De Zakkendrager in Utrecht
Restaurateur?, wijzig hier gratis uw gegevens
Zakkendragerssteeg 26
3511 AA Utrecht
Telefoon : toon telefoonnummer(030) 231 75 78
Website : website van De Zakkendrager
Email : email De Zakkendrager
Restaurant gegevens
Keuken : Frans, Internationaal
Betalen :

Kenmerken : Airconditioning, Bar, Kroket, kip, friet, appelmoes, Kind vriendelijk, Kinderen mogen rond lopen, Kindermenu, Klassieker, Honden toegestaan, Kleurtjes/kleurplaat/spelletjes aanwezig, Groepen max. : 12, Lunch, Magnetron aanwezig voor potjes, Tuin, Serre, Makkelijke entree, Begane grond, Invaliden toegangspad, Invaliden wc, Zakelijk, Rustig praten, Romantisch, Solo, Ruim opgezet, Rolstoel toegankelijk, 24/12, 26/12
Keuken open : 12.00-23.00
Chef : Chris Mynott
Minimum menuprijs : €19.50
Gemiddelde menuprijs : €22.50
Huiswijn per fles : €15.75
Huiswijn per glas : €2.85
Verberg andere restaurants
Wat is Google Street View? Google Street View is een dienst die je de mogelijkheid biedt 360°-panorama-foto's te bekijken van de omgeving van restaurants. De met blauw omlijnde straten in de bovenstaande kaart kun je aanklikken met je muis. Vervolgens verschijnt hieronder de Street View! In de browser navigeer je met de pijltjes-toetsen of door de pijlen aan te klikken die op de foto's te zien zijn.
Dezelfde keukens in de buurt
De Soepterrine, 5.8, Internationaal
Op 0.03 km. In dit ‘krappe, sfeervolle en wat oubollige huiskamerrestaurantje’ staat meer dan soep op de kaart. Ze serveren namelijk ook quiches, salades...
Lisboa, Internationaal, Mediterraan, Wereldkeuken
Op 0.03 km. Geef je mening of stuur een proefformulier in!
Amrâth, Internationaal
Op 0.06 km. Geef je mening of vul een proefformulier in.
Van Buuren, 7.6, Frans
Op 0.08 km. Restaurant van Buuren in hartje Utrecht scoort hoog bij de proevers: eten bij Van Buuren is eigenlijk altijd erg lekker’. Alle gerechten op de...
't Winterhuis, 7.1, Internationaal
Op 0.08 km. Als je rustig wilt eten, ‘ga dan doordeweeks’, want ‘op zaterdag kan het er nogal lawaaiig zijn’. De bediening wordt door bijna iedereen...
De Garde, 8.3, Internationaal
Op 0.09 km. Niets dan lof voor dit restaurant: ‘Het eten heeft zelfs een ster misgelopen, waarschijnlijk is Michelin nog niet langsgekomen.’ Wie weet?...
La Ruche (Bijenkorf), 6.9, Internationaal
Op 0.09 km. Dit restaurant is het afgelopen jaar niet voldoende beproefd door de proevers van IENS. Laat na een bezoek aan dit restaurant je mening achter en...
King Arthur, 6.6, Internationaal
Op 0.09 km. King Arthur ‘is prima als je met vrienden een avond lekker wilt happen’, want het is hier ‘lekker druk’. Dat maakt de zaak ‘niet geschikt...
Stadskasteel Oudaen, 7.1, Frans, Internationaal
Op 0.10 km. ‘Oké, maar niet super.’ Deze zaak biedt ‘veel keus in wat apartere soorten broodjes’, met ‘leuke opmaak’. ‘Gewoon een mooie zaak’...
Restaurants in de buurt
De Soepterrine, 5.8, Internationaal
Lisboa, Internationaal, Mediterraan, Wereldkeuken
Op 0.03 km. Geef je mening of stuur een proefformulier in!
Toko Mitra, 8.2, Indonesisch
Op 0.06 km. ‘Indonesische toko onder De Bijenkorf, waar ook tafeltjes staan.' ‘Je eet dus tussen de schappen sambal, noodles, trassi en emping’. 'Lang...
Amrâth, Internationaal
Op 0.06 km. Geef je mening of vul een proefformulier in.
Van Buuren, 7.6, Frans
't Winterhuis, 7.1, Internationaal
De Garde, 8.3, Internationaal
IJskiosk Venezia, 7.4, Italiaans, IJssalon
Op 0.09 km. ‘Absoluut het lekkerste en meest verse ijs van heel Utrecht!’ En wat een diversiteit aan ambachtelijk gemaakt ijs! ‘Er wachten je 32...
La Ruche (Bijenkorf), 6.9, Internationaal
Cijfers op basis van 65 Proefformulieren
Meningen van proevers samengevat
In het stadshart van Utrecht ligt dit ‘gezellig restaurant’, de sfeervolle serre ‘maakt het geheel af’. Juist ‘wanneer je in de serre zit, heb je het idee dat je in het bos zit te eten en niet midden in de stad’. Van een ‘eenvoudige, maar smakelijke saté’ tot een wat ‘aparter gerecht’: De Zakkendrager is prima om ‘even een hapje te eten als je niet meteen de verwachting hebt culinair te worden verrast’. Toch is er ‘voor vegetariërs volop keus’ en ‘de rekening klopt altijd’. De bediening is echter ‘soms wisselvallig’.
Verdeling van de 83 meningen
Wat wil je doen?
Geef je Mening in een kort commentaar -
(uitleg)
Vul een proefformulier (met cijfers) in -
(uitleg)
Tip een vriend(in) met een mailtje
Voeg toe aan je Favorieten
Tip op:
bijvoorbaatdank - Je kunt er goed zitten. Je kunt er goed praten. en dat vergeet je soms dat je niet echt blij wordt van je sla met sausje met vlees of vis.
