Je moet het restaurant echt weten te vinden. In de Flevopolder, aan het eind van een doodlopende weg. Het restaurant bevindt zich op een groot, oud passagiersschip. Voorheen heeft het schip o.a. een leven gehad als Botel in Amsterdam. En nu ligt het dus te liggen aan het Veluwemeer. Op het schip zijn ook nog de oude hutten waar je nog steeds kan slapen (hotel). Het schip ligt er al sinds 1993, de huidige eigenaren hebben het schip in mei dit jaar overgekocht. Een gewaagde onderneming. Het restaurant is niet echt nautisch, wel netjes/standaard ingericht. Op het dak voor mooi weer een loungedek. De kaart is heeeel erg standaard: sate, wiener schnitzel, slibtongetjes, spareribs. Prijzen tussen 14 en 20 euro. Er wordt veel en goed geserveerd, o.a. met warme groente (!), koude salade, gebakken aardappeltjes en frites. Sate en spareribs gewoon prima. Prettige bediening. Die weinig te doen had, er waren maar 4 tafeltjes bezet. En dat midden in het hoogseizoen. Kortom, wil je standaard goedkoop, maar wel lekker eten dan ben je hier aan het goede adres. Voor de locatie moet je hier zeker heen gaan, een passagiersschip met een prachtig uitzicht op het Veluwemeer! Maar op welk publiek richt je je met deze kaart? Komt die standaard-tourist hier nou ook naar toe? Wij betwijfelen het zeer. En het zou jammer zijn als het schip ten onder gaat. De nieuwe eigenaar is een enthousiaste man die wij het gunnen hier een succes van te maken. Daarom: als we in de buurt zijn komen we zeker weer. Niet speciaal voor het eten/de kaart. Maar voor de sfeer van het schip, het mooie uitzicht en de aardige eigenaar. |