Aan het binnen IJ, ligt het bruisende restaurant de Wereldbol. Lekker betaalbaar eten en drinken zonder poeha! Gewoon, maar met franje. Alles wat in de leer van gastronomie wordt gehanteerd. EERLIJK genieten van hetgeen de zee, meer, land en de wijngaarden ons biedt! Bijkomend voordeel voor u is dat u steeds meer verantwoord een restaurant kan bezoeken. En nog belangrijker, het is lekkerder!!!!
Vrijdag 11 mei zijn wij, mijn vrouw en ik, voor de tweede keer wat gaan eten bij de Wereldbol. De eerste keer was ons uitstekend bevallen. Hoe zo het deze keer zijn? Ook deze keer niets dan lof. Lekker eten voor een eerlijke prijs met daarbij een prachtig uitzicht. Allemaal verse producten. Geen minpuntjes?
Eén, de olie, die je vooraf bij het zelfgebakken brood kreeg, die was prachtig van kleur, maar smaakte helaas niet zoals passend zou zijn bij de rest van het gebodene.
Fijne plek, mooi uitzicht, vriendelijke bediening, goed eten. Verrassingsmenu genomen, alles was met zorg en aandacht klaargemaakt, veel verse spullen en goede smaken op originele wijze gecombineerd.
Een intieme en gezellige ambiance. Muziek niet te hard, precies goed. Zeer aangename en voorkomende bediening. Persoonlijke toelichting van de chefkok. Uitstekend, royaal en betaalbaar 3-gangen diner. Heerlijk voorgerecht met zalm, garnalen en tonijn. Voortreffelijk hoofdgerecht van lamsbiefstuk, paddenstoelen en spinazie, met heerlijke wedges, origineel gepresenteerd in een frites-zak. Het dessert was een ware smaaksensatie: gepeperd aardbeienijs, vanilleijs, cheesecake en chocoladetaart. De soepele rode wijn maakte het geheel compleet. Complimenten en zeker voor herhaling vatbaar.
Heerlijk gegeten laatst! Die feta/bieten salade was genieten en ook bij het dessert de borden bijna schoongelikt. De cheesecake is to die for! Het ligt voor mijn gevoel in de middle of no where, maar dit restaurant was het zoeken waard. Het is klein, maar zeer sfeervol en de bediening erg vriendelijk.
Het eten was echt fantastisch. De wijn was heerlijk. Kwalitatief uitstekend!
Het enige probleem is de luchtverversing. We hebben de hele keuken mee genomen in huis.
Chef: Het zou echt goed zijn als je daar nog iets aan kan verbeteren!
De wereldbol is verder echt een aanrader!!!!!!!