7.8
7.9

KeukenFrans, Italiaans & Japans

harryz1 harryz1 17 maart 2012

Collega John Meij vierde zijn 25-jarig jubileum aan de zaak en dat mocht wat kosten. Het leuke was wel dat hij al zijn collega's uitnodigde in een wat sjiek restaurant, van der Kroft in Hoorn. Parkeren kun je vanaf 18.00 uur gratis op de dijk en dan is het een minuut of vijf lopen naar het restaurant wat in een leuk straatje ligt. Het restaurant is wat aan de smalle kant, maar het personeel kon toch vrij makkelijk de gerechten serveren. Over het personeel niets dan lof, vriendelijk behulpzaam en de gangen werden niet te snel na elkaar opgediend. En er was een echte vrouwelijk sommelier die een heerlijke rode en witte wijn serveerde. Vooral onze chef liet zich de rode wijn prima smaken. Rond de klok van 18.30 uur ging een gemêleerd gezelschap aan tafel. Zo hadden we onze Benjamin, een charmante jonge dame die eigenlijk alleen van wokken houdt. Om haar eetlust te kracht bij te zetten nam ze van elk gerecht een foto. Daarna begon ze heel dapper aan het gerecht. Zelf eet ik regelmatig buitenshuis en ik moet zeggen, de meeste gerechten heb ik met smaak opgegeten.
Als 1ste Amuse(Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden) kregen we een crostini zuurkool met bodin noir(bloedworst). Klein maar fijn.
Als 2de Amuse gerookte runderbovenbil met bloemkoolsalade. Wederom prima van smaak
Als voorgerecht konden we kiezen uit huisgerookte stukjes zalm, venkel-citrus salade, garnalenbitterbal en avocado creme. Heel smakelijk
of de steak tartare van kalf, truffelmayonaise, spiegelei en eendenleverkrullen. Dit werd door een aantal mensen niet echt lekker gevonden. Een hoopje vet vlees en een zeer zuur smakend gerecht. Neen, dit streelde niet echt de tong.
Daarna weer een tussendoortje: soepje van bloemkool met kalfskoontjes. Niet slecht met een heerlijke zachte smaak.
2 hoofdgerechten: een flink stuk kabeljauw, saffraanrisotto, zeekraal en een jus van bisque(schaaldieren). Of stukjes wilde eend met een stamppot van bundelzwammen en een jus van sjalotten. Beide gerechten smaakten prima, alleen de stamppot van bundelzwammen was voor niet te verteren. Dit was absoluut géén genot voor mijn smaakpapillen.
Het nagerecht tenslotte Panna cotta met gestoofde peer en sinaasappel, amandelspijs en Caramelijs. En om met de woorden van onze Benjamin te besluiten. Dit vond zij het lekkerste gerecht.

Harry Zehenpfenning

slokop slokop 16 december 2011

15dec gegeten, verrassingsmenu van 6 gangen gekozen, ontvangst hartelijk, zeer attent personeel, hele goede wijnen met kundige uitleg . chefkok patrick kwam zelf af en toe bedienen en vragen of alles naar wens was. heerlijke knolselderij soep met king crab , goede trio van varkensvlees. goede koffie met zelf gemaakte zoetigheden. prima ik kom zeker terug.
bart

cburger cburger 3 oktober 2011

Hebben afgelopen zaterdag (1 oktober) samen met vrienden gegeten bij Restaurant Kroft via dinningcity. Het was een uitstekende avond met dito bediening en een heerlijk en verrassend diner. Komen zeker nog eens terug.

hoeda hoeda 3 juli 2011

Onder de matige waardering, 7.8 gem op IENS, zijn wij deze vrijdag met een gezelschap van 4 gaan eten.
Werkelijk uitstekend, en vooral de kwaliteit en presentatie van de gerechten. Als klap op de vuurpijl de prijskwaliteit verhouding. De gastvrouw heeft ons zeer vriendelijk behandeld, doch de bediening qua attentheid kan (nog) niet voldaan aan het niveau hetgeen gepresenteeerd wordt.
Voor de eigenaren hoop ik op een hogere plaatsing voor ons niet, wat een verborgen juweel die eigenlijk een plek in Amsterdam verdient waar dit zeker gewaardeerd zou worden met hoge bezoekers aantallen en hoge scores....
In Hoorn (nog) niet...

misterclubs misterclubs 9 juni 2011

Het is al even geleden, net voor de lovende recensie in De Telegraaf. Kreeftmenu was voortreffelijk. Meneer Kroft is een uitstekende kok, mevrouw Kroft is een perfecte gastvrouw. De wijn die ze adviseerde viel zeer in de smaak. 'Ook lekker voor thuis,' lieten we ons ontvallen. Geen punt. Met alle liefde bestelde ze een doos, die we later die week konden ophalen (en voor een zeer schappelijke prijs). Kijk, daar maak je vrienden mee. Aanwinst voor Hoorn.

Geef zelf je mening over Restaurant Kroft

MaandagGesloten