Niet OK?
alex7 - Na een 25 minuten aan de bar gewacht te hebben, kregen we een tafeltje naast de uitgifte van de keuken toegewezen. Ik kon mijn vrouw er nauwelijks verstaan, omdat er pal naast onze hoofden bestek werd gepoleerd dat keihard in
bestekbakken werd gegooid. Na een andere tafel gekregen vond ik het voorgerecht van rode mul met aardappel, knoflook,tomatensaus,olijven en kaas € 8,50 tegenvallen, omdat het ten eerste niet op smaak was en ten tweede maar een klein filetje mul in was verwerkt. Als tweede gerecht had ik de mini tajine € 10,50 (voorger.) ook hier geldt dezelfde kritiek. Niet de juiste prijs/kwaliteit mijn inziens. Geen aanrader
Niet OK?
Marianne K. - Vrijdag lekker gegeten bij De Zakkendrager. De gerechten op de kaart zijn soms echte eetcafe-klassiekers, maar een aantal ontstijgt dit niveau duidelijk. De prijzen zijn zeer in verhouding met de kwaliteit van de gerechten. Het menu is redelijk
uitgebreid. De gerechten zijn origineel en smakelijk. De bediening is adequaat. Het is een aanrader om in de serre te zitten.
Niet OK?
kkoenen - Zeer vriendelijk personeel, met kennis van zaken en verstand van de kaart! We moesten eventjes wachten op onze zitplaats, maar dat was meer dan de moeite waard. Het eten was vers, verrassend en vorstelijk bereid! De rekening was alleszins acceptabel
(rond 100 euro voor 2 personen, inclusief whisky, deserts, wijn, etc.). Ik ga hier met plezier nog een keer naar toe en hoop dat de hoge standaard gehandhaafd blijft!
Niet OK?
de genieters - Gezellig populair restaurant op mooie locatie (tuinserre) in centrum Utrecht. Eenvoudige maar goede gerechten en vlotte bediening.
Blader door alle meningen
Ton Bruining - De ambiance was prima, de serre is mooi. Maar het eten was ronduit slecht. De chef's succesformule voor een Griekse salade lijkt zoveel mogelijk feta en zo weinig mogelijk sla te zijn.
Niet OK?
ottokool - Goed bevallen: aardige en enthousiaste bediening en een uitgebreide kaart (redelijk veel keuze voor vegetariers). We bestelden een vegetarische taartje en een zwaardvisfilet, echt verfijnde gerichten die ook nog eens best betaalbaar waren.
Niet OK?
Proever52149 - Hernieuwde poging! Vorig jaar slechte ervaring, wie weet? Helaas...zo mogelijk nog slechter dan de laatste keer. Carpaccio vooraf; bruine randen, ijzersmaak, alleen het hart van de plakjes vlees was nog enigszins rood. Terug naar de keuken! De serveerster belooft het
niet in rekening te brengen en vraagt of ik misschien een ander voorgerecht wens. Prima reactie! Aan de andere kant gamba's piri piri. Tja, het waren dus geen gamba's, het waren kleine garnalen en de piri piri was ver te zoeken. Entrecote als hoofdgerecht met wilde spinazie, aardappelpuree en bospaddestoelen. De entrecote was droog, smakeloos, de puree niet glad, de bospaddestoelen zo taai als kauwgum. Aan de andere kant roodbaarsfilet. Ook jammer...de vis was ontdooid en dreef in het water, smakeloos, en niet te traceren als roodbaarsfilet. We hebben driekwart laten staan. De serveerster heeft ons alleen de drank en een voorgerecht in rekening gebracht. Ondanks onze kritiek, bood ze ons nog gratis koffie en een drankje aan. Hulde voor deze dame! Zij verdient een medaille, de kok moet terug naar school of moet een andere baan zoeken. Wat zonde van dit mooie restaurant, locatie top, inrichting gezellig, maar waar je voor komt, lekker eten, dat schijnt maar niet te lukken. Hans en Lia
Niet OK?
Mark uit Utrecht - Prima eten in een sfeervolle ambiance. Je zou niet zeggen dat je hier in de serre in hartje stad zit. Voldoende keuze uit voor- en hoofdgerechten in vis, vlees en vegetarisch. De bediening is attent en
de gerechten komen met goede snelheid op tafel. Niets op aan te merken. Lange tijd niet meer zo lekker gegeten. Hier komen we nog eens terug!
Niet OK?
Restorecent - Een kaart ver boven het gemiddelde eetcafe. Snelle bediening, jammer dat je niet 1 ober krijgt maar steeds iemand anders.Goed gegeten, heerlijk lamsrack vooraf. Goeie vegetarische portobello. Ik zal hier wel eens terugkomen in de hoop dat de matige espresso
een uitschieter naar beneden was.
Blader door alle meningen
Proever29568 - Prima te doen. Gezellig restaurant, vriendelijke & snelle bediening, oplettend eveneens. De gerechten zijn goed, prijs ook. Gezellige avond gehad. Kan niet anders zeggen. Hier ga ik terug komen.
Niet OK?
Proever66676 - De menukaart laat al zien dat dit net een tikje beter en anders is dan het gemiddelde eetcafe. En dat maken de gerechten ook waar. Vanwege de grote drukte (op een maandag!!!) was het erg lang wachten op vooral de
drankjes en we hebben elke keer een andere serveerster aan de tafel gehad. En als er drie verschillende dames komen vragen of je een dessert wil, dan ben je er wel klaar mee.
Niet OK?
Proever78861 - Dit is een leuk restaurant, voor ieder wat wils. De kaart heeft voldoende keuze. Het eten was goed, niets bijzonders. Personeel is erg flexibel en niets is te gek. Prima voor een avondje uit met vrienden die degelijk eten willen.
Niet OK?
Proever37427 - Mooie tent. Leuke bediening en goed eten. Niet bijzonder wel goed. Niet te duur, gewoon een keer doen.
Niet OK?
Proever78140 - Hier gegeten met een zakelijk gezelschap. We hadden een kleine kaart om uit te kiezen, maar dat was prima. Het eten was perfect. Heerlijk hoofdgerecht: salade met vis. Dessert ook erg lekker: aardbeientrio.
