Zuyd over zichzelf

Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben wij 2 voordelige arrangementen voor u. We bieden u een 4-gangen verrassingsmenu incl. koffie of thee met friandises voor €43,50 pp (i.p.v. €51,-pp). Of een all-in arrangement; een 4-gangen verrassingsmenu, bijpassend wijnarrangement, 1 fles tafelwater en koffie of thee met friandises voor €67,50 pp (i.p.v. €78,-pp).

KeukenFrans
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken topper Fris verdient een flesje

Dit jonge bedrijf heeft nu als de puntjes op de i staan. Chefkok Stefan Dirkx deed zijn ervaring op bij verschillende (sterren)zaken en dat is te merken. Alle afzonderlijke gangen zijn artistiek en van hoog niveau. Er wordt geëxperimenteerd met als uitkomst gewaagde en voortreffelijke gerechten. Daarnaast heeft ook de bediening verstand van zaken en duidelijk liefde voor het vak. Een aanwinst voor Breda!

Opzoeknaarkwaliteit Opzoeknaarkwaliteit 27 januari 2012

Echt heerlijk gegeten. Fantastische smaken combinaties. En leuke sfeer, niet te stijf.

_eva _eva 19 januari 2012

Afelopen zaterdag met zijn tweeën bij restaurant Zuyd wezen eten. We kozen voor het 3-gangen verrassingsmenu. We begonnen de avond met een amuse die de chefkok zelf aan tafel kwam brengen, vervolgens kwam er nog een amuse. Toch leuk om je avond zo te beginnen! Het voorgerecht was zeebaars, het bord zag er fantastisch uit en zo smaakte het ook. De vriendelijke bediening raadde aan om alle smaken op het bord met elkaar te combineren, fantastisch! Het hoofdgerecht was rund, ook hierover niks te klagen. Voor het dessert kwam er nog een dessertamuse op tafel, combinatie van gember, pinda en speculaas. Als dessert structuren van cocos en mango! De avond afgesloten met een kopje koffie en huisgemaakte friandises. Zeer de moeite waard voor een culinaire avond uit.

eetengeniet54 eetengeniet54 19 januari 2012

Prijs/ kwaliteit is bij een verrassingsmenu behoorlijk goed is mijn ervaring. Dat is voor mij ook de trigger om regelmatig bij Zuyd te dineren. Dit menu kan echter alleen per tafel besteld worden kwamen we achter. De laatste maal dat ik met anderen bij zuid weer een prima avond dacht te hebben (6e keer) bleek 1 van onze tafelgenoten te lijnen en te gaan voor één hoofdgerecht. Er werd door de bediening (mede-eigenaresse?) toen aangegeven dat wij een nieuwe keuze moesten maken. Beetje erg onklantvriendelijk vond ik dat wel. Heb nog voorgesteld om het tafeltje van onze 'querulant' 5 cm verder te schuiven. Dit was leuk bedacht maar niet een optie. Wij zijn regelmatige restaurantgangers en maken zelden deze starheid mee, het is toch een avondje uit!! Daarnaast zijn er een groot aantal gasten die kiezen voor het verassingsmenu als je goed oplet (geen Chateau briand principe). De gerechten die we daarna 'a la carte' hebben gekozen waren minder op elkaar afgestemd qua 'volume' als de afstemming in het menu en zorgden er wel voor dat de gezonde eetlust niet gestild was. Daarnaast was de rekening min. 35% hoger als ik gewend was bij een uitgebalanceerd verrassingsmenu. Ik ging echt met een vervelend gevoel weg en heb dat de 'eigenaresse' verteld. Dat deerde haar weinig (uiterlijk).
jammer.
Ik ga weer op zoek naar nieuwe uitdagingen in de regio Breda

hetgerecht hetgerecht 25 december 2011

Wij waren teleurgesteld over het menu. We vonden eigenlijk dat er veel te veel tierlatijnen op de borden lagen en te weinig echt eten, wat kwalificatie goed verdient. Daarom voor ons geen restaurant om terug te keren, ook al omdat prijs-kwaliteit niet in orde is.

Proever82457 Proever82457 15 december 2011

Zaterdag Jongstleden heerlijk geluncht bij IensTopper Zuyd in Breda.
En terecht een Iens Topper!
Heerlijk gegeten in een ontspannen ambiance.
Voor de lunch begon kregen we een heerlijke amuse van Palingmousse op een bedje van Sushi rijst met een frisse komkommer pastille...ERRUG LEKKER
We hadden gekozen voor een 3 gangen lunch menu wat begon met een heerlijk stukje gelakte gevogelte oester (nooit van gehoord maar erg lekker en mooi op smaak) begeleid met diverse bereidingen van paddestoel. Een goed begin van de lunch. Ook de begeleidende wijn was een schot in de roos.
Over het hoofd gerecht ook niet meer dan lof. Een heerlijk stukje wildzwijn met een heerlijke crème van kastanje, knolselderij, meiknol, gnocchi, en een eigen jus. Wederom Top!!!
Het Dessert was voor mij het hoogte punt (hoewel ik niet van desserts hou) vond ik dit ech super. Wortel (ja wortel) zoet zuur met een gelei van wortel sinaasappelijs pekannoten cakeje echt hemels! Niet te zoet heerlijk fris een hele mooie afsluiter van deze lunch!
De lunch hebben we afgesloten met een heerlijke Irish Coffee met huisgemaakte lekkernijen!

Buiten het heerlijke eten, was ook de bediening in dit restaurant heel goed! Verstand van zaken, Vriendelijk, Professioneel en zo kan ik nog wel even door gaan.

Wat ik wel raar vind is dat dit restaurant nog niet vernoemd is in de bekende restaurant gidsen...maar dat gaat zeker goed komen.

Kan het Iedereen aanraden! Restaurant Zuyd te breda terecht de Topper van Breda.

Geef zelf je mening over Zuyd

LunchDiner
Vrijdagvan 12:00 tot 14:30van 18:00 tot 22:00
Zaterdagvan 12:00 tot 14:30van 18:00 tot 22:00
ZondagGesloten

Opmerkingen

Tijdens onze vakantiesluitingen is het wel telefonisch mogelijk om reserveringen te plaatsen.

Meld dit restaurant als gesloten