7.0
7.2
8.3

Neva over zichzelf

Neva in Hermitage Amsterdam is overdag geschikt voor zowel uitgebreide (zakelijke) lunch als een eenvoudig broodje. 's Avonds, ook na sluitingstijd van het museum biedt Neva uiteenlopende dinermogelijkheden. De locatie bevindt zich op loopafstand van diverse omliggende theaters en biedt dagelijks een driegangen-theatermenu aan a €29,-

KeukenFrans, Russisch, Wijnbar, Dessert & Lunchroom
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Koos_Koets Koos_Koets 26 januari 2012

Gisteravond een 'zakelijk' diner gehad, op uitnodiging, dus over de prijs kan ik niet oordelen. Chef's menu gekozen, uitstekend. Bijzondere gerechten, niet te groot, met passende wijnen. Atmosfeer goed, het was wel wat rustig, maar daardoor extra aandacht van de bediening. Zelfs de espresso was goed, met name qua temperatuur want die is bijna altijd en overal veel te hoog. Complimenten dus, echt wat je noemt 'uit eten' in plaats van 'niet hoeven te koken'.

loes40 loes40 24 januari 2012

Ik was er al drie keer voor de lunch en die is echt slecht.Uiensoep was een akelig papje en de tosti was niet geroosterd maar - kennelijk - gebakken, was helemaal slap en droop van het vet. Platte kaas smeekte om zout en peper oid maar dat was niet voorhanden. Het bijbehorende brood was niet te snijden vanwege de taaie korsten. We moesten ook overaal eindeloos op wachten hoewel de bediening vriendelijk was. Prachtige lokatie maar dus niet om er te eten.

Loire Loire 15 januari 2012

Het lijkt hier meer dan het is. Dat geldt voor de kwaliteit van de keuken, de bediening en de ruimte. Mooie grote ruimte met prima akoestiek, maar ook afstandelijk, kil en slecht verlicht. Voelt niet behagelijk, zeker als er 's avonds weinig mensen zijn. De bediening is vriendelijk, lijkt professioneel maar is het niet echt. Vergeten dingen en kijken niet. De keuken heeft een nieuwe chef (ooit jongste met Michelinster) als uithangbord en de kaart ziet er simpel en aantrekkelijk uit Wat op de borden komt valt tegen. Beetje liefdeloos gekookt en koud. Ster lijkt heel ver. Niet echt smullen. Dat moet veel beter kunnen. Wat hier mist is passie!

chocolatchaud chocolatchaud 28 december 2011

Voor de kerst kreeg ik het kookboek van chefkok Ricardo van Ede cadeau. Een super boek en reuze benieuwd naar zijn kookkunsten op het bord in plaats van op papier. Voorafgaand aan ons uitje naar Carre hier gegeten en was TOP! Aardige bediening met kennis van zaken, een overheerlijk drie gangen menu en passende wijnen. Een absolute aanrader om lekker te gaan eten. Voorafgaand aan het theater maar zeker ook om de hele avond te genieten. En de chef heeft mij overtuigd van zijn kwaliteiten. Niet alleen op papier!

P80 P80 26 december 2011

Geweldig gegeten bij Neva! Jammer dat deze Amsterdamse parel nog niet echt ontdekt is. Begonnen met de oester met komkommer structuren, een heel bijzonder gerecht. Wist niet dat je zulke bijzondere dingen met een komkommer kon doen, echt heel speciaal. Als hoofd de kabeljauw met eekhoorntjesbrood en gekonfijte aardappel. Wederom heerlijke combinaties. Als dessert gekozen voor de gepocheerde rabarber met blanc manger en aardbijensorbet. Uitstekende afsluiting van een zeer geslaagd diner. Personeel is erg kundig en behulpzaam. Mooie wijnkaart, niet bijzonder.

Geef zelf je mening over Neva

LunchDiner
Maandagvan 11:30 tot 14:00Geen diner