Blader door alle meningen
Proever38315 - Wij komen hier graag. Het eten is lekker. Ook voor vegetariers is er volop keuze. De bediening is altijd vriendelijk. De rekening klopt altijd. De sfeer is goed, de plaatsjes aan het raam zijn het mooist. Vaak moet je even
wachten, maar dan kun je aan de bar alvast wat brood eten en wat drinken. Echt een aanrader dus.
Niet OK?
Proever64831 - Ik weet niet wat ze vandaag met de sate hadden gedaan, want hieronder staat ie als lekker genoemd en de vriend waar ik mee was zei dat hij hem de vorige keer lekker vond, maar ik vond hem echt zwaar
tegenvallen. Het vlees was wat taai, moest best hard kauwen om er door te komen, en ik vond de saus ook niet lekker, te zuur. En dan lag daaronder ook nog een kwak slijmerige zure risotto. De patat erbij was mij te licht van kleur en ik miste de mayonaise (maar ik moet toegeven dat ik hier ook niet om gevraagd heb) Dus nee, ik ga mijn sate volgende keer ergens anders halen.
Verder nog voor de mensen met een zwak hart, als je na het toiletbezoek je handen wil drogen zijn ze binnen no time droog omdat dat ding zo hard blaast, maar als je er niet op ingesteld bent schrik je je echt de pl*ris van de herrie.
Niet OK?
tierecke - We took two vegetarian dishes. My girlfriend took a spinach risotto which was quite interesting and I took moussaka which was a huge mistake - it was just a very pieces of vegetables with cheese on them in the oven.
Poorly spiced, undercooked and not interesting at all - and it was tiny to fill one up even if it was good. For this 13,50 euro is also overpriced.
The location and view on the backyard is great but I could cook much better (and cheaper) in 20 minutes at home.
Niet OK?
R.V. - Heel toevallig zijn wij dit restaurant tegengekomen in een van de zijstraatjes van het Utrechtse centrum. Het zag er gezellig uit en aangezien dat het dinertijd naderde, zijn wij binnen gegaan. Het restaurant was halfvolle en er heerste een gezellige
drukte. Van de uitgebreide menu kaart heb ik de maaltijd salade van gerookte vis besteld, en mijn man, de sate. Kort daarna werd er gesneden baguette met boter en een zwarte olijf tapenade op tafel gezet. Knapperige brood met gezouten boter, erg lekker!
De maaltijdsalade van gerookt zalm, heilbot en meerval was heerlijk. Gulle porties vis, op een bedje van gemende sla met peultjes, kappertjes en rode ui. Een perfecte hoeveelheid dressing maakte het lichte en fris. En volgens mijn man, was de sate ook ontzettend lekker. De bediening was heel attent, vlot, en vriendelijk. De sfeer romantisch en casual. Als wij ooit weer in Utrecht zijn, zullen wij dit restaurant zeker eens bezoeken. Enigste 'nadeel,' zorg dat u op tijd bent, want het loopt snel vol.
Niet OK?
Proever50190 - Het eten is niet elke keer van even goede kwaliteit en ook de service is wisselend. Wel hebben ze altijd een leuke kaart, wat er samen met de sfeer van het restaurant voor zorgt dat ik terug blijf komen.
Blader door alle meningen
Proever62883 - Wat een gezellig restaurant! Erg sfeervol, prachtige serre, leuke inrichting, aardige bediening en veel lekkere gerechten op de kaart. Moeilijk kiezen dus. Uiteindelijk een smaakvolle linzensoep, jammer alleen dat de soeplepel zo ontzettend groot was. Een van de vele vegetarische
hoofdgerechten genomen (portadello); heerlijk! Goede prijs-kwaliteit verhouding. Enige minpuntje is de herrie. Hoewel het ook leuk is dat het rond 6 uur 's avonds al zo vol zit, is de akoestiek niet echt geweldig. Geen idee of er een achtergrondmuziekje was, voor onze conversatie moest je echt je stem verheffen om boven het geroezemoes uit te komen. Toch zou ik hier graag nog eens eten!
Niet OK?
Anouk123 - Redelijk eten. De forel was niet heel lekker, maar het is dan ook geen visrestaurant. De vruchten creme brulee was lekker geweest als ze het maanzaad hadden weggelaten. Verder vlotte service, vooral studenten die net iets te snel het dagmenu
vertellen, waardoor je als ze weg gelopen zijn eigenlijk nog niet weet wat het dagmenu is. Kwalitatief goede wijnen voor een eetcafé-achtige zaak. Op de dinsdagavond volle bezetting, wat toch wel veel zegt over dit restaurantje.
Niet OK?
- Een geweldig restaurant in het centrum van Utrecht, waar je heerlijk kunt eten voor een redelijke prijs! Het interieur is ontzettend gezellig en op de placemats staat de geschiedenis van het restaurant en de omgeving beschreven, erg leuk!
Zeker een
aanrader!
Niet OK?
Proever4468 - Hier weer eens gegeten voor de 2x sinds de verbouwing. Het blijft een leuke toko met lekker eten. Bediening is erg aardig, maar als het je zit duurt het erg lang voordat ze drankjes komen opnemen. Erg jammer!
Eten is niks
mis mee. Kom gauw weer.
Niet OK?
Proever62803 - Ik heb hier samen met mijn vader gegeten. Het eten was er goed. Ik zie net een recensie over de dorade en de rest op het bord, maar bij mij was hij echt goed. De smaak was vol en precies
goed, puree asperges erbij was heel goed.bedienend personeel had iets meer plezier uit mogen stralen en het dagmenuutje werd niet verteld. Zalm voor mijn vader was gewoon echte zalm zoals zalm moet zijn. Kortom eten was goed maar personeel moet iets attenter en vrolijkheid uitstralen.
