• foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 1
  • foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 2
  • foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 3
  • foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 4
  • foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 5
  • foto's van Restaurant Neva  in Amsterdam - 6

Restaurant Neva

Restaurant Neva

Wist je dat..
Je ook gewoon online een tafel kunt reserveren? Snel, gratis en direct bevestigd. Lekker makkelijk toch?

Reserveer nu!

Telefoon
Toon telefoonnummer 020 53 07 483

  • 8.3 10 22

    Eten

  • 8.3

    Service

  • 8.1

    Decor

Restaurant Neva over zichzelf

Restaurant Neva is gehuisvest in de Hermitage Amsterdam. U kunt hier terecht voor een uitgebreide lunch of voor een heerlijk diner. Chef-kok Patrick Goyaerts en zijn brigade verwelkomen u graag!

Recensies

miwi5458
  • Recensies in de laatste twee jaar
    34 goedgekeurde recensies
    3 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Kerstlunch menu, tweegangen, extra tussengerecht en wijnarrangement. Koffie met bonbons na. De tonijn vooraf was erg lekker met de zeewier en Japanse dressing. Fazant mooi zacht gegaard, in het geheel niet droog. De spliterwtensoep met coquille smaakte ook uitstekend. Het glaasje cava was prima, de Albariño miste de smaak die het zeker tot een heerlijke wijn kan maken. De Italiaanse rode wijn was erg lekker voor de lunch. Gezellige sfeer. De bediening is echt top; veel aandacht zonder dat het opdringerig is en met een glimlach!

Gegeten op 26 december 2013

foodoo
  • Recensies in de laatste twee jaar
    33 goedgekeurde recensies
    4 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 10 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

not the first place you would think of for an evening meal but after eating here, it will be now ! 5 courses at absolute michelin star level ,nice inventive amuses ,one that tasted like a big mac , but then in a good way ,beetroot roasted in a salt crust with horseradish ..fantastic ,perfectly cooked sea bass , jerusalem artichoke with truffel , and i think the most interesting and tasty duck i have ever had , service was as it should be, good wine and all for a reasonable price.

Gegeten op 30 maart 2013

schaapdevries
  • Recensies in de laatste twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 3 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

De reservering begon 23 maart om 12:00 al vervelend. Via de eigen website, maar tot heden geen reactie. Daarna tot half vijf, drie keer gebeld. E-mail nog steeds onbekend...
Bediening was erg attent. Voorgerechten in orde maar gezien de status van de chef en de inrichting was er bij de tartare al een mismatch; twee lange pezen met vlees eromheen. Zeker bij rauw vlees moeilijk te kauwen, dus weggelaten. Maar goed in gezelschap van een Portugese vriend wilde ik niet onnodig kritisch zijn.
Vanaf dat moment begon de ellende. De ¨zwarte brigade¨ hield overleg met de chef, niet over de tartare, maar die begon te schreeuwen, en plein public, vanuit de open keuken en de gehele clientèle kon mee genieten. Plaatsvervangende schaamte bij de bediening.
Het hoofdgerecht; Côte de boeuf, vergezeld met een ragout van beenmerg en slakken. Prima wijn en spijs, Côtes du Rhône wijn en de aardappelpuree a la Robuchon.
Maarrrr het vlees was rauw, nee niet rare of zelfs blue of saignant. Zonder ingewikkeld te doen, 80% van het getrancheerde vlees was overduidelijk donker paars rood, volledig, rauw. Eerder ongetrancheerd aan tafel getoond, leek de côte een mooie korst te hebben. Eenmaal getrancheerd had de korst ook de juiste dikte. Echter in het garingsproces was duidelijk iets misgegaan. Dat kon het gietijzeren pannetje met extra doorgegaard vlees, waar ik juist geen liefhebber van ben, niet goedmaken. Gezien het gezelschap voelde ik me bezwaard om het direct terug te sturen. Na een paar goedbedoelde happen keken we elkaar aan van; dit kan echt niet.
Ditmaal vroeg een dame of alles in orde was. Nee, rauw dus. Duidelijk ook zichtbaar, dat had al bij de uitgifte opgemerkt moeten zijn. Overigens vriendelijk gemeld maar de reactie was zo onverschillig of arrogant dat mijn bloed er van kookte. Het bord werd opgehaald en ging NIET naar de keuken maar naar de afwas en een terugkoppeling bleef uit! Bewijs weg en erg onprofessioneel! Signaal naar de klant; U bent volledig onbelangrijk! Erg hautain of onverschillig. Na afloop liep ik naar de chef en sprak hem beleefd toe dat het vreemd was dat hij zijn personeel hard in het openbaar afsnauwde. Zijn reactie; Jammer dan!
Ja, jammer en nooit meer! Ja daar konden de afgeslagen en ter compensatie aangeboden koffie ook geen verandering in brengen. De heer in de bediening bedacht in overleg nog een korting. Ik weet niet eens hoeveel; als de Chef het niet meer interesseert wat maakt het dan nog uit?

