GuidoFemke 4 maart 2012 | |
Zeer goed hotel en fantastische locatie. Vier gangen menu genomen met wijn arrangement en alles was helemaal puik. De enige reden dat het geen uitstekend is is dat het menu erg klassiek (Steak Tartaar, Kabeljauw en Big) was, en er niet een vernieuwend element in zat. Voor de rest een eervolle vermelding voor de bediening die absoluut de beste was wat ik ooit in NL heb meegemaakt. |
siateresa 9 december 2011 | |
Tempo veel te hoog! Hoofdgerecht was niet lekker. Duif niet op smaak, niet gaar genoeg....absoluut geen ster waard. Amuses, en voorgerecht waren goed maar niet iets waar mijn hart sneller van ging kloppen. |
brains4u 29 november 2011 | |
Maandag gegeten in Karel V. Het viel behoorlijk tegen. De bediening heeft het voor elkaar gekregen om geen enkele gang foutloos op de dienen. Kennelijk hebben ze iets te veel stagiaires. Het eten was ook niet bijzonder. Al met al geen aanrader.
shjvp 19 september 2011 | |
Afgelopen zaterdag gegeten bij Karel V. Prachtige ambience om te dineren. Gekozen voor verrassings 4-gangen menu met lekkere amuses vooraf. Goede aanbieding in het weekend waarbij ook uitstekend wijnarrangent is opgenomen.
Joy250m 21 augustus 2011 | |
Grand Restaurant Karel V bevindt zich in een stijlvolle ruimte in een historisch gebouw. Het bediend personeel dat hier zijn/haar werk doet, doet dit met verve. De gerechten die op tafel verschijnen ogen spectaculair, maar de smaak blijft bij dit alles toch iets achter. Wij hebben zeker goed gegeten in dit restaurant, maar een ster waardig? Nee. |
joost12 16 juni 2011 | |
Tijdens de restaurantweek voor sterrenrestaurants (Dining with the Stars) hier gegeten: in 1 woord fantastisch! Heerlijk gegeten, lekkere wijnen erbij en erg leuk personeel: zowel bediening als sommeliers waren relaxt en gezellig! |
Miepie 21 april 2011 | |
Decor is prachtig, service en eten op veel minder hoog niveau. Afgelopen week hier gegeten. Zaak zat voor de helft vol. Zowel mijn partner als ik werken in het restaurantwezen, gaan zelden uit eten, maar als we gaan doen we het duur en hopelijk is het dan ook lekker! De amuses waren prima op smaak, alleen bij het voorgerecht van ons viergangenmenu van 95 euro ontbrak de verse truffel, was de munt en de truffeltapenade (uit een potje naar onze mening) veel te sterk bij de kreeftenstaart die gaarder had gemogen en hoger op smaak. De kreeft was bijna niet te snijden laat staan te kauwen. Het tweede deel van het voorgerecht, de kreeftenschaar was wel lekker. De maitre(?)is slechts een keer aan tafel geweest, om de bestelling op de nemen. De rest van de avond heeft hij continu aan een tafel staan praten, blijkbaar een zeer belangrijke gast(???). Toen wij hem tijdens de bestelling vroegen of we ons menu eventueel konden uitbreiden met kaas antwoordde hij dat dit altijd na het hoofdgerecht gevraagd werd door de bediening zodat eerst kaas en dan zoet dessert geserveerd zou worden. Tussengerecht met zwezerik en paling was goed, maar behoorlijk machtig en veel. Hoofdgerecht was Angus rund, goed bereid, maar weining fantasievol als hoofdgerecht van het toch wel prijzige menu. Geserveerd met friet en salade, snijbonenbearnaise, uiencompote en ....wederom konden we de truffel niet vinden helaas. De Griekse wijn die hierbij geschonken werd was overigens wel erg lekker! Na het hoofdgerecht, nog met volle glazen wijn werd er door een vriendelijke, attente dame gevraagd of wij misschien een pauze wilden inlassen? Dat wilden wij wel, het tempo lag erg hoog de hele avond, te hoog vonden wij. Naar kaaswensen werd ons niet gevraagd. Helaas stonden na twee minuten twee glazen dessertwijn op tafel en weer een paar minuten later kwam het dessert. Ik heb hier iets van gezegd, maar vond (en vind) het zonde als eten dan wordt weggegooid dus we hebben het uiteindelijk wel opgegeten. Erg jammer met zes man bediening en een halfvolle zaak dat er dan zo slecht gecommuniceerd wordt! Dessert was niet bijzonder, combinatie met de dessertwijn ook niet geweldig. Al met al teleurstellend, bijna 300 moeten afrekenen (menu dus 95 euro pp, wijnen 39,50 pp, een koffie met koekjes 8,50 euro en een flesje water 5,50). De zaak heeft een ster, de zaal is ook echt prachtig, maar bediening en keuken zullen naar onze mening veel beter hun best moeten doen. |
Anouk030 29 maart 2011 | |
We hebben hier recent gegeten en het was teleurstellend. De gerechten waren fantasieloos (ok, aan de vegetarische menu's is duidelijk aandacht besteed) en ook de uitvoering was niet perfect. Al met al zeker geen ster waardig. De omgeving is bijzonder maar daar wegen de prijzen in verhouding tot de kwaliteit niet tegen op. Jammer. |
marjorie66 17 januari 2011 | |
Prima eten met een prima bediening |
marianv 13 september 2010 | |
Zaterdagavond gegeten in dit restaurant. Opvallend was dat een aantal tafels leeg waren. Volgens het personeel was dit bewust i.v.m. onderbezetting (?). Amuses waren top. Een aantal gerechten van ons 6-gangen menu + wijnarrangement waren top (rauwe makreel, souffle + ijs van karnemelk). Helaas waren er drie gerechten (kabeljauw, buikspek, duif) die niet op smaak waren gebracht en zeer flauw waren (zoutloos, weinig gekruid,..)! Inrichting is zeer klassiek en in eerste instantie afstandelijk. Bediening daarentegen is persoonlijk en prettig zakelijk. Begeleiding aan het einde van de avond naar de deur was echter niet aanwezig! Dit kan niet in een 1-ster restaurant!!! We hadden meer verwacht van dit 1-ster restaurant en misschien velen met ons want geen volledige tafelbezetting met als excuus te weinig personeel klopt volgens ons niet!! |
Geef zelf je mening over Grand Restaurant Karel V