| Eten | ||
| Service | ||
| Decor | ||
101 recensies
Met twee personen een heerlijk en licht (vis) lunchmenu gegeten met bijpassend glas wijn. Goede keuze. Prettige bediening in sfeervolle en rustige omgeving. Niets op aan te merken. Niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteit-verhouding is in orde.
Gegeten op: 9 november 2012.Bij het wereldmuseum snappen ze dat uit eten gaan een totaalbeleving moet zijn. Op een prachtige lokatie word je verwend met voortreffelijk eten, prachtige wijnen en enthousiaste bediening. Je voelt je als gast ontzettend in de watten gelegd. Zo kan het dus ook! Het eten is uitstekend en de keuze van sommelier met de bijpassende wijn is verfrissend en passend. Eerlijk gezegd ontgaat het mij waarom Het Wereldmuseum is overgeslagen door Michelin bij het uitdelen van de sterren. Een ster zou meer dan verdiend zijn!
Gegeten op: 20 december 2012.
gisteren 3/1/2013 hier gegeten.
mooi pand aan het water met een zeer stijlvol ingericht restaurant.
gastvrij ontvangst door de verder vriendelijkke en kundige bediening.
amuse/apperatief hapjes lekker en duidelijk toegelicht.als apperatief een glas champagne.voor het 4-gangen menu gekozen met 2 maal het bob-wijnargement.heerlijk knapperig brood werd ruim geserveerd.entree canadese kreeft appel ganzelever en topinamboer.tussengerecht heilbot gegrild paddestoelen reductie van schaaldieren en granaatappel vooral dat laatste ingredient maakte het geheel tot een unieke smaakervaring.hoofdgerecht schots hert met knolselderei peer hazelnoot en postelein een plaatje om te zien.daarna een pre dessert :combinatie van mango en cocos heerlijk fris.
als dessert thaithi vannileijs met babbas en citrustonen.ook de friandises bij de koffie waren goed en de espresso goed warm.
de begeleidende wijnen werden op de juiste temperatuur geserveerd en indien nodig ook gedecanteerd.dit met
een prima uitleg van de wijnen en de gerechten maakt dit een restaurant waar iedere culinaire liefhebber moet zijn geweest in 2013.
In een woord: fantastisch. Oké, nog een woord dan: geweldig! Hier kan ik snel gewend aan raken, dat is duidelijk. Wat een lekker eten en een prachtige opmaak van de borden. Zeer smaakvol, verrassend en gevarieerd. Na een aantal heerlijke amuses, kwam het voorgerecht met zachte tonijn, gevolgd door het hoofdgerecht duif, wat ronduit een fantastisch gerecht was, zo smaakvol, ik heb hier echt van zitten genieten! En dan het nagerecht, hier zal ik nog dagen van na blijven zinderen: een citrussoufflé... wat een genot! En uiteraard bij elk gerecht een passende wijn, oef wat was dat lekker. De service was top, elk detail in orde en je wordt (op een positieve manier) in de gaten gehouden, niks wordt aan het toeval overgelaten. Kortom: bediening is zoals het hoort. Het restaurant zelf heeft een chique uitstraling, het is leuk om hier ook een beetje opgedoft heen te gaan maar gelukkig niet te stijf. Niet supermodern, maar wel fris met een klassieke uitstraling. Vast leuk in combinatie met een museumbezoek maar daar is het bij ons niet meer van gekomen.
Gegeten op: 23 december 2012.
Vorige week met vier personen gegeten in het Restaurant Wereldmuseum. Bij de reservering wordt een tijd opgegeven, waarop je verwacht wordt; “om de gasten goed te kunnen ontvangen”. We waren wel op tijd, maar van die bijzondere ontvangst hebben we niet veel gemerkt.
De entree via de monumentale museumingang heeft allure, het restaurant is verder mooi beschaafd ingericht, met enkele museumstukken (?) als opvallend element. De brede open keuken maakt je deelgenoot met (vrijwel) alles wat in de keuken gebeurt.
We hadden een 4 gangen verrassingsmenu met een mooi bijpassend wijnarrangement. Doordat sommige gerechten op verrassende wijze waren opgesplitst (met o.a. een pre-amuse en een pre-dessert) werd het een royaal menu, van hoge kwaliteit.
Want het koken daar in het Wereldmuseum is van wereldklasse. Alle gerechten waren zeer smakelijk, maar de edelhertbiefstuk moet apart worden vermeld, zo voortreffelijk als die was.
De bediening was oplettend en snel. Soms wel eens een beetje té, waardoor het op haast begon te lijken. Maar het goede gastheerschap overheerste.
Al met al een mooie culinaire avond die zeer aanbevelenswaardig is. Ook al omdat de prijs, voor zo’n mooie avond, zeer prettig uitviel.
Soms heb je zo'n avond dat alles klopt. Die ervaring hadden we (met z'n zessen) gisteravond in Het Wereldmuseum. Het 4-gangen menu, het wijnarrangement, het personeel, het tempo waarin de gangen doorkwamen, perfect.
Wij waren met z'n vieren en wilden allen graag het aangeboden 4-gangenmenu, echter allen zagen we als hoofd de fazant niet zitten, dit was geen enkel probleem en werd zonder morren vervangen voor hetgeen de heren wilden, vlees (entrecote) en de dames, vis (rog). Dit hebben wij in andere restaurants (met een ster in Rotterdam) wel anders gezien, waar men zonder blikken of blozen het gerecht voor het volle pond erbij pluste op de rekening. Bij het wereldmuseum is het personeel beleefd en correct, zit je op gepaste afstand van de andere gasten en het eten is super!
Gegeten op: 1 december 2012.
Op het mooiste stukje Rotterdam, zit deze prachtige zaak.
Wat een kunstwerken en voortreffelijke gerechten. Wij hebben echt zitten smullen. De correcte bediening, maakte onze avond tot een waar genieten.
Hier komen wij zeker terug!
Uitstekend gegeten bij het Wereldmuseum. Ik was zowel verrast door de locatie als door de zeer correcte bediening en de zeer smakelijke combinatie van schitterende gerechten en smaakvolle wijnen. Een aanrader!
Locatie en inrichting van de zaak is erg goed. Prachtige locatie die erg internationaal aandoet en het gevoel van een echte metropool weergeeft.
Van amuse tot nagerecht waren de gerechten en smaken uitgebalanceerd en zacht. Naar mijn smaak iets te zacht en weinig uitgesproken. Mag hierin iets hoger op smaak en meer uitgesproken zijn.
Wijnen waren voortreffelijk!
Wij zaten aan een lange tafel bij de keuken. Leuk om midden in de hustle en bustle van de zaak te zitten. Bij binnenkomst schrok ik van de stoelen; ze zien er erg leuk en stylish uit, maar nodigen niet uit om lekker op te zitten. Niets bleek minder waar; ze zitten heerlijk!
We waren met een grote groep en er gebeurden veel aan tafel. Van cadeau's tot en met speeches en stoelenwissel. Kan goed begrijpen dat dit niet altijd even prettig is voor de bediening. Echter vond ik dat de man die onze tafel onder zijn hoede had, wat meer mocht ontspannen. Hij bleef erg correct, voorkomend en misschien zelf beetje stoïcijns. Ik had het zelf anders gedaan. Echt een puntje van kritiek? Neen, maar het kan maar beter gezegd worden. Doe er je voordeel mee...