Blader door alle meningen
Proever46492 - Van de week was ik naar De Zakkendrager geweest. Van buiten zie je niet hoe groot het restaurant eigenlijk is.
We kregen een krap tafeltje toegewezen in het restaurant. Wat direct opviel was dat het erg luidruchtig was. Op de kaart
zaten een aantal verrassende gerechten, maar echt spannend waren de hoofdgerechten ook niet.
Over het algemeen is het wel leuk om hier wat te eten, maar een intiem etentje is anders.
Niet OK?
Proever19607 - We wilden na het voorgerecht - krabcocktail en gevulde pomodori- op een andere plaats het hoofdgerecht gebruiken. Maar de sfeer, de prima tafel, de vriendelijke bediening en de gerechten deden ons anders besluiten. Nog maar een glaasje wijn en als
hoofdgerecht de vegetarische risotto en de dorade. De risotto was heerlijk, de dorade ook, alleen zijn 'bedje' van puree en groenten was wat smakeloos. Maar toch een leuke avond gehad.
Niet OK?
Proever63285 - Heerlijk gegeten, vriendelijke bediening. Heel gezellige avond gehad. Ik lees hier wat mindere recensies maar ik vond het er echt top!
Niet OK?
Proever52149 - Zaterdag 28 juli hongerig op zoek naar een gezellig restaurant. De Zakkendrager ziet er gezellig uit, prima locatie, leuke inrichting en vriendelijk maar oppervlakkig bedienend personeel. Schaaltje vers brood met roomboter en pesto. Goed begin. Daarna een carpaccio. Een
paar lapjes flinterdun vlees bedekt met een enorme laag pijnboompitten (ongeroosterd), kleine stukjes komkommer en ander onbestemd gruis. De metgezel begon met een visvoorgerecht, vrij smakeloos. Op naar het hoofdgerecht, vegetarisch en vis aan de overkant. De vis was koud, teruggestuurd. De grote gevulde paddestoelen waren gevuld met een bolletje pap, althans daar leek het op, met wat groen en een uitje. Het zag er aardig uit, maar smaakte nergens naar. Paddestoelen terug en kalfslende besteld, op eigen kosten. Het vlees was taai, niet gekruid en ondanks medium gevraagd, grijs doorbakken geserveerd. Niet opgegeten. De bediening reageerde stoïcijns, geen vragen, geen verontschuldigingen, geen aanbod om het toch nog een beetje goed te maken. Halfvolle borden werden opgehaald en er werd doodleuk gevraagd of wij de dessertkaart wilden zien. Nou nee, dank je. De rekening bedroeg 68 euro! Het was nog geen 20 euro waard. Bah, wat een aanfluiting. Lia
Niet OK?
Proever4468 - Hier weer eens gegeten. Het is een stuk groter geworden omdat ze de ruimte van het restaurant Milky's erbij hebben getrokken.
Dit gedeelte ziet er erg hip uit, heel leuk. Ik weet dat ze daar een tuin hebben, maar heb er
nog nooit iemand zien eten. Zonde want het is erg mooi zo binnentuin.
Het eten was erg lekker en ik vind het leuk dat ze zoveel vegagerechten op de kaart hebben staan. Zoveel dat zie je bijna nergens.
Ja, het was erg goed bevallen na zo lange tijd.
Ik ben tevreden en kom zeker nog eens terug. Ik hoop dan eens buiten te kunnen eten.
Blader door alle meningen
Proever62315 - Toen ik 10 jaar geleden nog in Utrecht woonde kwam ik hier vaak en was het heel goed. Ondertussen is dat erg veranderd. Ik heb er afgelopen zaterdag gegeten. Het voorgerecht een eendenbout geserveerd op een salade van groene asperges
klonk goed, helaas zat er geen enkele asperge in de salade en dreef de salade in een hele laag olie er zat geen dressing overheen. De eendenbout viel van het botje af, hij was echt te gaar. De bout heb ik wel opgegeten, de salade niet. Die ging terug en ik heb doorgegeven dat er geen enkele asperge in zat. Ter compesatie kreeg ik een glas wijn, maar ja eigenlijk had ik natuurlijk een nieuw voorgerecht moeten krijgen. Mijn hoofdgerecht een tomatenrisotto met zalm was ook slecht. De zalm was ongekruid en smaakte naar niets, de tomatenrisotto smaakte naar een flauw blikje tomatenpuree. Het nagerecht hebben we hier dan ook maar niet meer genomen. Erg jammer dat het hier zo is achteruit gegaan, want het is een gezellig restaurantje op een leuke locatie.
Niet OK?
Proever25752 - Met een vriendin gegeten in het pas uitgebreide restaurant De Zakkendrager. We zaten in het nieuwe gedeelte, met uitzicht op de tuin. In de loop van de avond werd het druk (zelfs op een maandag!) en daardoor nogal rumoerig.
De
bediening was vriendelijk en beleefd en omdat we de tijd hadden, was het iets langer wachten tussen voor- en hoofdgerecht geen probleem. Toen we voor de tweede keer een glas kraanwater vroegen, kregen we twee glazen en een karaf met water. Fijn.
De voorgerechten (tomatensoep en geitenkaasgratin op salade) waren heerlijk. De hoofdgerechten waren lekker (zalm en vegetarische risotto).
Niet OK?
Proever19605 - Vanavond hier met drie personen gegeten. Elke tafel krijgt een mandje brood met boter en heerlijke tapenade. Wat hebben we besteld: Vooraf gerookte entrecote met truffelmayo en een krabsalade. Was beiden lekker. Als hoofdgerecht rib-eye met wilde spinazi en truffelsaus
en de varkenshaas met satesaus. Was ook allemaal prima. De salade erbij was eenvoudig. De frieten zijn erg lekker. De bediening goed en vriendelijk. De huiswijn is prima maar niet speciaal. 3 verschillende desserts en alledrie waren we tevreden. Voor 115 euro totaal vind ik dit een prima adres. De inrichting is gezellig. In het ene gedeelte mooi strak en in het andere gedeelte beetje ouderwetse gezelligheid. In de ruime tuin met boom van 200 jaar oud wordt op dit moment gewerkt, maar het zal daar straks heerlijk zijn om te zitten.
