1 2 3 4 ... 7 ouder »

sabloniere sabloniere 1 mei 2012

Het komt weinig voor dat ik zo lekker vegetarisch eet. Hier wordt gekookt met passie. De smaken zijn geraffineerd, de opmaak is prachtig, de bediening is attent, en de prijs zeer vriendelijk in relatie tot de kwaliteit van het eten. Hier komen we terug!

kbkb01 kbkb01 18 april 2012

Wat een geweldig restaurant is dit! Alle borden komen als schilderijen uit de keuken! Deze chef durft smaken met elkaar te combineren! Bediening is op het juiste moment aanwezig. Restaurant Zuyd is oprecht 1 van mijn favorieten in Breda

BBBreda BBBreda 17 april 2012

Bediening was bij ons wel goed. Eten vonden wij ook erg pretentieus en weinig smaakexplosies, sterker nog: smaakloos bijna. Het ziet er allemaal heel gelikt uit, maar er is me niet eens meer bij gebleven wat ik nou gegeten heb, behalve dan de oesters. We hadden viergangen menu. We waren wel druk in gesprek, maar als het hele bijzondere smaken waren geweest, dan waren we wel stil geweest tijdens het eten om ervan te kunnen genieten. Veel geld betaald voor presentatie, maar niet voor het eten. Kortom zeer slechte prijs/kwaliteit

kerkhofs kerkhofs 18 maart 2012

Tijdens de verlengde restaurantweek hier gegeten. Erg leuke sfeer, bediening en aankleding. We hebben het 3-gangen verrassingsmenu uitgebreid met de dorade en een heerlijk wijnarrangement dat het hele diner echt compleet maakt. Wat een smaakexplosies, echt goddelijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

Kempen Kempen 18 maart 2012

Wat hebben we weer heerlijk gegeten bij restaurant Zuyd! De voor de leek onverwachte combinaties van smaken maakten dat ieder gerecht weer oprecht een culinaire verrassing was! Daarnaast was de opmaak van de gerechten echt een plaatje en was het haast zonde om ze op te eten. Het bijpassende wijnarrangement maakte de gerechten helemaal af! We werden ontvangen in een heerlijke sfeer met zeer prettige bediening. Al met al een topavond gehad! Voor herhaling vatbaar!

ad_wijgerde ad_wijgerde 17 februari 2012

Doordat Zuyd “Iens-topper” is geworden hebben ze op de site van Iens een aantrekkelijke actie geplaatst. Na de positieve ervaring tijdens de vorige restaurantweek wilde we wel. We besloten dat we op donderdag avond zouden gaan, het parkeren voor de deur is dan in verband met de koopavond niet gratis maar in de tegenover gelegen zijstraat hadden we op de parkeerplaats een vrije plek gevonden.
Wendy de maître verwelkomde ons en we kregen een dubbele tafel bij de bar aan de raamzijde. We bestelde een witte wijn als aperitief, een elegante fruitige chardonnay, een zuid Franse van het huis Saint Marquis 2010. Het erbij geserveerde borrelgarnituur bestond uit twee soorten huisgemaakte kroepoek, een luchtige en een platte van briquedeeg gekruid met pittige tandoori erbij in een glaasje een milde mousse op basis van tonijn. De smaakpapillen staan meteen op scherp, maar lekker.

Stefan de chef komt zelf de eerste amuse presenteren, op een lepel een marshmallow van zalm met hierop gerookte zalm, mild en lekker met de wijn.
De tweede amuse in een wit schaaltje is een brandade van kabeljauw en prei met een oester cresse, erg lekker.
De derde amuse op een zwarte tegel een moderne waldorfsalade. Een appelijs bonbon, sponge cake van noot, druppels en cilindertje van knolselderij en voor het mondgevoel nog een krokant koekje. De mond was nu helemaal op smaak.

