Met de komst van Restaurant de RijksKamer is Bennekom er culinair op vooruit gegaan. In de keuken bereiden ze klassiekers met een Franse of mediterrane oorsprong. Denk aan voorgerechten als coquilles omwikkeld in serranoham of gebakken eendenlever met appel en calvadosjus. Er worden ruime porties geserveerd en er is voldoende keuze voor vlees- en visliefhebbers, maar ook voor vegetariƫrs. De tafels zijn voorzien van echt tafellinnen en in de verschillende kamers kun je dan ook stijlvol eten.
Het is al meteen raak als de vriendelijke gastvrouw weet wie ik ben, ook al kom ik hier voor de eerste keer. Onze hond mocht mee en voelde zich er ook thuis. Goed gedekte tafel. Heerlijk voorgerecht van gerookte eendenborst met wat eendenlever. Als hoofdgerecht kwam er zeebaars en zeewolf. Heerlijke sauzen die de smaak van de vis ondersteunden. Pasta con vongele als garnering paste er uitstekend bij. Een lekkere cheesecake met ijs besloot de geslaagde maaltijd. Er werd met aandacht bediend.
Ik kom hier graag terug.
Heerlijk gegeten bij de Rijkskamer. Originele en ruime porties, waarbij goed advies wordt gegeven over een bijpassende wijn.
Geen vooraf, als hoofd roodbaars (lekker met zeekraal en schelpen) en dessert een kaasplankje met dessertwijn.
Vriendelijke en kundige staf, weet de juiste toon te treffen (niet te familiair of te chique).
Voor wie in de omgeving is, zeker een aanrader, wat mij betreft een 9.
Een aanwinst voor Bennekom en omgeving. Je kunt in verschillende kamers stijlvol eten.
Met een groep in de Herenkamer gezeten, een apart menu was er voor ons gemaakt. Stokbrood met tapenade, kruidenboter en pure van zongedroogde tomaatjes. Amuse van tartaar van gemarineerde tonijn en een halve gebakken coquille, keuze uit carpaccio of visschotel, gerookte zalm, paling en Hollandse garnalen. Ruime porties! Hier wordt gewoon kraan water geserveerd, als je er om vraagt. Daarna kon men kiezen uit een entrecote, de pepersaus kan wat verfijnder, of gebakken zeebaars. Enkele klaagden dat de entrecote niet zo mals was. Borden mogen wat warmer. Goede huiswijnen. Vriendelijke bediening.