Niet OK?
Proever43967 - In tijden niet zo lekker gegeten! De vegetarische risotto was echt zalig en een heerlijke afwisseling van de standaard vega-gerechten die in andere restaurants op de kaart staan. De gebakken roodbaarsfilet van mijn tafelgenoot was ook een schot in de
roos. Huiswijn heerlijk. Bediening reuze vriendelijk. En de rekening viel ook nog reuze mee!
Niet OK?
Proever55809 - Twee maanden geleden hier gegeten met een groep. Was erg gezellig. Het eten was prima, maar niet verrassend. Als voorgerecht gravad lax. Ik wist niet waar mijn torentje uit bestond (zalm en nog iets) dit vroeg ik aan de
bediening maar niemand wist het! Uiteindelijk na het gevraagd te hebben in de keuken bleek het omelet te zijn. (geen geweldige combinatie trouwens) Een tip voor het personeel (ook al is het je bijbaantje) zorg er voor dat je weet wat je serveert.
Blader door alle meningen
Proever41662 - I like this place. The food is good and reasonably priced, the atmosphere is relaxed and the service is ok. It's a little annoying that you can't reserve but it's worth the wait.
Niet OK?
Proever38315 - Positief: goede sfeer, mooi bestek, goede keus rode huiswijn, zeer vriendelijke bediening, eten ziet er mooi uit, meer dan 1 vegetarisch gerecht op de kaart, zeer snelle bediening, rekening klopte, lekker vers brood, je kunt een karaf water bestellen.
Negatief: varkenshaas
was taai, tafel kleefde, tutoieren, beetje prijzig.
Niet OK?
Proever43543 - We hadden gehoord dat de Zakkendrager een nieuwe kaart had samengesteld en dat maakte ons nieuwsgierig.
Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en werd ons verteld dat we aan de bar op een tafeltje konden wachten. Gelukkig duurde dit maar
een half uurtje, waarna aan tafel gingen. Als voorgerecht werd de zalm en de gerookte entrecote besteld, beide bevielen uitermate goed, alleen had er bij de entrecote iets minder ui gemogen. Ook de hoofdgerechten, eendenborst en hertenbiefstuk, waren erg goed van smaak en werden met een lekkere en goed bijpassende saus geserveerd. Na dit alles hadden we geen zin in dessert, dus met een koffie en likeur werd de avond afgesloten. De bediening was de hele avond vriendelijk en alert, ik kreeg echt het gevoel dat ik welkom was en dat zij er graag voor zorgde dat ik een fijne avond had. Kortom een hele fijne avond gehad waarbij we heerlijk hebben gegeten!
Niet OK?
Proever49878 - Prachtig restaurant met lichte serre uitkijkend op binnentuin met eeuwenoude boom. De bediening is erg vriendelijk, de kaart uitgebreid. Het eten is lekker met originele combinaties maar wel wat machtig. Na een 3-gangendiner zit je echt wat (te) vol. De
rode wijn en rose van het huis zijn af te raden; beetje te wrang en te zwaar.
De dagsoep - Chinese pompoensoep - was heerlijk, pittig, goed gevuld, mijn vegetarische hoofdgerecht (fritatta met basilicum en cashewnoten) was wat te zwaar door de grote hoeveelheid cashewnoten.
Blader door alle meningen
Proever47940 - Afgelopen weekend hebben wij voor het eerst bij restaurant De Zakkendrager gegeten, dat is een hele goede keus geweest. We hebben lekker in de serre bij de open ramen gezeten en genoten van het heerlijke eten. Vooraf een geitenkaas
gratin en als hoodfgerecht een maaltijdsalade met lamshaasjes. Helemaal goed! De bediening was heel vriendelijk en alert. Alleen jammer dat er in de prachtige tuin geen terras is. We komen hier snel nog een keertje terug!
Niet OK?
Proever47458 - Gisteravond heerlijk gegeten in dit gezellige restaurant. Het ziet er van binnen sfeervol uit met uitzicht op de mooi verlichte stadstuin. Na het smaakvolle voorgerecht was met name de hertenbiefstuk als hoofdgerecht weer als vanouds. Deze staat altijd op de
kaart en blijft favoriet. De rode wijn, Zuid-Afrikaanse 'Goeie Tije', is een aanrader.
Prijs/kwaliteit verhouding is wat mij betreft prima. Ook de bediening was vriendelijk en vlot. Wij komen er sinds enige tijd en ook deze keer maakte het de verwachtingen weer waar...
Niet OK?
Proever46789 - Wij waren er met een groep van zo'n 14 man. De groepskaart is erg beperkt (zeker voor vegetariërs). Het voorgerecht was matig (taaie rundercarpaccio met verbrande spekjes) en het hoofdgerecht smakeloos (bospaddestoel met ricottakaas). Alleen met een hele lading zout
smaakte het nog ergens naar. De rijst was plakkerig en ronduit smerig. De aparte saladebakjes zagen er onsmakelijk en niet vers uit.
De bediening was slecht: onjuist genoteerde bestellingen met vertraging van een van de voorgerechten tot gevolg en veel te langzaam: drankjes lieten wel 20 minuten op zich wachten. Een lachje kon er ook niet af.
Restaurant ziet er wel gezellig uit, maar er staan teveel tafels in gepropt: het was heel moeilijk om onze tafel achterin het restaurant te bereiken zonder ergens klem te komen te zitten. Ook de serveersters moesten veel omlopen en we zijn meerdere malen gevraagd om onze borden zelf door te geven aan de personen aan het uiteinde van de tafel.
Wij komen hier nooit meer terug!
Niet OK?