Gegeten op 23 maart 2013

Missus T
  • Recensies in de laatste twee jaar
    35 goedgekeurde recensies
    2 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

At Neva, as I expected, chef Ricardo - present behind the kitchen's counter - and a food experience that looks like him: solid knowledge of the bases of classical cuisine, strangely unconventional in style, appearance and taste but without getting weird and within the confines of the modern, neutral, half-open space of a ' restaurant at the museum' .
Got enchanted by the eclecticism of the dishes- it mingles Japan, French bistro, grandma's, new Scandinavian etc - but all distilled to reach that edgy simplicity of ' less is more'.
This chef doesn't arrogantly back up about bringing small changes in a listed dish if requested and if possible-in this way my friend although allergic to dairy enjoyed a full dinner too.
The plates are obviously not aiming to made you reach full satiety; nor to knock-out your taste buds from the first round or to visually scream to you from the plate : 'watch me!'
This is because they don't need to. Their discrete sophistication looks spontaneous but nothing is less true.
I had the scallop raw and prepared, the Jerusalem artichoke with winter truffle and what I thought it might be a hint of chervil. The Veal Tartare - my favorite- is a powerful construction of cholesterol-rich delicacies as a slightly smoked egg-yolk, crispy chicken skin and diced veal tong. About health concerns: no worries , the quantity makes it absolutely harmless (it's a starter).
' Our' waiter was really good in hiding his little hautain air under smiles and prompt service so it didn't really bothered; what did bothered me although I didn't mention it right away was that the 'room temperature' still water we ordered came at fridge-room temperature as we found out after pouring - and therefore was undrinkable to us.
Between two fresh mint teas that looked like funny upside-down gardens in my cup, I managed to spoil myself with a glass of Mouet that beautifully matched the Tartare - (as weird as this might sound for some).
I am curious about the other dishes, Ricardo's style is right up my street. Although pricey, my feeling was that I' ve got what I paid for. But once more, I am not a quantity eater.

Gegeten op 28 februari 2013

GisellaKlein
  • Recensies in de laatste twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

Bij Restaurant Neva wordt een droom werkelijkheid. Hier krijg je gerechten die je nergens anders eet, altijd spannend, altijd een verassing en vooral altijd heerlijk. De bediening is geweldig, je ziet dat ze blij zijn in zo'n restaurant te werken, de chef-kok is bijna altijd aanwezig en aanspreekbaar. Alle gerechten zijn bijzonder, denk aan een zacht gegaard eitje met bloemkool en truffel, en de bloemkool is geen bloemkool zoals we het thuismaken, of een parelgort met rundersucade en truffel en soms met wat kaas, heerlijk is de kalfstartaar met avocado, krokante kippenhuid, maar ook het hert was een ware traktatie, bovendien kan je ook nog dingen bestellen die niet eens op de kaart staan. Kortom een aanrader!
Gisella Klein

Gegeten op 8 februari 2013

ivanginneke
  • Recensies in de laatste twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

Een absolute aanrader. Verrukkelijke, originele, exquise gerechten.
Uitstekende service in een heerlijke stijlvolle ambiance met een markante communicatieve kok. Buitengewoon schappelijk geprijsd.
Een mooie beleving.

Gegeten op 21 december 2012

frankteun
  • Recensies in de laatste twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    1 recensie nuttig bevonden

Proever
  • 10 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

zeldzaam lekker 8-gangen menu gegeten met voortreffelijke service; uniek in amsterdam. voor wat het biedt een prima prijs/kwaliteit verhouding. absolute aanrader!!

Gegeten op 2 januari 2013

Nancy66
  • Recensies in de laatste twee jaar
    14 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Expertproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

Ik heb een aantal weken geleden een keer bij de "self-service" gedeelte geluncht, en vond de lauwwarme soep en quiche een teleurstelling. Gelukkige bij het tweede bezoek vorige week gingen we met z'n drien bij de "menu prix" afdeling zitten, waar je een twee-gangs lunch krijgt voor €25. Op eerste gezicht prijzig, maar achteraf absoluut het geld waard. De bulgar voorgerecht en vis hoofdgerecht waren lekker, prachtig, en bijzonder. Kleine porties, maar voor ons was dat juist erg fijn. Bij koffie/thee ook verschillende heerlijke bonbons. De bediening was super, en met een glaasje wijn erbij was de verwenning compleet. Was een super ontspannende lunchpauze bij een dagje Hermitage. Een aanrader als je de gelegenheid (en geld) heeft voor een luxe lunch.

Proever48090
  • Recensies in de laatste twee jaar
    6 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 10

    Decor

Dit is geen gewoon museumrestaurant voor een snelle hap. Het eten vond ik erg goed, met originele combinaties. De porties zijn zo klein dat een flinke eter een menu moet nemen. Dat is bepaald geen straf, maar wel prijzig.
De bediening was vriendelijk en werkte vrij goed.
Het "decor" is de Amsterdamse afdeling van de Hermitage, tijdelijk met Van Gogh erbij. Het cijfer 10 lijkt me dan wel het minste.

Gegeten op 27 december 2012

Quince
  • Recensies in de laatste twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 7 10 1

    Eten

  • 6

    Service

  • 8

    Decor

Het eten is goed be/gevallen, wijnen aan de prijzige kant, bediening laat steken vallen. De aansturing van de medewerkers is onvoldoende. Anticiperen op wensen van de klant is in de horeca een must!

Gegeten op 28 december 2012

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Restaurant Neva in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Restaurant Neva . De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

IENS bestaat 15 jaar!

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten