Proeverij De Waag (1e verd.) over zichzelf

Culinaire geneugten in historische setting De Proeverij is de naam van ons à la carte restaurant. Hier zetten wij onze gasten de heerlijkste gerechten voor, vergezeld van exclusieve wijnen en spirits tot besluit. De unieke historische setting voegt iets toe aan elke gelegenheid, van een romantisch ‘diner voor twee’ tot bruiloft of bedrijfsuitje.

KeukenInternationaal
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

14 april 2013

Afgelopen vrijdag bij De Waag met ruim 30 familieleden en vrienden onze bruiloft gevierd. De ceremonie vond plaats in de sfeervolle Gildekamer. Aansluitend hebben we geluncht in het restaurantgedeelte op de 1e verdieping. Het eten was goed; de bediening erg pleziering. We kunnen voor een bijzondere gelegenheid als een bruiloft de historische locatie van De Waag van harte aanbevelen!

Gegeten op: 12 april 2013.
Marloesvk
Marloesvk
Proever in spe

31 maart 2013

Vriendelijke ontvangst op een drukke avond, ook werd er rekening gehouden met onze wensen om "snel" te kunnen eten vanwege andere verplichtingen. Lekkere steak frites, goeie huis wijn en prijs-kwaliteit verhouding prima in orde. volgende keer wat langer want deze ervaring was goed en de kaart maakt nieuwsgierig.

Gegeten op: 15 maart 2013.
dorineandrea
dorineandre...
Expertproever

10 maart 2013

Geesten op de eerste etage. Toegang via een stenen ronde trap.
Vriendelijk ontvangst. Waren met drie personen en hebben allemaal met een voldaan gevoel de avond beleefd. Begonnen met schelvis met brandsalade met tomaat en hangop. Jammer dat schelvis koud was maar dit behoort wel zo in een salade, daarna varkenshaas met pastinaak velderwten en gekarameliseerde ui. Dessert kaasplanken met vier mooie kazen en een stukje geroosterd krentebraaod met abrikozen curry andere hadden gekozen vor chokalade met schuim, praline van hazelnoot parfait en schuim van caramel. Brood dat bij het eten werd geserveerd was biologische gebakken door Vlaams broodhuis, was heerlijk! Wijnen die geserveerd werden pasten goed bijhebt gerecht! Enige punt wat meer aandacht behoeft is kruiden van de gerechten.Nu is de smaakt vrij vlak waardoor de combinaties van de gerechten minder goed uitkomt. Zeker een restaurant om vaker te bezoeken.

Gegeten op: 9 maart 2013.
robertzandstra
robertzands...
Meesterproever

24 januari 2013

Dinsdag de 22e zijn we met z'n vieren uit eten gegaan in Delft. Er is zoveel aanbod in Delft. We hebben veel gevraagd onderweg maar toch kwamen we telkenmale weer terug bij De Waag. Nadat we binnenstapten zagen we de menukaart in de standaard en werden hierover erg enthousiast. Toen wij een medewerker vroegen of er nog plaats was werden we keurig naar de proeverij begeleid. Nadat we de trap op waren gelopen zagen we de prachtige ambiance wat erg uitnodigend is. De sfeer en de klasse die het uitstraalt is zo authentiek dat je al gelijk een kwaliteitsoordeel klaar hebt, zelfs al voordat je gaat dineren. We hadden dus hooggespannen verwachtingen. En die werden beloond! We namen het 4gangen verrassingsmenu en een wijnarrangement. Alle wijnen waren uitgebalanceerd en op de gerechten aangepast. We zijn bijzonder goed geholpen door de medewerker toen we vroegen om een uitleg over het menu. Aan tafel werd alles verteld en zelfs de bereidingswijze werd niet overgeslagen. We gaan vaak uit eten, maar dit is een plek waar we zeker nog eens naar teruggaan omdat de algehele indruk ons prima is bevallen.

Gegeten op: 22 januari 2013.
Henry-Santvort
Henry-Santv...
Proever in spe

22 januari 2013

Is alweer een tijd geleden dat wij hier zijn geweest, maar het is nog steeds zeer goed. Je wordt hier goed bediend en de wijnen van het wijnarrangement sluiten goed aan bij wat wij hebben gegeten in ons verrassingsmenu. Hou je van diverse kazen als nagerecht dan zit je hier zeker goed.

Gegeten op: 21 januari 2013.
proever17
proever17
Fijnproever

Schrijf zelf een recensie over Proeverij De Waag (1e verd.)

Schrijf hieronder je recensie over Proeverij De Waag (1e verd.). De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Maandag t/m Zaterdag17:30 - 22:00
ZondagGesloten