Vorige week vrijdag (tijdens de Restaurantweek) met 2 personen gegeten bij Rue de la Plume. We waren beiden zeer tevreden, en komen zeker nog eens terug.
Het was een erg leuk menu; de gemarineerde rauwe tonijn en lichtgerookte zalm waren voortreffelijk en het hoofdgerecht (kalfsvlees) erg smakelijk. De aanbevolen wijn paste er goed bij. Het dessert van appelijs, stoofperengebak, en chocolade (met bladgoud en viooltjes) was een mooie afsluiting.
Het personeel was hartelijk en professioneel, en gaf op aanvraag extra uitleg over bijvoorbeeld de wijn. Al met al een zeer geslaagde avond.
Op 17 februari ging mijn man met pensioen. We hebben met 14 personen een diner gehad in Rue de la Plume. In één woord geweldig. Het diner en wijnen voldeden helemaal aan onze wensen. Eric de eigenaar en tevens kok wist, dat onze kleinzoon van 7 ook mee kwam en heeft voor hem het voorgerecht aangepast. In plaats van tonijn en zalm kreeg hij poffertjes. Rue de la Plume is zeker een aanrader.
Uitstekende prijs kwaliteit verhouding leuke tot zeer leuke bediening vlot en attent heel goed gegeten ondanks dat het heel druk was perfect kom zeker terug HULDE aan de man die zo koken kan.
Wilde dat ik weer in Alkmaar woonde; dan werd dit wel mijn stamrestaurant. Goed en eerlijk koken met een lekker wijntje erbij. We gaan meestal wel met een doosje weg.
Inmiddels diverse malen in Rue de la Plume gegeten. Geen enkele keer teleurgesteld naar huis gegaan. Hier is sprake van kookkunst in combinatie met een keur aan wijnen, die te kopen zijn in de naast gelegen wijnwinkel. Het restaurant is smaakvol ingericht. De bediening is attent. Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Een verademing t.o.v. de vele eetgelegenheden in het centrum van Alkmaar.