Proever46485 - Afgelopen week geweest en het viel me erg tegen. De rode wijn viel bij binnenkomst gelijk al tegen. Er had een belletje moeten gaan rinkelen.... Het voorgerecht was zeer matig en het hoofdgerecht ronduit slecht. Prijs kwaliteitverhouding is scheef. Het
zat wel vol en iedereen had het zo te zien wel naar zijn zin. Maar wie van een beetje lekker eten en kwaliteit houdt is dit geen tent waar je moet zijn. We waren teleurgesteld!
Niet OK?
Proever45213 - Afgelopen vrijdag heb ik met veel smaak gegeten bij de Zakkendrager. Vooraf had ik slakken met artisjok, deze combi vond ik niet echt heel geweldig. Hierna een lekkere maaltijdsalade met zalm, makreel en rivierkreeftjes. En als toetje vers fruit, ijs
maar zonder (?) de beloofde Grand Marnier (Het was in ieder geval niet te proeven...)
De bediening was ondanks de drukte vlot en erg vriendelijk. Voor herhaling vatbaar!
Blader door alle meningen
Proever44239 - Ik ben hier afgelopen week voor een zakenbespreking geweest. De bediening was vlot en erg vriendelijk. Vooraf heb ik de Carpaccio genomen en als hoofdgerecht heb ik gekozen voor hertenbiefstuk. Het was erg lekker allemaal, maar ik had helaas
geen plaats meer voor een dessert. Wij komen hier zeker nog terug!
Niet OK?
Proever28754 - Dit is de tweede keer dat ik hier eet en eigenlijk is deze ervaring hetzelfde. De sfeer is goed, leuke omgeving. Het eten is gewoon niet geweldig. De rib-eye was aan de taaie kant, de salade met zalm en heilbot
was matig en de zalm was te droog. De bediening was ook niet geweldig. En uiteindelijk 35 EU pp afrekenen voor iets dat niet echt lekker was. Ik ga er in ieder geval niet meer heen.
Niet OK?
Proever29869 - Op advies van een collega hier gegeten alvorens te genieten van een avond theater. Het zat goed vol, iets wat ook terecht was gezien het eten. Wij hebben "makkelijk" gegeten, chevre en een soepje vooraf en daarna de saté. Eten
was van goede kwaliteit. Voldoende en vlotte bediening. Enige nadeel vond ik dat het allemaal redelijk krap op elkaar zit. Iets minder tafels zou in mijn optiek beter zijn. Het was zeker de moeite waard hier nog eens te gaan eten!!!
Niet OK?
Proever10358 - Kon dit restaurant eerst niet vinden op de site. Zou de beheerder willen vragen de Zakkendrager te verplaatsen van eetcafé naar internationaal of Frans.
Lekker eten, heerlijke wijn en goede bediening. Niet goedkoop, maar wel een top avond.
Niet OK?
Proever43020 - Afgelopen vrijdag nog gaan eten. Wachttijd zou een half uur zijn, werd een uur. Maar ja, het was er warm en knus, mandje brood erbij.
Het eten was prima, de beste carpaccio van Utrecht, al heb ik het idee dat ze
de porties wel enigzins verkleind hebben (jammer...). Vroeger hadden ze ook van die lekkere kruidenaardappelpuree, die mis ik wel. De tweepersoonstafeltjes zijn wel aan de krappe kant en staan dicht op elkaar. Ik had de pech dat ik in de doorloop van de bediening zat en er dus iedere keer iemand tegen mijn stoel aan liep, dat was wel storend. Verder is het een prima restaurant. Erg gezellig in de serre.
Blader door alle meningen
Proever2307 - Terug van weggeweest, na een tijd niet te zijn geweest is het weer een feest om terug te komen. Lekker eten, goed drinken, en de super serre midden in Utrecht!
Niet OK?
Proever41662 - Love this place. The atmosphere is great with the views onto the garden. The staff are friendly. The food is excellent for the price (go the risotto!). Annoying that you can't reserve but there's the bar
to have a drink at while you wait.
Niet OK?
- Briljante tuin in hartje Utreg!
Niet OK?
Proever32931 - Ik ben afgelopen zaterdag weer in de Zakkendrager geweest. Mijn vriendin en ik komen hier geregeld eten. Het was weer een verwennerij voor de maag. Ze hebben net een nieuwe kaart en daar staan voortreffelijke dingen op, maar deze keer
zijn wij voor hun specialiteiten van het bord gegaan. We hebben echt genoten het voorgerecht, de salade van zeeduivel en het hoofdgerecht de fanzant omwikkeld met spek geserveerd met een jeneverbessensaus. Echt een winters hoofdgerecht. Een lekker wijntje erbij maakte het helemaal kompleet. Alleen jammer dat ik geen ruimte meer overhad voor het dessert, wat ik graag nog had willen proberen. De mensen die ons hielpen waren ondanks de drukte erg attent, ze zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen. Ik heb echt een prima avond gehad en dat vond ik ook een goede fooi waard. Wij komen hier zeker terug.
Niet OK?
rianne - Lekker gegeten, prettige bediening. Alleen je zit wel erg dicht op elkaar!
Blader door alle meningen
Proever29763 - Prima gegeten, niets op aan te merken! Lekker combinaties, vriendelijk personeel en een goede sfeer :-)
Niet OK?
- Uitstekend restaurant en aanrader voor vegetariers. Elk half jaar een nieuwe kaart. Prettig en mooi restaurant, fijne locatie, vriendelijk personeel.
Niet OK?
Proever15805 - Voor kleinere groepen dan 6 is reserveren helaas niet mogelijk en op mijn verjaardag werd hierop geen uitzondering gemaakt (sterke policy: een pluspunt dus), maar een vriendelijk telefonisch contact wist mij mede te delen dat even wachten aan de
bar met een drankje altijd mogelijk is. Na binnenkomst plaatste het bezoek aan 'De Zakkendrager' een kroontje op mijn verjaardag. Al snel mochten we na ons aperitief aan de bar plaatsnemen aan tafel in de serre aan het raam (verwennerij nummer 1!). Een menukaart dat leest als een boek, gerechten die geraffineerd in balans zijn (ook meeproeven met disgenoten was geen straf) en uiteindelijk de altijd heerlijke optie om in een restaurant een dessert te mogen delen na het indekken van twee dessertbestekjes. Huisstijl is prachtig doorgevoerd in opengewerkte visitekaartjes en onderleggers met pakkend verhaal op tafel. Misschien ooit een fonteintje/waterpartij in de tuin om het helemaal af te maken? Hoe dan ook, smaakmakers verrasten die avond fijnproevers!