De eerste begeleider wordt op leuke wijze gepresenteerd, is een Argentijnse Sauvignon blanc 2010 van het huis Maipe, en ingetogen wijn die ik blind niet geraden zou hebben. De presentatie op het bord zag er zeer verzorgt uit. Een schijf skrei, gamba, visballetje, forelkuit, van dashi gemaakte druppels en kroepoek, bolletje ijs van wasabi en bereidingen van komkommer. De vis was lekker sappig en mild evenals de gamba die een aparte mondbeleving verzorgde, ze maakte de wijn een stuk smakelijker. De komkommer had in zoetzuur gelegen en het visballetje was lekker hartig met krokante sesamzaadjes. De druppels dashi waren geconcentreerd van smaak een prima eerste gang. (9.4)

Uit Australië een elegante fruitige chardonnay 2010 van het huis Fermoy. Op een zwarte rechthoekige tegel een mooie compositie van kreeft, rib van een graan gevoerd varken op oosterse wijze, cannelloni van rettich gevuld met kiemsalade, crème en een beignet van aardappel met kokos, afgewerkt met vinaigrette van kreeft. De kreeft had een uitstekende cuisson, het ribje was iets zoetig en prima op smaak. De verrassing was de aardappel met de kokos, wat een heerlijke combinatie. De cannelloni was wat hoog op smaak maar gaf een knapperig mondgevoel. De wijn was een goede begeleider en zorgde voor aangename fruitigheid. (9.4)

We zijn al weer bij het hoofdgerecht, met een volle Ribera del Duero 2010 van bodegas Platea met aardig wat houtrijping. Uit de keuken tamme eend, getrancheerde borst waarover heerlijke mosterdsaus en een stoofpotje ernaast verschillende bereidingen van wortel ui en aardappel. De eend had een uitstekende cuisson en het jasje was lekker zacht de begeleidende saus van prima op smaak en de mosterdzaadjes maakt hem nog wat rijker. Het stoofpotje had was speculaas kruiden meegekregen, leuk gevonden. Het garnituur toonde in de smaakbeleving veel overeenkomsten met de vertrouwde peenstamp van grootmoeder, maar veel culinairder uitgevoerd. De wijn was lekker bourgondisch en combineerde uitstekend bij de eend bereidingen. (9.3)

Een favoriet aan tafel, gewurztraminer, de reserve 2010 van Fernand Engel uit de Alsace. Mooie rijke kruidige neus en elegant in de mond. De chef komt zelf uit de keuken met een verrassing van de nieuwe kaart. Op een zwarte tegel marbré van ganzenlever en polderhoen, quenelle popcorn ijs, sponge cake met vijf kruiden, gewelde rozijnen, quenelle van fijn fruit en een plaatje van kippenhuid. De ganzenlever kreeg een bite door de hoender die de fijne mooie smaak van de ganzenlever slechts subtiel beïnvloede. Het popcornijs was leuk bedacht en smaakt ook echt naar popcorn. Het kippenhuidje is evenzo leuk bedacht en smakelijk. Voldoende smakelijke afwisseling en avontuur. De wijn maakte er een feestje van, die combineerde uitstekend met het gehele smakenpalet. (9.6)

Een klein pre dessert wordt uitgeserveerd. Citrus en steranijs met een sausje van 7up en gin. Druppels van kalamansi en een halve kumquat verzorgen de citrus. Van steranijs is er panacotta, ijs en druppels gemaakt. Een verfrissend rondje.

De dessertwijn is een gekoelde Palais Royale van het huis L'Arjolle, gemaakt van zeer rijpe merlot druiven en halverwege het gistingsproces versterkt met alcohol, hierna nog een jaar op vat gerijpt. Door het koelen gaat er nogal wat smaak en aroma verloren maar dit is weer opgelost door hem in de handpalmen wat op te warmen, een heerlijke wijn. Op het bord verschillende bereidingen van Amarena-kersen, een schijf panacotta, crunch, gelei en een in kirsch gemarineerde kers. Erlangs nog een quenelle yoghurt vanille-ijs, chocolade brownie, bonbon van witte chocolade en een stukje sponge cake. Dit levert mooie combinaties van mond en smaakbeleving op die ook nog eens prima met de wijn samensmelten. (9.4)

Als afsluiter de espresso met friandises. Partner had ze afbesteld daar ze reeds verzadigd was en ze kreeg ze in een feestelijk papiertje mee om er thuis nog van na te genieten. Een chocolade lolly, blokje karamelkoek met noten en een tweelaags gel blokje, een mooie afsluiting van een fijne avond.

