Zuyd over zichzelf

Samen met de roze keukenbrigade verwerkt Stefan Dirkx dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. De menukaart wisselt per seizoen en elke maand is er een nieuw verrassingsmenu. Hierbij laat u zich culinair verrassen door de chef, waarbij hij uiteraard graag rekening houdt met een eventuele allergie of dieetwens. Restaurant Zuyd, voor een culinaire avond uit!

ActiviteitenRestaurant
KeukenVegetarisch, Frans, Frans-modern & Frans-internationaal
Open
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

8 april 2013

Wij wilden al een tijdje bij Zuyd gaan eten maar mijn vrouw eet vegetarisch. Omdat er niks op de kaart stond zijn we lang niet gegaan. Nu blijkt dat ze het door ons bestelde 5 gangen verrassingmenu ook vegetarisch voor je kunnen maken, en hoe! Ik ga niet op elk gerecht in want het meeste van het menu staat niet eens op de kaart, maar ik vond het allemaal fantastisch. Lang geleden dat we zo culinair genoten hebben in Breda. Op een enkel glas na paste het wijnarrangement ook perfect bij het eten en de gastvrouw en bediening waren erg goed. Ik wil speciaal een groot compliment maken aan de chef voor het vegetarische menu, speciaal gecreeerd op verzoek en met veel creativiteit is hij volgens ons een voorbeeld voor alle restaurants in de regio. Dus Brabantse Veggies, ga naar Zuyd want je weet niet wat je meemaakt! Wij gaan in ieder geval snel weer terug...

Gegeten op: 6 april 2013.

13 maart 2013

Wat een beleving weer bij Restaurant Zuyd. Gisteravond prachtige gerechten gegeten. Uiteraard het menu van de chef genomen en iedere gang was weer top! Leuk om iedere keer verrast te worden. Toppers wat mij betreft het gerecht van Artisjok, de zeeduivel en klapper de mandarijn van eendenlever met kruidkoek... Krijg er nu alweer trek in. Tot snel!!

Gegeten op: 6 februari 2013.
Alex1977
Alex1977
Meesterproever

6 maart 2013

Diner gebruikt tijdens de Restaurant week. Prima kans om met Zuyd kennis te maken. Restaurant is op deze dinsdag vol, helemaal gezellig. Rustige en warme inrichting. Voorgerecht bestaat uit kalfstartaar met drie tonijnbereidingen en een overheerlijke basilicum sorbetijs, bijzonder spannende en lekkere combinatie. Als tussengerecht werd een mooi stukje zeeduivel geserveerd met een heerlijke schuim van vadouvan en een risotto van vergeten groenten. De eerste twee gerechten waren van hoge kwaliteit met echte leuke combi's. Het hoofdgerecht was beslist lekker en met liefde klaargemaakt maar in vergelijk met de twee eerdere gerechten misschien een beetje simpeltjes, filet van speenvarken met onder andere een peperjus, duxelles en een soubise. Als nagerecht kregen we een combinatie van passievrucht, banaan, koffie en chocolade, mooie presentatie en heerlijk van smaak. Het menu werd voorafgegaan met twee kleine lekkere amuses, ook werd voor het dessert een dessertamuse geserveerd. Kortom heerlijk gegeten deze avond en alle redenen om snel nog een keer terug te gaan. De huiswijnen waren van meer dan goede kwaliteit en de prijzen van de dranken dik in orde. Dit restaurant is met de prettige en vriendelijke bediening een absolute topper.

Gegeten op: 5 maart 2013.
bas2011
bas2011
Meesterproever

3 maart 2013

Mooie gerechten met heel veel kleine smaakjes waaraan duidelijk heel veel aandacht is besteed, is wat je kunt verwachten bij Zuyd. De verrassingsmenu's zijn afwisselend en prima van kwaliteit en originaliteit. De wijnen worden extern verzorgd omdat het restaurant geen sommelier heeft, maar zijn goed van kwaliteit. De wijn arrangementen zijn wel zeer afgemeten. Het is jammer dat de tafeltjes erg klein zijn en dicht op elkaar zijn gezet. Dit, tezamen met de zeer strakke inrichting maakt het niet een ambiance om romantisch te tafelen. De bediening is erg vriendelijk en probeert het eenieder naar de zin te maken.

Gegeten op: 26 januari 2013.
LekkerBreda
LekkerBreda
Fijnproever

2 november 2012

Onlangs voor het eerst bij Zuyd gegeten. Mooie verrassende gerechten met bijpassend origineel wijnarrangement dat keurig wordt toegelicht. Locatie wat ongelukkig voor zo'n goed restaurant (lichtreclame van döner zaak van de overkant is het uitzicht) en interieur is eenvoudig. Juist omdat het rustig was vonden we dat het tempo is hoger mocht. Zeker een aanrader, we komen nog eens terug!

danielalfrink
danielalfri...
Topproever
Deze gebruiker is ingelogd via Facebook

Schrijf zelf een recensie over Zuyd

Schrijf hieronder je recensie over Zuyd. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

MaandagGesloten
Dinsdag t/m Zaterdag