Niet OK?
Proever18831 - Altijd top!!!!!! Door dat wij hier altijd verzekerd zijn van een geweldig gezellige avond komen we eigenlijk nooit meer ergens anders!!!! Het eten is elke keer weer alsof er een engeltje op je tong piest en we kiezen toch elke
keer weer iets anders van de kaart. Dat is dan misschien de enige kanttekening die ik kan maken, de kaart wisseld niet heel rigoreus. De sere is een uniek punt in utrecht om te eten waar door het bijna een genot is om afwachtend op je tafel aan de bar te hangen waar de service overigens niet minder is!!
Niet OK?
johan m - Wachten aan de bar hoorde ook bij onze start van de avond. Maar aan de bar was de bediening al vlot en vriendelijk. Aan tafel was het niet anders. Ondangs de drukte in het restaurant. Ons eten was
zeker goed, de prijs in verhouding (niet goedkoop). Ik ga zeker eens terug voor een smakelijke herhaling.
Blader door alle meningen
Proever32443 - Afgelopen donderdag heb ik, samen met een stel vriendinnen, een heerlijke avond gehad in de Zakkendrager. Uitkijkend op de prachtige binnentuin hebben we genoten van het eten. Vooral de vegetarische schotel was erg lekker. Eindelijk weer eens wat anders dan
de hartige taart die vaak als enig vega gerecht op de kaart staat. Behalve de kok krijgt van mij ook de bediening een pluim. Erg vriendelijk en alert!
Niet OK?
Proever32364 - Erg leuke tent, op drukke avonden kan het mogelijk zijn dat je eventjes moet wachten op een tafeltje, maar dit kan gezellig aan de bar met wat lekker ciabattabrood en tapenade. Eten was erg lekker, ik had het kwarteltje
als voorgerecht wat echt top was, de tamme ganzenborst als hoofdgerecht wat ook lekker was. Erg lekker allemaal en in combi met de leuke ambiance en aardige bediening zeker een aanrader!
Niet OK?
Proever32294 - Na alle reacties gelezen te hebben ben ik ook maar eens naar de Zakkendrager gegaan. Inderdaad zat ik een kleine 10 minuutjes te wachten op een tafeltje, maar de bediening ving dit uitstekend op en het eten was het wachten
200% waard. Hier kom ik zeker vaker!!!
Niet OK?
Proever30384 - Afgelopen weekend heb ik bij de Zakkendrager gegeten. Dit omdat vrienden van mij dit een geweldige tent vinden en wij door hen waren uitgenodigd. Daar was ik in eerste instantie niet zo blij mee na de reacties te hebben gelezen
van deze site.. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het echt heel goed vond! Vriendelijke bediening en het eten was echt boven mijn verwachting..Ook de sfeer is goed, prachtig die tuin, nooit geweten dat die daar zat. Ik kan het zeker aanraden. Het is wel waar dat je even moet wachten maar dat vond ik absolute niet erg, wijntje en broodje erbij.. PRIMA!!
Niet OK?
Proever30033 - Komen we daar aan, kunnen we eerst een half aan de bar wachten. Dit werd door de bediening op een kwartiertje geschat. Aan de bar was alleen vrijwel geen plek. Eenmaal zittend kwam er een meisje aan tafel die
volgens mij niet haar dag had. Een lachje kon er niet vanaf.
De rest van de avond ging alles mis. We kregen de verkeerde gerechten en toen we de goede kregen was het niet eens echt lekker. Vlees was taai.
Koffie kregen we gratis als excuus van wat ik denk dat de eigenaar was. Dit werd gebracht door hetzelfde meisje. Jammere avond als ik het zelf moet stellen.
Blader door alle meningen
Proever29363 - Ik heb hier vorige week gegeten en ben zeer te spreken over het eten. De kaart is er op vooruit gegaan, zeker de vegetarische kaart, en het is er zeer gezellig. Jammer alleen dat de chocolademousse van de kaart is
gehaald! De bediening is wel echt een minpunt! De keren dat ik er ben geweest was de bediening wel snel, maar ongeinteresseerd en chagrijnig. Toch kom ik er graag vanwege de gezellige inrichting en het superlekkere eten!
Niet OK?
Proever28754 - De Zakkendrager is een leuk ogend restaurant. De bediening was zeker niet geweldig, maar dit mocht mijn avond niet verpesten. Het was redelijk druk voor een woensdagavond dus dat zegt ook wel wat. Het eten was niet super maar ook
zeker niet slecht. Ik had als voorgerecht de Geitenkaas. Was erg lekker! Als hoofdgerecht had ik Vis (met anjovis etc) Deze was niet echt geweldig. Daarna twee Spaanse koffie besteld met de Tia maria NAAST de koffie. Dat werd verkeerd begrepen, maar er werd verder niet moeilijk over gedaan.
Uiteindelijk moesten we 70 Euro afrekenen voor 2 personen, wat zeker niet goedkoop is te noemen.
Niet OK?
Proever23339 - Niet lekker gegeten inderdaad vet en de bediening was helaas ook niet goedmakend, het interieur doet zich beter overkomen, helaas.
Niet OK?
Proever22069 - Met ietwat opgeschroefde verwachtingen, ik geef het toe (veroorzaakt door de recensies hier en het feit dat we de chef alledrie kennen en erg sympathiek vinden) togen we afgelopen vrijdag naar de Zakkendrager. Wát een mooie tent en wat een
mooie kaart, totdat het eten kwam waren we volledig gelukkig.
