De Pauw over zichzelf

Ons doel is altijd geweest om De Pauw een eigen gezicht te geven. Een creatief restaurant, dat hoge kwaliteit biedt voor een redelijke prijs. Met een ongedwongen sfeer en een persoonlijke, attente bediening. Dat streven leeft bij ons hele team. Met onze trolleys, onze menu-ideeën en onze wijnkeuze willen we onze gasten iets bijzonders bieden.

KeukenFrans
Bijzondere kenmerken topper

17 mei 2013

Gisteravond met mijn vrouw ons 30 jarig huwelijk weer bij de Pauw proberen te vieren. Dertig jaar geleden hebben we daar ook gegeten. De Pauw bestond toen pas. Het trolley idee was toen erg nieuw, maar nu niet meer. Hoewel op zich de gerechten prima waren viel het me op hoe klein de porties waren. Bij de voorgerechten had je een vergrootglas nodig. Dat ook een dun schijfje paté nog doormidden moest worden gesneden toont wel een verkeerd soort zuinigheid. Eigenlijk kun je niet van een normaal menu met een hoofdgerecht spreken, maar eerder van een verzameling kleine hapjes. Een nouvelle cuisine praktijk waar ik steeds meer hekel aan begin te krijgen. Kortom de zaak is er niet op vooruitgegaan.

Gegeten op: 16 mei 2013.
Galrood
Galrood
Proever in spe

1 mei 2013

Het trolley menu dit keer. Van de hors d'oeuvre trolley van ongeveer alles wat genomen, waarvan vooral de makreel en twee van de paté's positief opvielen. Daarna een fantastische zachte gestoofde kalfswang met gebakken zwezerik en tarte tatin van witlof. Prima hoofdegerecht. Tot slot natuurlijk de kaas trolley met een heerlijke zoete sherry, altijd een mooie afsluiting.
Echter, Pauw pas op hoe jullie met trolley concept omgaan! Nu werd bij de kaas voorgesteld "wel even een bordje voor ons samen te stellen". Dat is dus precies wat NIET de bedoeling is van die trolley. Je wil namelijk de kazen zelf zien , herkennen of kunnen vragen wat het is, proberen en proeven naar je eigen wens. Dat is juist wat dit concept zo leuk maakt. Houd dit dus svp intact.

Gegeten op: 26 april 2013.
heinb
heinb

24 april 2013

Tijdens de Restaurant Week Wintereditie 2013 was het er niet van gekomen om bij restaurant De Pauw te gaan eten. Gelukkig was De Pauw 1 van de restaurantweek winnaar, waardoor we nog het prijswinnende 3-gangen menu konden proeven. Met een groep van 7 personen hebben we gekozen voor 4-gangen (met soep).
De 1e gang bestond uit kort geroosterde makreelfilet, risotto van schaaldieren en vanaigrette van Kikkomansoyasaus. Dit smaakte erg goed, nog nooit zulke lekkere risotto geproefd. Dit was nog maar het begin en dat smaakte naar meer. Gevolgd door het tussengerecht: licht romige soep van spinazie met gemarineerde heilbot, truffelomelot en olie van witte truffel. Ook deze spinaziesoep was onovertreffelijk lekker, goede combinatie van het heilbot met de truffel! Hoofdgerecht was Lam: lamscarré, zacht gestoofde lamsnek en huisbereide lamsham met puree van aardappel en paprikapesto en stoofjus. Alle lam-stukken erg goed bereid, heerlijk mals. 3 supergangen! Tot slot het toetje, waar we al de hele tijd naar uitkeken omdat de trolley al meerdere keren langskwam. Met z'n allen hebben we van alle toetjes wat op onze bord gekregen, maar liefst 8 soorten! Doordat de voorgangers super waren, hadden we hoge verwachtingen van het Grand Dessert van de Trolley. Helaas viel dit tegen in vergelijking met wat we vooraf geserveerd hebben gekregen. Alsnog een prima dessert.
Goede service, beetje stijfjes, maar dat hoort misschien bij het restaurant. Erg sjiek! Qua sfeer moet je ervan houden. Dit restaurant is zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Gegeten op: 3 april 2013.
Amyy
Amyy

9 april 2013

Hier gegeten met een kleine groep mensen. We namen allemaal het Pauwmenu. Eerst vooraf een amuse, klein rondje paté. Ik vond de knoflook een beetje overheersen. Dan vooraf verschillende bereidingen van kalf met 2 kleuren bietjes (heerlijk!) , daarna spinaziesoep met stukjes makreel (ook prima). Tussengerecht van vis op risotto. Dit was wat minder van smaak. Als hoofdgerecht was er volgens het menu lam, dit namen de meesten en was erg goed. Omdat ik niet van lam houdt dit omgeruild voor de vis van het dagmenu, 2 verschillende soorten vis waaronder een stukje zalm, wat ook erg goed was. Als nagerecht kozen we van de dessert trolley. Hierbij is het wel jammer dat als je niet van alles iets wilt proberen, je ook veel minder krijgt. Leuker zou het zijn om daar dan bijv. 2 stukjes van te serveren. De rode wijn die we namen ( een Duero uit Portugal) was uitstekend van smaak. Daarnaast ook water, wat steeds attent werd aangevuld.
Deze zaak is smaakvol ingericht en biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Gegeten op: 6 april 2013.
EffieKinderdijk
EffieKinder...

4 februari 2013

Afgelopen zaterdag hier wederom heerlijk gegeten, combinatie van pauwmenu en trolleymenu. Was geen probleem. Heerlijke op de huid gebakken baars en als hoofd kalfs combi heerlijk zacht bereid. Partner had vegetarische proeferij wat ook heerlijk was. Wijnarrangement erbij, topavond! Culinair genieten bij een ongedwongen sfeer met zeer vriendelijke en kundig personeel, voor mij no 1 in town!! Zeer goede prijs/kwal. verhouding. Aanrader.

Schrijf zelf een recensie over De Pauw

Schrijf hieronder je recensie over De Pauw. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.