Noordzeerestaurant neerzetten, past beter bij het publiek dat daar komt, het eten is beter en de prijzen ook.
Gister heerlijk gegeten. We hadden het try out menu met bijpassende wijnen. De bediening was prima en het uitzicht prachtig. Goede prijs/kwaliteit, we komen er zeker nog eens terug.
Op een onduidelijke plek in Lelystad, en op de site van de Gaultier MIllau hebben besloten om het in de Bataviahaven eens uit te proberen.
Geen foute keuze, verrassend en een erg goede keuken.
Mooie menu's en gratis kraanwater!, wat tegenwoordig bijna niet voorkomt.
Als tip raden wij u aan, om gebruik te maken van de uitgebreide koffie met bonbonwagen, wat we nog nergens zijn tegen gekomen.
Samen met mijn ouders en schoonouders hier gegeten.
Wat een verrassend menukaart en een heerlijk restaurant. De mooiste plek van Lelystad en omgeving. En ga vooral zo door.
Op advies van vrienden pas geleden bij dit restaurant wezen eten. Daar hebben we nu goed spijt van. De prijs kwaliteit verhouding is beneden peil. Te weinig, niet erg lekker eten, voor te veel geld. De bediening (volgens mij was 't de eigenaar) was voor onze aanmerkingen al niet erg vriendelijk maar na onze aanmerkingen was duidelijk dat de bediening niet openstaat voor kritiek. We zijn opgestapt na het hoofdgerecht om nooit meer terug te komen.