De twee hoofdige bediening had de zaken in een halfvol restaurant goed onder controle. Leuk dat de chef zelf ook aan tafel komt om de amuse uit te serveren.
Prijs kwaliteit is hier uitstekend, we betaalde voor twee all in arrangementen waarvan een keer bob 133,- euro. We bestempelen Zuyd tot “onze topper” van Breda en we hebben er weer een favoriet bij.

Opzoeknaarkwaliteit Opzoeknaarkwaliteit 27 januari 2012

Echt heerlijk gegeten. Fantastische smaken combinaties. En leuke sfeer, niet te stijf.

_eva _eva 19 januari 2012

Afelopen zaterdag met zijn tweeën bij restaurant Zuyd wezen eten. We kozen voor het 3-gangen verrassingsmenu. We begonnen de avond met een amuse die de chefkok zelf aan tafel kwam brengen, vervolgens kwam er nog een amuse. Toch leuk om je avond zo te beginnen! Het voorgerecht was zeebaars, het bord zag er fantastisch uit en zo smaakte het ook. De vriendelijke bediening raadde aan om alle smaken op het bord met elkaar te combineren, fantastisch! Het hoofdgerecht was rund, ook hierover niks te klagen. Voor het dessert kwam er nog een dessertamuse op tafel, combinatie van gember, pinda en speculaas. Als dessert structuren van cocos en mango! De avond afgesloten met een kopje koffie en huisgemaakte friandises. Zeer de moeite waard voor een culinaire avond uit.

eetengeniet54 eetengeniet54 19 januari 2012

Prijs/ kwaliteit is bij een verrassingsmenu behoorlijk goed is mijn ervaring. Dat is voor mij ook de trigger om regelmatig bij Zuyd te dineren. Dit menu kan echter alleen per tafel besteld worden kwamen we achter. De laatste maal dat ik met anderen bij zuid weer een prima avond dacht te hebben (6e keer) bleek 1 van onze tafelgenoten te lijnen en te gaan voor één hoofdgerecht. Er werd door de bediening (mede-eigenaresse?) toen aangegeven dat wij een nieuwe keuze moesten maken. Beetje erg onklantvriendelijk vond ik dat wel. Heb nog voorgesteld om het tafeltje van onze 'querulant' 5 cm verder te schuiven. Dit was leuk bedacht maar niet een optie. Wij zijn regelmatige restaurantgangers en maken zelden deze starheid mee, het is toch een avondje uit!! Daarnaast zijn er een groot aantal gasten die kiezen voor het verassingsmenu als je goed oplet (geen Chateau briand principe). De gerechten die we daarna 'a la carte' hebben gekozen waren minder op elkaar afgestemd qua 'volume' als de afstemming in het menu en zorgden er wel voor dat de gezonde eetlust niet gestild was. Daarnaast was de rekening min. 35% hoger als ik gewend was bij een uitgebalanceerd verrassingsmenu. Ik ging echt met een vervelend gevoel weg en heb dat de 'eigenaresse' verteld. Dat deerde haar weinig (uiterlijk).
jammer.
Ik ga weer op zoek naar nieuwe uitdagingen in de regio Breda

hetgerecht hetgerecht 25 december 2011

Wij waren teleurgesteld over het menu. We vonden eigenlijk dat er veel te veel tierlatijnen op de borden lagen en te weinig echt eten, wat kwalificatie goed verdient. Daarom voor ons geen restaurant om terug te keren, ook al omdat prijs-kwaliteit niet in orde is.

1 2 3 4 ... 7 ouder »

Geef zelf je mening over Zuyd