Bigboss 21 maart 2012 | |
A La Ferme is en blijft een gegarandeerd succes, prima eten en bijpassende wijn voor een schappelijke prijs. Bediening is attent en heeft verstand van zaken. |
BNN 14 maart 2012 | |
Restaurant waar de passie en kunde leiden tot fantastische gerechten. On-Amsterdams deskundige bediening maakt het plaatje compleet, absolute aanrader! |
Taipan 9 maart 2012 | |
Top avond gehad bij à la ferme. Met twee vrienden enorm genoten van het 5 gangen menu icm het goed passende wijnarrangement. Persoonlijke toelichting van de gerechten en ingrediënten door de chef aan tafel. Duidelijk een bevlogen en gepassioneerd vakman met liefde voor het vak en pure eerlijke ingrediënten. Echt een feest en een dikke aanrader. Ook de service was (on-Amsterdams) goed. Komen zeker snel terug. |
zoetekauwMK 7 maart 2012 | |
gisteren in restaurant week goed gegeten. bediening was niet altijd even alert maar weer zeer vriendelijk en attent. extra frans brood en amuses waren net zo lekker als de gerechten. de sfeer en ambiance zeer prettig. wijntje smakelijk, was 4,50 voor een glas huiswijn. bier wat mij betreft te duur. porties waren (voor mij) goed in de categorie niet te groot/niet te klein. volgens mij lekker veel boter in de gerechten, maar ach je bent toch uit eten dus het mag lekker smaken en wat vetter zijn dan thuis!! |
salt&vinegar 22 februari 2012 | |
Vorige week met 3 tafelgenoten aangeschoven bij A la Ferme. Gastvrije ontvangst door de bediening, waarna de avond met een huisaperatief aanving. De dagspecialiteiten werden doorgenomen en een Engelse versie van de kaart was beschikbaar wat prettig was voor de Engelstaligen aan de tafel. Wij bestelden deze keer à la carte: een half dozijn oesters mooi geserveerd op oesterschaal met standaard, de gemarineerde schelvis met kokkels en linzen, en twee maal de Tête de Veaux salade (de signature dish van de Chef). Als hoofdgerecht koos iedereen Wild van het Seizoen op die dag was dat fazant geserveerd met huisgemaakte worst, een stuk gerookt buikspek, zuurkool & puree. Ter afsluiting bestelden we een Tarte Tatin, de gepocheerde gebruleerde peer, ijs van de dag en het kaasplateau (aanrader). Op ons verzoek maakte het team bij elke gang passende wijnsuggesties die het feest compleet maakte. Wat een heerlijke avond, dit is een favoriet adres. |
robenaafke 19 februari 2012 | |
Gisteravond weer in onze favoriete stadsboederij gegeten. Knap zoals chef Ben en gastheer Bas de kwaliteit vanaf het begin weten vast te houden. Altijd verrassende dagmenu's met mooi uitgebalanceerde gerechtjes, prachtig opgemaakt en met zorg en liefde uitgeserveerd. Deze keer vooraf een prachtige tartaar van rauwe skrei, fris en romigzacht tegelijk, gevolgd door kleurige mini boullabaise: een waar schilderijtje van diep okerkleurige vissoep waarin stukjes wit en rose van mul en poon, een paar kleine mosseltjes en -wat een vondst- een pluk diepgroene wilde spinazie. Top! De perfect gegaarde plakjes mager bostvlees van jonge eend (caneton) rustten op een licht bitter stronkje lof uit de oven en een kanpperig vogelnestje van reepjes pastinaak. Heerlijk. Niet verder vertellen, dit pareltje in de pijp! Het is zo al druk genoeg en wij blijven graag terugkomen. |
Proever51322 12 februari 2012 | |
Met 10 vrienden een prachtige reunie aan de ruime tafel grenzend aan de tuin. A la Ferme heeft alles perfect voor elkaar. Het menu was verrassend, de bediening niet opdringerig en niet uit de hoogte. Gewoon aardig en echt terzakekundig, zouden meer zaken mogen doen. De gerechten hadden een pure schoonheid die je alleen bereikt als de als keukenbrigade echt van koken en mooie producten houdt. De tafel ligt is voldoende afgeschermd om je prive te wanen, en de andere gasten niet te vervelen met het lawaai van een grote groep.
Biebje 6 februari 2012 | |
Herken me in de vorige mening over de schreeuwende eigenaar. Vorige week met vier man gegeten en bij iedere gang een fles besteld. Dessertwijnen staan echter op de kaart per glas, maar bleek bij navraag ook per fles besteld te kunnen worden. Fles werd echter gewoon op de rekening gezet met een prijs per glas (7 euro). Toen we de eigenaar om uitleg vroegen, werd ons op een hele vervelende manier duidelijk gemaakt dat we 'van geluk konden spreken, want gewoonlijk halen we wel 11 a 12 glazen uit een fles en dat had ik jullie ook kunnen rekenen'. Uiteindelijk maakte de eigenaar wel een gebaar op de rekening, maar onze avond (en gevoel bij dit restaurant waar we al jaren komen) waren al verpest. Eten was erg wisselend, te ver doorgebakken eend (tip: vraag vooraf naar de cuisson), en een erg gezocht nagerecht. |
vincenth 3 februari 2012 | |
Eten was goed, maar de bediening zeer matig. Door een miscommunicatie van onze kant was de reservering een dag te vroeg gemaakt. Na ons diner, een dag later, door een zeer onvriendelijke (schreeuwende) eigenaar/manager zo ongeveer de zaak uitgezet. Dat terwijl we al hadden betaald voor 1 persoon die niet aanwezig kon zijn (de andere 10 mensen wel) en er een fooi gegeven was. Ik kom hier niet meer terug, ben nog nooit zo ongastvrij behandeld. |
-Dineke 23 januari 2012 | |
Vrijdag middag nog snel gereserveerd voor een tafel op diezelfde avond, gelukkig was er nog wat ruimte. Genoten van een heerlijk 4 gangenmenu en een goed bijpassend wijnarangement. De service was uitstekend en heel persoonlijk. De kennis over zowel de wijn als het eten, liet zien met hoeveel passie er gewerkt werd. De sfeer was heel goed en prettig. Kortom, heb samen met mijn vriend genoten van een heerlijke avond en dit gezellige, franse restaurant is zeker aan te raden. |
Geef zelf je mening over A la Ferme