Na de erg smakeloze paddestoelen-terrine (terwijl overigens de dressing over de sla heerlijk was) werden we al iets minder vrolijk. Tafelgenoots zalm was trouwens wel erg lekker. Daarna kwam voor mij de parelhoen. Die was behoorlijk aan de droge kant, ontbeerde ook weer smaak, en de witte-uien-creme voegde erg weinig toe.
Teleurstellend, kortom, zeker als de rekening dan toch 100 euro voor met z'n drietjes bedraagt.
Ik ga wel zeker nog een keer proberen, maar dan vraag ik eerst wie er in de keuken staat. Misschien had Chris een vrije (of slechte?) dag, je weet het niet...
Niet OK?
Proever22311 - Altijd fijn om hier weer lekker te eten in de gezellige serre. Het eten is goed, maar ziet er ook altijd origineel en lekker uit. Echte aanrader!
Blader door alle meningen
Proever17939 - Je kunt nog steeds niet reserveren, maar dat was op dinsdagavond voor acht uur ook niet nodig (daarna zat het wel vol). De bediening is heel vriendelijk, het restaurant zelf sfeervol met een prachtige serre en de menukaart uitstekend. Er
is zowel bij de voorgerechten als bij de hoofdgerechten keuze uit vegetarisch, vlees en vis en alles klonk erg lekker. Wat we uiteindelijk voorgeschoteld kregen voldeed dan ook geheel aan de verwachtingen en was zeker voldoende. Als toetje is de witte chocolademousse met frambozensaus en mangostukjes een absolute aanrader en eigenlijk zou ik alleen daarvoor er nog eens gaan eten!
Niet OK?
Proever12262 - De nieuwe eigenaren hebben het wel begrepen.
Eten is prima, een goede chef.
Bediening vlot en voor utrecht een prijs waar iedereen iets van kan leren.
Het is een knal tent waar veel eters door gaan op een dag dus ga niet moeilijk
zitten doen over service of wachten, dan moet je maar naar een tent waar je gewoon meer betaald
Niet OK?
Proever8267 - De sfeer is echt heel erg gezellig. Voor de kleine eters onder ons: neem alleen een hoofdgerecht, want na het voorgerecht zit je echt vol en het dessert mag je niet missen!!!! Alles was echt heerlijk, de bediening was zeer
vriendelijk en het was betaalbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.
Niet OK?
Proever8994 - Prima gegeten. De keueken is er vergeleken met een jaar geleden zeker op vooruit gegaan. Wellicht komt het door de nieuwe eigenaar. De carpaccio is een absolute aanrader. De saté is ook prima, alleen kan die wat malser... Bediening is
uitermate vriendelijk. Wat ik in al die jaren nog nooit heb begrepen is het feit dat reserveren niet mogelijk is. Da's een absoluut minpunt!
Niet OK?
- Geweldige ambiance met een prachtige tuin, ook heel aardige bediening trouwens. Dan heb je gelijk het meest positieve wel gehad, want de kwaliteit van het eten laat absoluut te wensen over. Jammer.
Blader door alle meningen
- Gezellig, net eetcafé, grote voorgerechten (we zaten eigenlijk al redelijk vol na het voorgerecht). Goede prijs/kwaliteitverhouding: zeker niet duur, wel lekker/verzorgd. Bediening was erg vriendelijk en grappig, alleen af en toe moeilijk te vinden. Dat was wel irritant toen
we de kaart wilden ontvangen voor het nagerecht. Maar absoluut een favoriet adres.
Niet OK?
- Een gezellige ambiance, maar de prijs kwaliteit verhouding is slecht. De keuken is de laatste jaren achteruit gegegaan. De snoekbaars was karig en werd begeleid door zowel rijst als friet, meer maagvulling dan lekker eten. Ik verliet het restaurant
met het gevoel een friettent te hebben verlaten.
Niet OK?
- Veel Utrechters zien dit restaurant als een zaak waar je met gerust hart klanten of bekenden mee naartoe kunt nemen. Ik trof het zeker niet de dag dat ik er ging eten. De bediening liet erg lang op zich
wachten, en liep niet of nauwelijks in het zicht. Ik ben ze zelf s een keer aan de bar gaan halen. Lopen ze in de buurt, dan is het net of ze oogkleppen op hadden. ("ik heb je wel gezien, maar ik ben nu even bezig. En daarna ook."). Het eten viel tegen. De smaak was er wel, maar een lamsrack van iets mee dan 100 gram (incl. botjes) is wel erg schamel voor een flinke prijs. Ook de totale hoeveelheid eten viel tegen. Ik kwam toch echt om te eten, niet om te proeven. Normaalgesproken neem ik nooit een nagerecht omdat ik geen zoetekauw ben, maar nu moest ik wel om mijn maag tot bedaren te brengen. Wat wel in orde was, was de wijn. Maar schenk dan geen wijn die voor een derde van de prijs bij Albert Heijn ligt!
Entourage en kaart doen meer verwachten dan een schamele maaltijd en onkundige bediening.
Niet OK?
- Een leuk restaurant maar ik vond het eten ronduit slecht. Prijs en kwalitiet staan niet in verhouding. Jammer, een aantal jaar geleden was het beter.
Niet OK?
- Goede prijs kwalitieit verhouding van het eten. Geen uitgebreide kaart, maar kaart veranderd wel regelmatig. Gezellig restaurant.
Blader door alle meningen
- Het is een leuk/sfeervol restaurant. Kaart is voortreffelijk,wordt ook goed geholpen door het personeel. Ik ben er 3x geweest en alle 3 keren was het eten heerlijk. Ik zou haast zeggen: Ga zo door!!
Niet OK?
- Een gezellige sfeer, je kunt merken dat de eigena(a)r(en) er veel aandacht en tijd aan de inrichting besteden. Goede prijs kwaliteit verhouding. Eenvoudige kaart, maar wisselende gerechten buiten de kaart om.
Niet OK?
- mooie serre en erg lekker eten.